Image Alt

Blog

Rooma joulukuussa

Vuoden ensimmäisessä blogipostauksessa muistellaan vielä vähän viime vuotta. Tuleva joulu näkyi Rooman katukuvassa tietenkin monella tapaa, mutta myös tällaiselta näytti Roomassa joulukuussa:

Sää joulukuussa oli sellainen kuin se talvella Roomassa on: vaihteleva. Joulukuun ensimmäisen viikon satoi ja oli harmaata. Sitten saatiin aurinkoa ja lämmintä. Sitten taas vähän satoi. Loppukuu oli poikkeuksellisen kylmä, sillä lämpötila ei päivälläkään noussut kuin muutaman asteen nollan yläpuolelle ja voimakas tuuli sai ilman tuntumaan vielä kylmemmältä. Roomaa uhkailtiin jopa lumisateella, mutta taivas pysyi pilvettömänä, joten lumikaaokselta vältyttiin.

Fori Romanum -katu suljettiin jouluksi autoilta.

Appelsiinit, mandariinit ja sitruunat loistavat joulukuussa siellä täällä niin puissa kuin hedelmätiskeilläkin. Tulin elämäni ensimmäistä kertaa tulevaan asuinkaupunkiini Roomaan viisi vuotta sitten joululomalla ja siinä asuntoja ja muitakin paikkoja katsellessani kiinnitin huomiota etenkin appelsiineja notkuviin puihin. Appelsiinit liittyivät mielessäni tietenkin kesään, mutta täällä ovatkin parhaimmillaan juuri joulu-, tammikuussa.
Oman sitruunapuuni sato jää tänä vuonna varsin vaatimattomaksi. Ehkä pitää mennä sitruunavarkaisiin naapuriin, jos mielii itsetehtyä limoncelloa tänäkin vuonna. Edellistäkin on tosin vielä jäljellä niin, että ehkä pärjäämme vuoden ilmankin.

Joulu alkaa näkyä Roomassa etenkin 8. joulukuuta jälkeen. Tosin tänä vuonna Rooman jouluvalot  olivat minusta vähän vaatimattomammat kuin aikaisemmin. Via del Corsoa koristaa tänä vuonna Milanon maailmannäyttelyyn (EXPO 2015) osallistuvien maiden liput. Joidenkin lehtien mielestä tähän vähän tylsän näköiseen mutta turvalliseen ratkaisuun päädyttiin, koska viimevuotiset sateenkaarivalot aiheuttivat kohua. Jotkut kaupunginosat kuten EUR eivät säästösyistä koristelleen katujaan lainkaan.
Taloudellinen tilanne on ehkä vaikuttanut siihen, että kotien parvekkeilla ja terasseilla oli tänä vuonna varsin vähän jouluvaloja.

Kuva Via del Corsolta 8.12. Repubblica

Momo-ravintolan jouluvalaistusta ei voi luonnehtia vaatimattomaksi. Lisää kuvia Instagam-sivullani.

Joulumarkkinoita järjestettiin eri puolilla Roomaa, vaikka Navonan markkinat jäivätkin tänä vuonna vaatimattomiksi. Alla kuvia Piazza della Radion joulukadulta 8.12. Käsitöiden lisäksi, herkkua oli siellä monenlaista, paikan päällä nautittavaksi, pukinkonttiin tai joulupöytään. Jos ne nyt jollakin sinne asti säilyivät…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x