Image Alt

Blog

Minut on haastettu

Sain blogihistoriani ensimmäisen blogihaasteen Iivikalta, joka kertoo hauskannimisessä Suomi, Hollanti ja 200 italialaista naapuria -blogissaan elämästään pohjoisitalialaisessa pikkukylässä. Aika toisenlaista ulkosuomalaisen elämää Italiassa kuin omani, mutta yllättävästi jotain tuttuakin jutuista löytyy. Haasteessa pitäisi vastata viiteen kysymykseen ja lopuksi haastaa mukaan viisi suosikkiblogia. Olen suuresti imarreltu, että blogini lukeutuu jonkun suosikkeihin (siis jonkun, joka ei ole sukua tai ystävä jo ennestään), joten ilman muutahan pitää tarttua haasteeseen.

1. Lempiväri sisustuksessa

Kotimme on aika väritön. Tai hienommin sanottuna pidän luonnonläheisistä sävyistä: ruskeasta, beigestä ja ripauksesta mustaa. Viime aikoina huomioni on kiinnittynyt tiikkisiin huonekaluihin ja mustaan metalliin. Tällä hetkellä tosin haaveilen kevään vihreistä sohvatyynyistä beigeä sohvaamme piristämään.

Jos joku oikea väri pitää valita, niin ehkä (kulahtanut) turkoosi. Tätä sävyä hakeutuu etenkin keittiöömme.

Terassistamme halusin värittömän klassisen luonnonläheisen sisustuksemme vastapainoksi sitten värikkään. Tuo oranssi päällinen ei ollut ykkösvalintani, mutta kun hakemaani ei löytynyt. Tästä projektista lisää, kunhan saan tyynyjä ommeltua. Värikkäitä.


2. Design-esine/-huonekalu, joka ei koskaan tule meille

Tässä olisi varmaan paras olla vannomatta mitään. Olen huomannut viime aikoina silmäileväni jopa vanhoja inhokkejani Mariskooleja.
Mutta sanotaan vaikka Oiva Toikan linnut. Niitä en ainakaan itse koskaan ostaisi. Tai ainakin luulen niin…

3. Hurmaavimmat henkilöhahmot tv:ssä

En katso Italian televisiota. Ollenkaan. Jotenkin en osaa pitää ketään niistä erilaisten visailujen juontajista saati isotiss törröhuulisista säätytöistä hurmaavina. Joten suosikkini löytyy Suomen TV-tarjonnan puolelta. Parasta just nyt on Pirjo Heikkilä (Hyvät ja huonot uutiset, Siskonpeti).

Ai mutta pitikin olla hurmaava henkilöhahmo. No ehkä sit joku Modernin perheen hahmoista (suosikkini, vaikka sarja ei modernia ole nähnytkään, sen verran perinteisiin perheasetelmiin se nojautuu). Mut kuka niistä olis hurmaavin? Cam vai Luke? Tai ehkä mun pitäis valita Claire. Sen verran usein saan kuulla sen olevan “ihan ku äiti”, kun yhdessä perheen kanssa sarjaa katsotaan. Ehkä me ollaan vähän samannäköisiä (yeah, I wish).
 

Kuva täältä


4. Suosikki leivonnassa

Tykkään erityisesti tehdä täytekakkupohjia. Niin paljon, että yleensä teen niitä ainakin kolme, joista heitän ylimääräiset roskiin ja yritän sitten parhaiten kohonneesta kasata jonkinlaisen version täytekakusta. Tähän menee tosin niin paljon aikaa, että viime vuosina olen joutunut turvautumaan lähipasticceriaan kakkua tarvitessamme.
Toinen leivontasuosikkini on perinteinen pulla. Yllättävän haastavaa on saada aikaiseksi sekä ulkoasultaan että maultaan oikeanlaisia pullia. Tai korvapuusteja. Perheeni muistelee eräitäkin tuotoksiani nimellä viinapulla, koska ne tuoksuivat pelkästään hiivalta. Tai no, kossulta. Että sellainen pullantuoksuinen äiti meiltä löytyy.

Eli en osaa leipoa. Samantien kerrottakoon, että olen mielestäni erinomainen ruoanlaittaja. Ihmettelen aina Master Chef -tyyppisten kokkauskilpailuiden leivontahaasteita, sillä kokkauksella ja leivontataidoilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Suolaiset piirakat onnistuvat minulta kyllä, mutta niiden tekeminen muistuttaa enemmän ruoanlaittoa kuin leivontaa. Samoin osaan tehdä hyviä juustokakkuja ja tiramisua, mutta niissä ei tarvitsekaan leipoa mitään. Mut kaikki, jotka vaatii jotain kohoamista ja uunia jätän ammattilaisten hoidettaviksi.

Ihan itse hain lähibaarista.

