Image Alt

Blog

Talo kukkuloilla ja aikaa

Tervetuloa seuraamaan blogiani, jossa kerron arjestani Roomassa.

Photo credit: Bert Kaufmann / Foter.com / CC BY-SA 

Luvassa on päräyttäviä paljastuksia muun muassa sellaisista aiheista kuin millaista on käydä ruokaostoksilla Roomassa, miten saa homeen irti seinistä, mitkä ovat oikeat käsimerkit Rooman ruuhkissa, kuinka tehdä itse limoncelloa ja mistä saa Rooman parasta pitsaa. Ja hehkutuksia auringonpaisteesta, ihanan makuisista tomaateista, proseccosta ja siitä, miten hyvin viikunat sopivatkaan prosciutton kanssa. Kerron myös mielelläni matkoistani ja hyviksi havaitsemistani ravintoloista. Ja koska olen aika paljon kotona itsekseni, niin melko todennäköisesti kirjoitan myös kodistani ja itsestäni. Eli “Roomassa asuva nelikymppinen tyttö kirjoittelee kaikesta maan ja taivaan välillä”, kuten lifestyle-blogien infoissa on (näköjään) tapana asia ilmaista.

Ja se lifestylehän on IHAN kuin Maija Vilkkumaan biisissä, tiedättehän, on talo kukkuloilla, ja niin mies ja sillä on vaativa työ ja minulla on aikaa. Olen asunut perheeni kanssa Roomassa muutaman vuoden, ensin Trasteveressa ja nyt vähän historiallisen keskustan ulkopuolella kaupunginosassa, jonka nimi tarkoittaa vihreää kukkulaa tai vuorta. Eli ei nyt ihan talo kukkuloilta, mutta ylimmän kerroksen asunto kuitenkin. Ja kiva kattoterassi. Arvatkaa muuten, mistä blogini nimi tulee.
Roomaan olen päätynyt työn perässä. Valitettavasti en omani. Ja minulla on aikaa…

Tästä blogista ei siis löydy hersyviä tarinoita italialaisesta anopista, sen sijaan törmäilen jatkuvasti muidenkin kulttuurien kuin italialaisen kanssa. Poskisuudelmat sujuvat jo melko luontevasti, enkä enää kerro oikeasti kuulumisiani vastauksena amerikkalaistuttavieni ikuisiin how-are-you -kyselyihin, mutta mielenkiintoisia tilanteita syntyy yhä vaikkapa aperitivolla kenialais-hollantilais-vietnamilaisessa seurueessa. Tai papua-uusiguinealaisissa bileissä. Tai piipahduksella intialaisessa kodissa. No mutta parhaani mukaan koitan tarjota kummasteltavaksi suomalaisia tapoja vastalahjaksi. 

Toivottavasti löydät täältä jotain kiinnostavaa!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x