Image Alt

Blog

Rooma kesäkuussa

Sää kesäkuussa voi olla jo hyvinkin kuuma. Lämpötila on noussut tässä kuussa pariinkin otteeseen lähelle 40 astetta. Nähtävyyksien – etenkin Forum Romanon ja Colosseumin kaltaisten varjottomien paikkojen – kannattaa ajoittaa siis aikaiseen aamuun.

Toisaalta Roomassa voi olla myös rajuja ukonilmoja kesäkuukausina. Tässä kadut on pariinkin kertaan lainehtineet, huonokuntoisemmat tiet ja metro on jouduttu jopa sulkemaan rankkasateiden aiheuttamien tulvien vuoksi.

Hedelmät ovat tähän aikaan parhaimmillaan: kesäkuussa kypsyvät niin aprikoosit, persikat kuin luumutkin. Onnekkaimmat voivat poimia niitä suoraan puusta, mutta euron kilohintaan niitä torien tiskeiltäkin saa. Hedelmäkaupat myyvät vesimeloneja kokonaisina ja katukauppiaat ja rannoilla kiertelevät kaupustelijat valmiiksi viipaloituina. Ja tänään sain ostettua myös kesän ensimmäiset viikunat, joihin olen aika heikkona. Viikunat ja ilmakuivattu kinkku tai mozzarella on uusi kesän makuni!

Kuva täältä

Tiberin ranta täyttyy kesäkuussa baari-, ravintola- ja käsityöläisten myyntikojuista. Varsinaiseksi illallispaikaksi en sitä suosittele, mutta ihan kiva siellä on hengailla lämpimänä kesäiltana drinksulla esimerkiksi. Ravintolat ja muut avautuvat iltaisin kahdeksan maissa ja ovat Tiberin varrella elokuun loppuun asti.

Kuva täältä

Roomassa on kesäisin erilaisia tapahtumia ja konsertteja. Tänä vuonna Rolling Stones heitti keikan Circo Massimolla sillä välin kuin lomailin Umbriassa. Keikan tunnelmia voi fiilistellä vaikka tämän videon avulla. Oopperaa ja balettia voi seurata Caracallan kylpylän aivan yhtä huikeissa puitteissa, vaikka parhaimmat esitykset ovatkin vasta ensi kuussa. Lisäksi kaupungin piazzoilla, etenkin Trasteveressa, on joka ilta katutaiteilijoiden tanssi- ja taikuriesityksiä. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x