Image Alt

Blog

Tämmöinenkö tästä tulikin? Ihmettelyä blogin yksivuotispäivänä

Uskomatonta: blogini täyttää tänään vuoden. Ihan vastahan minä sen aloitin ja sen myötä tutustumisen blogien ja bloggaamisen maailmaan. Tarkoitan siis oikeasti tutustumisen, sillä vaikka tietenkin olin blogeja lueskellut, en seurannut mitään blogia oikeastaan säännöllisesti ja etenkin blogeissa tapahtuva vuorovaikutus sekä lukijoiden että muiden bloggaajien välillä oli vierasta. Nyt vuoden jälkeen alan ymmärtää yhä paremmin niitä, joiden mielestä juuri se vuorovaikutus tässä on juuri parasta.

Aloin kirjoittaa blogia aika paljolti siitä syystä, että tarvitsin jotain mielekästä tekemistä päivieni täytteeksi. Lisäksi järkeilin, että blogi pakottaisi minut myös poistumaan kotoani useammin ja tutustumaan Roomaan paremmin. Mutta yhtä suuri motiivi oli sekin, että halusin välittää sisäpiirin tietoa ja käytännön vinkkejä Roomasta. Verkosta löytyvissä matkaoppaissa, artikkeleissa ja blogikirjoituksissa kun annetaan Roomasta aika yksipuolinen kuva ja paikoin suorastaan väärää tietoa. Tähtäsin siis alusta asti siihen, että blogiani lukisivat muutkin kuin äiti ja vanhat ystävät. Lisäksi tietenkin toivoin, että rahaa ja yhteistyötarjouksia tulvisi ovista ja ikkunoista, eikös ne bloggaajat lehtijuttujen mukaan tienaa jopa tuhansia euroja kuukaudessa.

Näistä lähtökohdista käsin ei olekaan yllättävää, että blogistani tuli lähinnä Roomasta kertova opastyyppinen matkablogi. Vaikka niin vuosi sitten kirjoittamassani ensimmäisessä jutussa kuin sivupalkissani väitän kirjoittavani arjesta Roomasta, niin kyllä se oman elämän ja arjen kuvaaminen on jäänyt hyvin vähäiseen sivuosaan. Toistaiseksi ei vain ole tuntunut luontevalta kirjoittaa julkisesti mistään kovin henkilökohtaisesta. Mutta eihän sitä koskaan tiedä: sainhan viimein aikaiseksi vaihtaa oman kuvani tuohon esittelyynkin. Ehkä seuraavaksi ostan selfie-kepin Colosseumin aukiolta ja tungen itseni joka kuvaan. Tai keksin perheenjäsenille hauskat bloginimet ja alan kertoa ah niin mielenkiintoisesta elämästämme Roomassa.
 

Olen tämän ensimmäisen vuoden aikana oppinut valtavasti niin bloggaamisesta kuin kaikesta siihen liittyvästä teknisestä puolestakin kuvien käsittelystä blogin ulkoasun muokkaamiseen. Mutta koko ajan huomaan, miten paljon on vielä opittavaakin, mikä tekee koko bloggaamisesta tietysti juuri mielekästä. Blogini taitaa olla ihan tyypillinen yksivuotias: seisoo omilla jaloillaan ja eteneekin haparoiden (tai ainakin tukea vasten) ja alkaa yhä enemmän ottaa kontaktia ympäristöön. Joten nyt JUURI SINULLA on mahdollisuus vaikuttaa blogini tulevaisuuteen. Roomasta riittää kyllä jutun juurta ehkä vuosiksi – enhän vielä ole kirjoittanut suosikkikirkoistani tai -veistoksistani enkä Rooman upeista puistoista enkä lähikylistä tai esitellyt Rooman kaupunginosia tai museoita. No ei minun siis pitänyt esitellä omia juttuideoitani, vaan kysellä niitä teiltä. Minkälaisia juttuja te toivoisitte blogissani olevan? Kiinnostavatko nämä opastyyppiset jutut Rooman kätketyistä aarteista vai enemmän italialainen elämänmeno suomalaisen silmin? Ruokajutut? Käytännön vinkit? Olisin kovin kiitollinen kaikista kommenteista ja parannusehdotuksista.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Heli
9 years ago

Kiitos! Firenzen junista olen puhunut jossain kommenttiketjussa, mutta en nyt muista, minkä postauksen yhteydessä. Firenzeen pääsee sekä Trenitalian että Italotrenon nopeilla junilla. Matka-aika on nopeimmillaan 1 tunti 20 min ja junia lähtee puolen tunnin välein. Lipun hinta on halvimmillaan 19 euroa/ suunta, mutta jos nyt haluaisin lähteä Firenzeen vaikka tänään, lippu näyttää maksavan 43 €. Kannattaa siis ostaa se etukäteen. Hitaammat Intercityt (3 tuntia) ovat halvempia. Italotrenon junat eivät lähde Terminin pääasemalta, vaan Ostiensen asemalta, jonne pääsee helposti B-metrolla (Piramide).

