Image Alt

Blog

Uusi suosikkikahvilani

Tätä ei kannata ehkä mainita italialaisille, mutta Roomasta on vaikea löytää tosi hyvää kahvia. Älkää ymmärtäkö väärin, en ole mikään kahvihifistelijä ja mun mielestä täällä saa nauttia enimmäkseen ihan hyvää cappuccinoa ja espressoa – ja kyllä, parempaa kuin Helsingin kahviloissa, joissa tilaan tästä syystä ihan muita kahvijuomia – mutta sellaista erityisen mieleenpainuvan hyvää caffea ani harvoin. Edes kuuluisien ja (kaikkien matkaoppaiden mukaan) Rooman parhaan cappuccinon tittelistä kilpailevien Tazza d’Oron ja Sant’Eustachion kahvi ei ollut mitenkään merkittävästi parempaa kuin siinä lasten koulun lähellä olevassa baarissa, jossa on punaiset muovituolit, mutta ihan hyvää cappuccinoa. (Loppujen lopuksi kaikki kahvi aamulla on hyvää. Samoin ruoan jälkeen.)

Tarkoituksenani ei ole siis marista Rooman kahvin laadusta, vaan pohjustaa sitä, että tänään sain todella hyvää kahvia. Poikkeuksellisen hyvää. Ehkä parasta Roomassa nauttimaani. Joten tietenkin tällainen paikka pitää täällä muillekin paljastaa, etenkin kun siihen ei satunnainen Rooman kävijä tai täällä pitempäänkään viihtynyt välttämättä ensimmäisenä eksy kahville. Kyseessä ei nimittäin ole oikeastaan kahvila, vaan raitiovaunua muistuttavaksi maalattu kioski, jonka viereen katukäytävälle on laitettu muutama pöytä ja tuoleja. (Ne tuolit kiinnittivät huomioni, olin katsellut samanlaisia värikkäitä 50-luvun tuoleja terassillemme.) Paikka näytti jotenkin kutsuvalta, oli kuuma päivä ja jalassa rakko, joten teki mieli istahtaa hetkeksi. Kioskikopin vieressä oleva kyltti mainosti virkistävää centrifugaa (smoothie? Vihersmoothie? Lingottu juoma?), vaikka kahvikin toisaalta maistuisi. Tilasin molemmat. Ja kyllä kannatti. Molemmat oli loistavia. (Tosin tilasin caffe macchiaton – olihan jo melkein puolipäivä – ja sain cappuccinon, mutta senhän oikeastaan halusinkin.)    

 

Cappuccino ja centrifuga yhteensä 3,60.

Kioskin nimi on Tram Depot, se sijaitsee Testaccion kaupunginosassa, paloasemaa vastapäätä osoitteessa Via Marmorata 13. Viereen pääsee ainakin busseilla 3 ja 75. Pieni googlailu kotona paljasti, ettei se tietenkään ole mikä tahansa kahvia tarjoava koppi kadulla, vaan yksi Testaccion trendikkäistä paikoista ja ilmeisen suosittukin vielä. Kyllä tällaisesta sana leviää. Kioskista saa hyvän kahvin ja centrifugan lisäksi mm. herkullisen näköisiä paninoja, salaatteja ja drinkkejä. Voi miksei se ole lähempänä.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonyymi
Anonyymi
10 years ago

Hei! Piti vielä tulla lisäämään, että olen käynyt Roomassa ja tietysti kiertänyt kaikki turistipaikat. Nyt olisi seuraavalle reissulle uusia paikkoja käytävä, kiitos sinun. Lenkille Villa Pamphiljiin on päästävä…
Hyvää äitienpäivää tulevana sunnuntaina!
T:Pia

Heli
10 years ago

Ciao ja kiitos ihanasta kommentista! Oikea päivän piristys! Ihan hirveästi ei ole vielä kahlattavaa, mutta jutun aiheitahan täällä riittää. Toivottavasti pääset Roomaan paikan päälle fiilistelemään!

Anonyymi
Anonyymi
10 years ago

En tiedä, miten eksyin lukemaan blogiasi kesken työpäivän, mutta jäin jo kerrasta koukkuun! Olen Italia-fani ja eilen illalla viimeksi sanoin miehelle, että haluan Roomaan. Tässäpä on mulle puuhaa illaksi, kun kahlaan läpi blogiasi. Ja päätin jo skipata tälle illalle sovitun kuntosalin…
T: Pia

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x