Image Alt

Kylässä italiassa: tutustu kirjaan

Tervetuloa matkalle Italian lumoaviin kyliin kirjani seurassa!

 “Kylässä Italiassa” on inspiroiva matkakirja, joka johdattaa lukijansa paikkoihin, joista et ole ehkä kuullutkaan. Se on syntynyt omasta intohimostani keskiaikaisia kyliä kohtaan: kylissä on “sitä jotakin, joka saa “yhtaikaa mielen rauhoittumaan ja sydämen lyömään nopeammin” (s. ). Halusin jakaa niiden tunnelman muillekin. Kirja on täynnä herkullisia tarinoita, joissa pääset tutustumaan erinäköisiin pikkukyliin värikkäistä kalastajakylistä kivisiin vuoristokyliin, harhailemaan päämäärättömästi  kapeilla mukulakivikujilla ja uppoutumaan italialaiseen elämänmenoon ja historiaan.

“Kylässä Italiassa” ei ole vain matkakirja, vaan se on portti Italian kulttuuriin ja tunnelmaan. Se inspiroi lukijoita unelmoimaan omista Italian seikkailuistaan ja antaa käytännön vinkkejä matkasuunnitelmien toteuttamiseen. 

DSC03918

Kirjasta sanottua:

Leikkimielisesti kylähulluksi tunnustautuva kirjailija vie lukijansa keskiaikaisiin, toinen toistaan pienempiin ja viehättävimpiin, mutta tuntemattomiin pikkukyliin. Näkökulma on paitsi tuore, myös äärimmäisen kiinnostava.

Riston valinta (YLE 1)

Heli Pekkarinen vaeltelee hiljaisilla mukulakivikujilla ja piazzoilla ja antaa niiden kertoa omaa vuosisataista tarinaansa. [—] Kokemuksensa, tietonsa ja tunnelmansa Heli Pekkarinen verbalisoi hyvin kulkevassa ja jäntevässä tekstissä, jota on helppo seurata. Kirjan kuvitus on runsas ja korea, vaikka joitakin kuvia olisin katsellut kernaasti vielä kooltaan suurempinakin. “Kylässä Italiassa” -kirja herättää välittömästi kiihkeän kaipuun matkustaa kaikkiin kirjan 21:een kylään.

Risto Nordell/ Riston valinta YLE 1 12.7.2023

On mielestäni erityisen hienoa, että kirja esittelee Italian tuntemattomia aarteita. Kaikkien matkailijoiden ei tarvitse pakkautua samoihin yliturismista kärsiviin kohteisiin, vaan kannattaa vierailla myös vähemmän tunnetuissa paikoissa, joissa jokainen muukalaisen tuoma kolikko otetaan ilolla vastaan. Heli kertoo myös käyneensä useimmissa kylissä vilkkaimman turismisesongin ulkopuolella. Hiljaiset kylät saa näin ikään kuin hetkeksi itselleen, ja se jos mikä on hieno tunne.

Lähtöportti-blogi (Kylässä Italiassa -kirja esittelee kätkettyjä helmiä)

Heli Pekkarisen Kylässä Italiassa (Avain 2023) herättää todellakin pitkään kestäneen Italia -nälkäni. Olen kiinnostunut historiasta ja jokainen kivi kirjan kuvissa kuiskii kauas menneisiin aikoihin.

Vahva suositus tälle upealle matkakirjalle!

Leenalumi-blogi

Montemerano_1
Kirjan kuvitusta: Montemerano (Toscana).

Mukaansatempaavia tekstejä Pekkarinen höystää kuvilla, jotka hän on itse kustakin kylästä ottanut. […]

Kaiken kaikkiaan Kylässä Italiassa on kuitenkin mainio lukuelämys kaikille Italiaan ihastuneille ja kirjan avulla voi vaikka suunnitella kyläkäynnin tahi kaksi jonkin tulevan Italian loman yhteyteen.

Kirjavinkit  (Vinkkaaja: Antti Koskinen)

Ilahduttavasti opas poikkeaa pois tutuilta turistipoluilta etsimään autenttista italialaista kylätunnelmaa. Sitä löytyy Pohjois-Italian järvi- ja vuorimaisemista aina eteläiseen Sisiliaan saakka. Erityismaininnan ansaitsevat kirjan upeat kuvat, jotka Pekkarinen on ottanut itse. 

Kirja ja keittiö -blogi

 

Orta San Giulio_7
Kirjan kuvitusta: Orta San Giulio (Piemonte)

Heli Pekkarisen uutuusteos on ehdottomasti matkakirjallisuuden karkki esitellessään 21 viehättävää keskiaikaista italialaista kylää.

Hemulin kirjahylly -blogi

Suosittelen tätä kaikille italialaisesta kulttuurista kiinnostuneille.

@Luetun lumoissa Instagram

Heli Pekkarisen Kylässä Italiassa -teos vie lukijansa kiehtovalle nojatuolimatkalle italialaiskyliin:; kapeille mukulakivikujille ja upeisiin maisemiin. Varoitus on paikallaan, sillä “kylähulluus” saattaa iskeä.

@irjat_kertovat Instagram

Osta kirja

Kirjan voi ostaa Avain-kustantamon verkkokaupasta ja kaikista muista kirjakaupoista Suomessa!