Anonyymi
Anonyymi
9 years ago

Onnea 1 vuotiaalle, kiva kun löysin blogisi.Olen tulossa Roomaan huhtikuussa.Tarkoitus käydä Firenzessä vuorokausi.Osaatko sanoa junista mitään sinne mentäessä….?

Heli
9 years ago

Totta, hotellivinkkejäkin kysellään usein. Valitettavasti ei ole mitään luottohotellia, itse kun en koskaan ole yöpynyt hotellissa täällä. Yleensä suosittelen vain aluetta ja kehotan etsimään muitakin vaihtoehtoja kuin hotelleja. Täällä on paljon parin huoneen bed&breakfasteja ja vuokrattavia huoneistoja. Alueiksi suosittelen Trasteverea (sen ydin on kyllä jo aika kallis), Montia tai Testacciota: niistä on hyvät yhteydet tai kävelymatka historialliseen keskustaan ja hyviä ravintoloista. Terminin ja Espanjalaisten portaiden aluetta kehotan välttämään päinvastaisista syistä. Ja sitten on tietysti suomalaisomisteinen Adan kotona, josta saa luotettavaa tietoa mm. lähiravintoloista (suomeksi) ja jossa on kiva kattoterassi.

Heli
9 years ago

Kiva kuulla, että blogista on ollut iloa ja vähän hyötyäkin! Italialaiset juu jakavat etenkin alkupaloja. Niitä tilataan muutama erilainen annos, jotka sitten jaetaan. Me tilaamme usein myös vain yhden annoksen saute di cozze e vongolea (simpukkakeittoa) jaettavaksi, sekin onnistuu. Myös pasta-annoksen jakaminen onnistuu useimmissa ravintoloissa ja tavallista etenkin jos aikoo syödä vielä jonkun secondonkin, jolloin koko annos on vähän liikaa. Ja toisten ruokiakin on tapana maistella. Tai ainakin minulla on 🙂

Anonyymi
Anonyymi
9 years ago

Sellanen tuli vielä mieleen, että mitä majoitusvaihtoehtoa ehdotat niille tutuille ja tutuntutuille, jotka Roomaan kyselevät vinkkejä? Tai miksei Rooman ulkopuoleltakin? Onko sulla tiedossa jotain luottohotellia tai yksityistä vuokranantajaa (mitä näitä sivustoja nyt onkaan), jonka hinta-laatusuhde on kohdillaan?

Anna-Maija

Anonyymi
Anonyymi
9 years ago

Onnea yksivuotiaalle! Juttujasi on ollut mielenkiintoista lukea ja mielelläni lukisin paljon enemmänkin! Italia ja etenkin Rooma on vienyt mun sekä (avo)mieheni sydämen. Olemme käyneet yhdessä Roomassa kolme kertaa, mieheni useammin. Täältä ja muualtakin kirjoitan käymisen arvoisia vinkkejä ylös, koska se on selvää, että Roomaan palaamme aina uudestaan ja uudestaan. Ja ylipäätänsä tavoitteemme on matkustaa tulevaisuudessa Italiassa mahdollisimman paljon. Itse ainakin otan kaikki vinkit kiitollisena vastaan! 🙂 Mitään tarkkoja postaustoiveita ei mulla ole esittää, mutta tuossa uusimmassa postauksessa sivuat aihetta, mitä olen miettinyt joskus. Suomalaisethan on tottunut ravintolassa tilaamaan oman annoksen, mutta mitenkäs italialaiset yleensä tilaavat. Otetaanko pöytäseurueelle useampi alkupala/primi/secondi ja… Read more »

Heli
9 years ago

Roomasta löytyy minullekin viikoittain jotain uutta, kerrostumia ja nähtävää on niin paljon, että pelkästään niistä kirjoittamallakin blogi porskuttaisi vielä vuosia. Puhumattakaan ruoasta ja ravintoloista. Mutta koitan lisätä postauksia myös noista arjen sattumuksista ja ilmiöistä, kiitos toiveesta!

