Image Alt

Blog

Rooma syyskuussa

Tämä(kin) kuukausikatsaus lipsahti pahasti lokakuun puolelle. Mutta muistellaan nyt, miltä näytti, tuntui ja maistui Rooma syyskuussa.

Sää syyskuussa oli tänä vuonna erityisen helteinen, oikein trooppisen kuuman kostea. Lämpötilat kohosivat pitkälti yli 30 asteen useimpina päivinä, vaatteet liimaantuivat ihoon ulkona, tuuletinta/ ilmastointia tarvitsi edelleen monina öinä, että saisi nukuttua. Tästä kaikesta voi tulkita, etteivät helteet enää tuntuneet välttämättä miellyttäviltä, vaikka auringosta ja lämmöstä tykkäänkin. Samat kesämekot alkavat jo kyllästyttää, vähän syksyisempää saisi olla. Viikonloppunakaan emme onnistuneet pakenemaan vilvoittaville vuorille, sillä arki toi mukanaan kaikenlaista ohjelmaa viikonlopuiksikin.  Onneksi aika kului joten kuten omalla terassillakin ja yhä vain jatkuva grillikausi on sekin ihan mukava. Ja jos grillauskin kyllästyttää, niin kattoterassilla on mukava pitää omaa piknikiä.

Toreilla valikoimassa näkyy, että Italiassakin on syyskuussa satokausi. Nyt on viinirypäleiden aika. Myös erilaisia papuja on tarjolla nyt erikokoisten tomaattien, munakoisojen ja kesäkurpitsojen rinnalla. Ilmeisesti Italiassakin on ollut kohtalainen tattivuosi, sillä näin alhaisia herkkutatin kilohintoja en ole aiemmin nähnyt. Pohjois-Italiassa onkin satanut reippaanlaisesti syyskuussa, vaikka Roomassa ei tullut juuri pisaraakaan.

Italialaiskoulut alkavat syyskuun toisella viikolla – italialaislapsilla on kolmen kuukauden kesäloma, mutta ei sitten muita lomia kuin jouluna ja pääsiäisenä – ja silloin viimeistään kaupungin ruuhkat palaavat entiselleen, viimeisetkin loman vuoksi suljetut liikkeet avaavat ovensa ja muutenkin Rooma palaa arkimoodiin. Viikonlopuiksi tosin lähdetään vielä usein pois kaupungista, vaikkapa sukutilalle viinirypäleitä tai oliiveja poimimaan. Mereen tai uima-altaaseen pulahtaminen ei monelle italialaiselle tulisi mieleenkään enää syyskuussa, ainakaan loppukuusta, vaikka kuinka olisi lämpimämpää kuin heinäkuussa. 
  
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Heli
9 years ago

Ciao. Trastevere on mainio majoituspaikka, varsinkin jos majapaikka on lähellä Tiber-jokea (Trastevereksi luettava alue on aika iso), sillä sieltä on kävelymatka sekä Vatikaaniin (joen vartta reilut 15 minuuttia) että historialliseen keskustaan (Pantheon, Piazza Navona, Campo de' Fiori, Colosseum). Jos majapaikka on lähellä asemaa, niin ratikka 8 kulkee tiheästi ja vie joen toiselle puolen Piazza Venezialle lähelle Colosseumia. Ravintoloita tai baarejakaan ei tarvitse Trasteveressa etsiä. Ja lokakuu on mielestäni yksi parhaimmista ajoista käydä Roomassa! Antoisaa matkaa!

Marre
9 years ago

Hei! Hyvä kun löysin mielenkiintoisen blogisi! Italiassa ollaan käyty useasti, eri puolilla ja nyt lokakuun lopussa tulemme Roomaan. Olemme käyneet siellä kaksi kertaa aiemmin joulukuussa.. 🙂 Meidän majapaikka tälläkertaa on Trasteveressa ja mielenkiinnolla luinkin postauksesi sieltä. Ja luen myös kaikki muutkin postaukset, alusta saakka 😀

Heli
9 years ago

Kiitos! Ja kiva, että olette löytäneet blogini pariin ja sieltä jotain kiinnostavaa luettavaakin. Lokakuu on minusta yksi parhaimmista ajoista vierailla Roomassa, Suomessa kun yleensä silloin sataa, mutta täällä on vielä aurinkoista ja lämmintäkin. Ja vähemmän turisteja. Jos mukana alle 18-vuotiaita, muistakaa pitää mukana varalta vaikka passin kopiota, koska he pääsevät ilmaiseksi mm. Colosseumiin. Mukavaa syyslomaa! (Vinkki: jos lapsenne eivät ole herkkähermoisia, käykäähän Kapusiinimunkkien hautakammioissa (Cripta dei Cappuccini) Via Vittorio Veneto, 27, metrolla pääsee miltei viereen. Groteskia, mutta ollut yleensä kouluikäisten mieleen.)

Heli
9 years ago

Hei Tiina. Kesävaatteista ei ole vielä päässyt luopumaan lokakuussakaan, kuljemme yhä paljain säärin, sortseissa ja lyhythihaisissa. Eli melko lämmintä ja aurinkoista on edelleen päivisin, mutta iltaisin ja aamuisin on joku pitkähihainen paikallaan (n. 17 astetta). Ensi viikolla vähän viilenee (ihan muutaman asteen vaan), mutta sateita ei pitäisi olla tulossa. Tervetuloa tänne valohoitoon!

MinnaK
MinnaK
9 years ago

Aivan sama kommentti minulta kuin edellä kirjoittaneelta! Googlasin jotakin Roomaan liittyvää viime viikolla ja löysin tämän todella hyvän ja kivan blogin. Jään vakilukijaksi! Olen tulossa pienen perheeni kanssa Roomaan syyslomalle su 12.10. > pe 17.10. (kouluissa viikon loma Tampereen seudulla).

Anonyymi
Anonyymi
9 years ago

Ihana blogi jonne päädyin sattumalta kun etsin vinkkejä matkalle. Jos sää oli syyskuussa helteinen niin onko se sitä vieläkin? En meinaa millään uskoa säätiedotuksia täällä sateisessa ja pimeässä Suomessa ja olen perjantaina tulossa lomalle Roomaan. Onko kesävaatteet edelleen paikallaan? Tiina

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x