5. Viisi suosikkiblogia ja haasteen antaminen heille

Tämä oli ehdottomasti vaikein kohta. En ole juuri seurannut blogeja säännöllisesti ennen kuin aloin pitämään omaani. Blogit ovat minulle lähinnä tiedon lähde: etsin niistä inspiraatiota ja ohjeita. Toki minulla on tässäkin suhteessa suosikkeja. Kun esimerkiksi mietin, mitä tänään syötäisiin, aloitan ainakin useimmiten syystä suositusta Pastanjauhantaa-blogista. Myös Suomen blogimedian blogeista löytyy monta suosikkiani. Mutta eikö suuri osa koko blogimaailmasta toimi tällä tavalla? Siis että mamma- tai hääblogeja luetaan silloin, kun itse ollaan samassa tilanteessa, käsityöblogeja vain, jos itse harrastaa neulomista ja kuntoilu- ja laihdutusblogeja joka maanantai, kun uusi elämä alkaa?

Vaikka oman blogin aloittamisen jälkeen luenkin blogeja paljon enemmän kuin aikaisemmin, niin mitenkään säännöllisesti en seuraa kuin muutamaa. Ja niistäkin osa on ei-suomalaisia. Mutta tässä muutama suomalainen suosikkini:    
1. Pink Bubble

Tämä on pakko nostaa ykköseksi, sillä melkein kaikki, mitä tiedän blogimaailmasta ja blogin pitämisestä noin teknisesti, on peräisin tästä blogista. Vaikka se keskittyykin jossain määrin muotiblogeihin, niin sieltä löytyy kaikenlaista hyödyllistä blogeihin liittyvää tietoa ulkoasusta mainoksiin, vieläpä selkeästi, hauskasti ja hyvin kirjoitettuna.  (Vaikea kuvitella, että tässä blogissa mitään lempivärejä tai leivontasuosikkeja listattais, mut mainitsenpa sen suosikkinani kuitenkin.)

2. This is not the life I ordered

Tämä on blogi, jota olen seurannut säännöllisesti jo ennen oman blogin aloittamistakin. Tai säännöllisesti ja säännöllisesti: luen sitä aina kun kaipaan jotain piristystä. Sillä se saa minut nauramaan. Joka kerta. Erinomaiset kirjoittajan lahjat on blogin pitäjällä.

Blogista saa myös muoti-, sisustus- ja muita trendiblogeja todella aidomman kuvan suomalaisuudesta ja elämästä Suomessa. Ja samalla saa ajattelemaan, että on tavallaan rikkaus, että keskipohjalaisessa pikkukaupungissa kasvaneena minullakin on tuntumaa myös blogissa kuvattuun öh, elämäntapaan.
Niin se vain on, että kulttuurierot suomalaisen maaseutupitäjän ja pääkaupungin välillä ovat paljon suuremmat kuin Helsingin hipstereiden ja Rooman (tai kansainvälisen yhteisön) välillä.

3.  Jalalla Koreasti

Luen sattuneesta syystä aika paljon muiden ulkosuomalaisten pitämiä blogeja. Jalalla Koreasti -blogissa kerrotaan suomalaisnaisen arjesta Koreassa. Tarpeeksi eksoottista ja erilaista, että aina kiinnostaa kurkata, mitäs Koreassa tällä kertaa. Jo nimen kielellä leikittely kertoo siitä, että kyseessä sujuvasti kirjoitettu blogi, jota lukee mielellään. Blogin pitäjällä on myös ruokablogi Pöytä Koreaksi

4. Cacio e Pepe

Tästä blogista tulee usein etsittyä ruokaohjeita ja ravintolavinkkejä Roomaan. Listalla on jo monta käymätöntä paikkaa… Ruoista on tullut hyviä.

No sain kasaan neljä suosikkiblogia. Tai siis sellaista, jotka haluaisin mainita tässä, tämän haasteen yhteydessä. Olkoon tämän kirjoituksen aluksi mainitsemani Iivikan blogi vaikka se viides, sillä sitäkin seuraan säännöllisesti.

Nyt on sitten vähän henkilökohtaisempaa paljastettu ja kotiakin vilautettu! 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Heli
10 years ago

Kiva, kun vastasit siihen! Mäkin ihmettelin samanlaista makuamme vastauksiasi lukiessani. Unikko-verhot! Miten en muistanut sitä, niin EI tule meille. Solsidania mietin, mut en pitänyt ketään hahmoista hurmaavana. Ovea on kyllä melkein vaikea katsoa! Hurmaavan hirveä.
Kävin jo kurkkaamassa myös listaamiasi suosikkiblogeja (jotkut oli tuttuja ennestään). Kivaa löytää uutta luettavaa.
Täälläkin on ollut tänään aurinkoista ja lähes 30 astetta lämmintä. Hyvä lähteä viettämään viikonloppua!

Terhi
10 years ago

Kiitos vielä kivasta haasteesta! Ja oli erityisen kivaa jakaa tunnustusta ja kehuja (sekä haastetta eteenpäin) muille blogeille!
Vielä tuohon sun blogilistaan on ihan pakko kommentoida, että samoja blogeja löytyy munkin suosikkilistalta: Pastanjauhantaa ruoanlaittotarpeisiin, Pink Bubblea bloginfiksaustarpeisiin ja muuten vaan hassutukseen This is not the life I ordered, joka on muuten ihan käsittämättömän, hulvattoman hauska ja kaikinpuolin hienosti oman tyylinsä säilyttänyt helmi! 😀 Meillä näyttää siis olevan tosi samanlainen blogimaku 😉

Hyvää viikonloppua toivottelen täältä aurinkoisesta Koreasta!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x