Heli
9 years ago

Kiitos onnitteluista! Minäkin tykkään lukea nimenomaan niitä henkilökohtaisempia kokemuksia ja kulttuurierojen ja omissa silmissä oudolta vaikuttavien tapojen ihmetteleminen on erityisen mehukasta luettavaa. Moniin kummallisuuksiin on kyllä jo tottunut, kun olen jo niin monta vuotta asunut Italiassa. Mutta kyllä niitä outoja kohtaamisia edelleen tulee, täytyy lisätä niitä tähän. Ja ruokajuttuja siis lisää, selvä!

Heli
9 years ago

Kiva kun löysit ja vierailit! Terveisiä sinne pohjoiseen, koita tarjeta, vaikka kai olet jo kuullut moneen kertaan, että eihän sulla voi olla kylmä, sinähän olet Suomesta 🙂

Heli
9 years ago

Tässä blogissa ei tosiaan ole ollut ruokajuttuja omista kokkailuistani. Olen aina välillä suunnitellut erillisen ruokablogin perustamista, mutta aika tai oikeastaan energia ei taida riittää kahden blogin pitämiseen. (Vaikka ne ruokabloggarithan ne vasta tienaavatkin! Kuulemma.) Pitää kokeilla tuollaista ruokajuttua joskus tässä blogissa.
Minä laittaisin siihen peltoon kasvamaan ainakin kesäkurpitsoja, jotta ne saisi sitten käyttää mahdollisimman pieninä, eikä sellaisina mauttomina jättikurppina, joita Suomessa myydään. Ja kukat kanssa! Lisäksi kasvimaahani tulisi silolehtipersiljaa (jota tulee suunnilleen joka ruokaan) ja pinaattia. Kasvaisko siellä fenkolit? Artisokat ja vihreä parsa? Roomalaisten/ italialaisten suosimat sikurit ja endiivit eivät kuulu omiin suosikkeihini, ärsyttää kun sotkevat niitä joka paikkaan 🙂

Anonyymi
Anonyymi
9 years ago

Rooma tuskin tulee liian tutuksi tällaiselle, joka ei asu siellä, joten antaa tulla vaan juttuja Roomasta.
Samoin ruokajuttuja ei voi olla liikaa.
Mutta yhtä lailla tapahtumia, ilmiöitä, sattumuksia, ihmisten suhtautumista eri asioihin jne.
Kaikkea.
Anna palaa yksivuotiaan innolla.
Jään odottamaan.

Terhi
9 years ago

Onnea taaperolle 🙂
Mä tykkäisin lukea vähän henkilökohtaisempiakin postauksia, ei välttämättä niin paljon yksityisasioista, mutta sellaisista tilanteista, kohtaamisista ja hassuista sattumuksista, mitä varmaan jokaiselle ulkomailla asuvalle tulee eteen enemmän tai vähemmän. Ja siitä, mitä mieltä olet Italiasta ja Roomasta itse, siis omaa pohdintaa; mun mielestä blogi on ihan hyvä paikka päivitellä / ihmetellä / ihastella / kiroilla uuden kotimaan omituisuuksia, ja mielellään vertailen eri maiden piirteitä tähän omaan nykyiseen…
Ja ruokajutut kiinnostaa tietty aina, etenkin kun kyseessä on noin hieno ruokamaa!!

Marimente
9 years ago

Paljon onnea 1-vuotiaalle blogille! 🙂 Hyvältä vaikuttaa ja ensimmäisen postauksen luettuani nälkä vaan kasvoi, joten pitää mennä penkomaan lisää Rooma-juttuja. Ajattelin jättää tähän ikään kuin välikommentin että löysin tieni sinun blogiin, ja mielenkiinnolla jään seuraamaan lisää tulevia postauksia Ikuisesta kaupungista. Koitetaan kestää tätä Italian "kylmyyttä"! 😉

Reija H
9 years ago

Jaaha, kommentti katosi, koetetaan uudestaan paremmin kirjautuneena…

Eli kaikki kiinnostaa, mutta miten olisi sellaisia välipalablogeja, joissa tekisit itse valokuvien kera roomalaisia ruokia ja samalla vinkkaisit meille, jotka emme asu edes Stokkan Herkun naapurissa, miten niitä puuttuvia ainesosia voisi korvata jollain Koo ja Äs -tyyppisestä karusta marketista saatavalla… Ehkä tällainen on ollutkin jo? Tai mitä kannattaisi keväällä laittaa kasvimaahan, jos meinaisi syksyllä syödä italialaistyyppisesti (ei sitruksia kuitenkaan).

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x