Image Alt

Blog

Santa Severa – ranta linnanäkymällä

Santa Severa on monella tapaa helmi Rooman lähellä olevista rannoista. Sinne pääsee melko helposti julkisilla. Rannalla on hyvä kalaravintola. Sillä on ihan oikea keskiaikainen linna! Ja roomalaisia raunioita! Ja se on ILMAINEN. (Tiedoksi niille, jotka eivät tunne Italian rantaelämää: suurin osa rannoista on maksullisten stabilimentien eli yksityisten ravintoloiden ja niiden vuokraamien rantatuolien valtaamia ja rannalle pääsyn hinta voi nousta palveluista ja tasosta riippuen korkeallekin.)

Santa Severan linna ja ranta

Mutta Santa Severan ranta on siis ilmainen. Tämän Tyrrhenian meren pieni poukama tunnettiin hyvänä rantapaikkana jo muinaisia roomalaisiakin ennen, sillä paikalla sijaitsi etruskikaupunki Pyrgi. Roomalaiset häätivät etruskit ja valloittivat paikan omalle rantaelämälleen; linnoituksessa on yhä nähtävillä roomalaisen ajan perustukset. Itse linna ja sitä ympäröivä borgo, muurien ympäröimä pikkukylä, rakennettiin 1300-luvulla. Se on ollut suuressa remontissa ja avattiin uudelleen yleisölle tänä keväänä (2017). Linnassa toimii merimuseo ja etruskimuseo. Muuta en siitä sitten oikein tiedäkään, sillä en päässyt tutustumaan itse linnaan, koska kävin rannalla nelijalkaisen reissukaverini kanssa.

Samasta syystä myös rannan kuuluisaan kalaravintolaan Isola del Pescatoreen tutustuminen jäi toiseen kertaan, sillä sinnekään ei päässyt koiran kanssa. Ravintolaan on muutenkin hyvä olla pöytävaraus, sillä se on hyvin suosittu. Osin ehkä siitä syystä, että se on myös ainoa ravintola paikan päällä. Ravintolan baari myy myös juotavaa, paninoja ja muuta pikkupurtavaa, lisäksi niitä saa parista kioskista. Ravintolan baarista voi halutessaan vuokrata myös aurinkotuolin ja -varjon. Kaupustelijoita tällä rannalla sen sijaan tuskin kiertää, sen verran eristyksissä ja etäällä se on muista rannoista. Palveluiden puutetta voikin pitää rannan huonona puolena, sillä se on aika keskellä ei-mitään.

2017-08-07_06-43-40

Isola del pescatore

Mutta koska ranta on libero, ilmainen, kirkkaaseen mereen sentään pääsi pulahtamaan. Kiersin linnan taakse, jossa oli mukava kivikkoinen poukama, jolta saatoin käydä virkistäytymässä. Linnan toisella puolen alkoi mustahiekkainen ranta, jolla näytti olevan huomattavasti väljempää kuin linnan toisella puolen. Jos olette joskus koittaneet kävellä mustalla hiekalla paljain jaloin, tiedätte kyllä miksi.

Santa Severa linnan suunnasta katsottuna

Santa Severan puhdas meri

Santa Severaan pääsee Rooman Terminin, Tiburtinan, Ostiensen, Trasteveren ja Vatikaanin asemilta kerran tunnissa. Lipun hinta on Terminiltä 4 ja Trasteveresta 3,60 €. Kannattaa ostaa edestakainen lippu, sillä Santa Severassa ei ole lippumyymälää. Lipun voi ostaa myös junasta heti sen lähdettyä matkaan, mutta se maksaa 5 euroa lisämaksua. Santa Severan asemalta on n. 20 minuutin kävely rantaan. Kuten sanottu, se on aika syrjässä.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x