Subscribe & Follow

Sekalaisia mietteitä

Rooma helmikuussa

02/03/2015

On viimeisen kuukausikatsauksen aika. Vuoden lyhin kuukausi näyttää Roomassa tällaiselta:

Sää helmikuussa on vielä talvinen. Mikä tarkoittaa kylmiä aamuja ja iltoja ja sateitakin. Helmikuun alussa Roomassa oltiin miinusasteiden puolella, mutta kuun lopulla lämpötila nousi parina päivänä yli 20 asteen. Helmikuista Rooman lomaa varten kannattaa pakata niin sateenvarjo kuin aurinkolasitkin ja jokin talvitakki on tarpeen.

Väriä ja tuoksua helmikuuhun tuovat kirkkaankeltaisena kukkivat mimosat. 

Artisokkakausi alkaa kunnolla helmikuussa. Tähän aikaan kannattaa ravintolassa tilata roomalaisen keittiön artisokkaherkkuja artisokkaa roomalaiseen tapaan (carciofi alla romana) tai juutalaiseen tapaan (carciofi a giudia).

Helmikuun kausiherkkuja ovat myös Rooman pasticcerioiden hyllyille ilmestyvät karnevaaliherkut frappe-keksit (eivät oikeastaan keksejä, mutta vaikea kuvata niitä muutenkaan) ja pienet, hieman munkkeja muistuttavat fritelli. Karnevaaliaika näkyy Roomankin katukuvassa, sillä etenkin viikonloppuisin näkee pienikokoisia supersankareita ja prinsessoja heittämässä confetteja (paperisilppua). Ja iltaisin ehkä isompiakin. 

Tämä oli siis viime maaliskuun lopussa aloittamani retrospektiivisen kuukausikatsaussarjan viimeinen osa: nyt on koko vuosi käyty läpi. Aikaisemmista kuukausikatsauksista (löytyy myös sivupalkista aiheiden alta) voi kurkistella, miltä Roomassa näyttää ja tuntuu missäkin kuussa. Vaikka sitä omaa Rooman lomaa varten.

Tykkää ja jaa:
RSS
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram

5
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MarimenteAnonyymiHeliOttella - Dolce macchiato Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Marimente
Guest

Nam nam, nuo fritellit näyttää niin hyviltä! Kerkesin Venetsiassa makustella parit sellaiset ennen kuin lähdin Brasiliaan, ja enää niitä ei kai saa mistään, harmi.
Onneksi mennään koko ajan kohta kevättä, ja nyt tarkenee kulkea Venetsiassa pää paljaana ilman pipoa 🙂

Anonyymi
Guest
Anonyymi

Hei, huomasin, että Italiassa on tasavallan päivä 2.6, mahtaako siellä olla kaikki kiinni sinä päivänä vai vaikuttaako se miten paljon? (Ollaan ko. viikolla matkaamassa Roomaan. :))

Heli
Guest

Moi, ei hätää: tasavallan päivänä on auki niin nähtävyydet, ravintolat kuin muistaakseni kaupatkin. Se on kansallinen vapaapäivä, joten toki se pitää hyödyntää. Lisäbonuksena voi saada jonkun hienon paraatin tai ilmailunäytöksen kuten viime vuonna, kun Rooman yli lensi Italian värejä suihkuttavat suihkukoneet. Liikennettä päivä voi vähän haitata.

Heli
Guest

Fritellit maistuivat mullekin, vaikka suurin osa Italian herkuista on minun makuuni liian makeita. Paitsi tietenkin gelato. Jota onneksi saa täällä ympäri vuoden, vaikka makuvalikoimat nyt kevättä kohden kasvavatkin!

Ottella - Dolce macchiato
Guest

Ihana tämä sinun blogisi. Italialainen kulttuuri todellakin viehättää vuosi vuodelta enemmän. Pääsiäisviikolla siellä käydessä ällistyin että esim pitkäperjantai oli ihan normi pv siinä missä muutkin vaikka olisi luullut että vähintäänkin hartaasti kaikki olisivat hartautta harjoittaneet kun luterilaisesti kasvatettuna itse oo koskaan saanut ees kylässä käydä. Ihanan huoletonta-ainakin siis tässä asiassa.