Image Alt

Blog

Tilavasti Tukholmassa

Kuten olen ennenkin sanonut, vähäisten kokemuksieni perusteella hotellit ovat surkea vaihtoehto, jos matkustaa perheen kanssa tai muuten vaan isommalla porukalla. Olen tosin yöpynyt vain muutaman kerran neljän hengen huoneessa tai jollain junnupatjaratkaisulla toimivassa perhehuoneessa lasten ollessa pieniä ja niiden jälkeen tulin siihen tulokseen, että perhelomani laatua parantaa huomattavasti, jos majoitumme saman huoneen asemesta huoneistossa. Hotellihuoneessa kun (pienten) lasten nukkumaan menon jälkeen ei itsellekään jää paljon muuta vaihtoehtoa. Ja teinien kanssa koko perheen kanssa samassa huoneessa yöpyminen vasta horror olisikin – epäilemättä molemmille osapuolille – eikä kahden huoneen varaaminenkaan tunnu järin käytännölliseltä. Suosin siis matkoillani agriturismoja ja muita huoneistoja tarjoavia majoituspaikkoja. Ikävä kyllä keskivertohuoneistot ovat yleensä sisustukseltaan keskivertohotellihuoneita vaatimattomampia ja epämukavampia,

Tätä ongelmaa ei kuitenkaan ollut siinä vastaremontoidussa huoneistossa, jonka Forenom  tarjosi minulle ja muutamalle muulle  TBEX-matkabloggaajakonferenssiin osallistuneelle bloggaajalle pari viikkoa sitten Tukholmassa. Jaoin diginomadi Mirjen kanssa skandinaavisen tyylikkäästi sisustetun huoneiston, jossa oli kaksi tilavaa makuuhuonetta, iso olohuone ja täysin varusteltu keittiö, josta löytyi kaikki tarvittava viinilaseista teesihtiin. Ikkunoista avautui näkymä Tukholman kattojen ylle ja viehättävälle sisäpihalle, joka oli kuin tehty sille ah, niin ihanalle syntymäpäiväjuhlalle, jota näin ja kuulin vietettävän. Vähänkö teki mieli mennä mukaan laulamaan “Ja må hon levaa” kuohuviinilasien ääreen!
DSC02422

DSC02420
DSC02423

DSC02426

DSC02424

En voinut olla ajattelematta, kuinka täydellinen tämä huoneisto olisi juuri meidän perheellemme, vaikka samaan aikaan nautin siitä, että sain levittäytyä isoon huoneeseeni ja nukkua ihan yksin. No, ehkä pienen hetken podin huonoa omaatuntoa, kun ajattelin perhettäni, jonka jätin pienelle kesämökille yhdessä vanhempieni, kahden veljeni, veljentyttären, miehen siskonpojan ja koiran kanssa, mutta onneksi en pahasta äiti-syndroomasta kärsi ja osaan ottaa irti kaiken ns. omasta ajasta. Konferenssiyksinäisyyskään ei päässyt iskemään: kämppikseeni Mirjeen ja yläkerrassa lähes identtisessä huoneistossa majoittuneisiin Veera Biancaan , Siveltimellä-blogin Sannaan  ja Reason for a season -blogin Mirkaan tutustuminen toi asuntoon selvää lisäarvoa.

Huoneisto sijaitsikin ihan loistopaikalla, metro- ja bussipysäkki (jolta kulki mm. käteväksi osoittautunut bussi numero 1 niin satamaan kuin konferenssipaikan eteenkin) olivat kadunkulmassa, samoin pari supermarkettia, joiden valikoimasta löytyivät aamiaistarvikkeet ja lounassalaatit. Ympäristössä oli kuulemma myös erinomaisia kahviloita, smoothie-baareja ja shoppailumahdollisuuksia, mutta niihin en juuri ehtinyt tutustumaan, sen verran kiireisenä konferenssi oheisohjelmineen minut piti, enkä ollut varannut sen ympärille lomapäiviä Tukholmassa. Olisi ehkä kannattanut, sillä edellisestä Tukholman käynnistä oli yli 15 vuotta, joten se kävi ihan yhtä eksoottisesta ulkomaanmatkasta kuin mikä tahansa muukin keskieurooppalainen kaupunki. Onneksi pääsin kiertelemään Tukholmaa yhdellä konferenssin järjestämällä kierroksella ja saamillamme kahden päivän Tukholma-passeillajoilla pääsi vaikka mihin museoihin ja ihailemaan Tukholmaa niin Globenin katolta kuin mereltä käsin. Näistä lisää juttua lähiaikoina, mutta tässä vähän esimakua:

Tunnelmia Tukholmasta

pyörät Tukholman vanhassa kaupungissa

Tukholma_ranta

Gröna Lund

Globenin yllä

Nayttely

Kannattaa tsekata myös Sannan ihanat kuvat majapaikastamme, Veeran vinkit Tukholman vihersmoothie-paikoista ja Mirkan kuvaus trendikkäästä Tukholmasta!

Majoituksen tarjosi Forenom. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x