Image Alt

Blog

Ravintolaopas Trastevereen – vuoden 2020 versio

*Muokattu helmikuussa 2020 ajantasalle!*

Keskiaikainen Trasteveren kaupunginosa kuuluu monen Rooman kävijän suosikkeihin, eikä mikään ihme: onhan sen kapeat mukulakivikadut ja niiden yli risteävät pyykkinarut, pikkuruiset piazzat ja okran eri sävyissä hehkuvat talot kuin suoraan postikortista.  Moni suuntaa sinne myös syömään, sillä Trasteverella on sitkeästi elävä maine hyvien ravintoloiden paikkana. Kieltämättä Trasteveren turistirysät ravintolat näyttävät idyllisiltä ja romanttisilta seiniä kiertävine viinipullorivistöineen, punavalkoruudullisine pöytäliinoineen ja kujalle katettuine pikkupöytineen. Ravintolan sisäänheittäjällä ei ole mitään vaikeuksia houkutella sisään tällaiseen ihmisten mielikuvia aidosta italialaisesta trattoriasta vastaavaan paikkaan asiakkaita miljoonista ohikulkijoista. Ruokaan ei ravintoloiden tarvitse niinkään panostaa.

Vaikka suuri osa Trasteveren ravintoloista on siis nykyään turistirysiä, niin toki sieltä hyviäkin ravintoloita löytyy. Täytyy vain tietää minne mennä. Tässä jutussa listaan muutamia omia suosikkejani, joissa on mielestäni kohdallaan hyvän ravintolan pyhä kolminaisuus: aito, hyvistä raaka-aineista tehty ruoka, hyvä palvelu ja kohtuullinen hinta – laatu-suhde. Näistä paikoista et takuulla saa eteesi pakastepizzaa tai ylihinnoiteltua irvikuvaa italialaisherkuista!

Suosikkiravintoloitani Trasteveressa

Le mani in pasta

taydellinen_carbonar_lemaniinpas

Yksi suosikkiravintolani koko Roomassa. Luottopaikka, joka ei vielä kertaakaan ole pettänyt seitsemän Rooman vuoteni aikana. Rooman parhaimmistoon kuuluvat pastat on tehty tietenkin itse ja kala tuoretta, palvelu on mukavan rentoa. Tämä pikkuruinen ravintola on syystäkin varsin suosittu, joten pöytävaraus on etenkin iltaisin tarpeen. Ravintola voi olla vähän vaikea löytää, sillä siitä kertoo vain pieni kyltti melko syrjäisellä kadulla. Ei siis ulkona syömismahdollisuutta.

  • Suosittelen tryffelipastaa (al tartufo), jos sitä on listalla. Tai yleensä tuovat sitä pienen annoksen muutenkin, jos et tajua tilata. Muutenkin voi pyytää tuomaan pienen annoksen kaikista pastoista yhteisesti jaettavaksi.
  • Lisää Le mani in pastasta.

www.lemaniinpasta.net, Via dei Genovesi, 37.

Trattoria Da Teo

Da Teo

Da Teo on loistava pieni trattoria viehättävän pikkupiazzan laidalla Trasteveren hiljaisemmalla puolella. Paikka on lähimpänä paikallisten suosimaa ravintolaa, jossa ei ole turisteja, mihin Trasteveressa pääsee. Pöytävaraus on ehdottomasti tarpeen ja hyvä tehdä hyvissä ajoin. Tästä kätketystä helmestä saa niin aidot roomalaisen keittiön klassikot kuin kausittain vaihtuvat erikoisuudetkin (esim. herkkutattipastaa). Erinomaisia kala-annoksia, joita tilatessa kannattaa muistaa, että kala on kallista. Hyvä viinilista, vaikka itse pitäydyn yleensä talon viinissä. Tietääkseni pasta-annoksia saa myös gluteenittomina, mutta tämä täytyy varmistaa.

  • Suosittelen: crudi di pesce eli raakoja kala-alkupaloja kalastuspäivinä (tiistai ja perjantai). Suoraan mereltä ravintolaan toimitettuja vastapyydettyjä simpukoita, katkarapuja ja kalaa. Kannattaa kysellä tarjoilijoilta suosituksia.

www.trattoriadateo.it/ Piazza dei Ponziani.

La Tavernaccia da Bruno

En tietenkään voi olla mainitsematta La Tavernacciaa, vaikka se sijaitseekin Trasteveren aseman lähellä, siis aika kaukana sen ytimestä. Paikka oli pitkään kätketty helmi, mutta nyt sitä on hehkutettu parissakin ruokajutussa ja suositussa ruokablogissa, joten hyvää ruokaa arvostavat foodiet etsiytyvät paikalle. Osa jopa oman blogini perusteella 🙂  Brunon tavernantapainen – kuten paikan suora käännös kuuluu – tarjoaa perinteistä, tuhtia (liha)ruokaa, puu-uunissa paistettuja pizzoja ja loistavia jälkiruokia. Turistimeiningistä siellä ei ole jälkeäkään (paitsi, että henkilökunnasta löytyy englannin taitajiakin nykyään).

  • Olen kertonut La Tavernaccia di Brunosta  jo aiemminkin. Lukekaa myös kommentit!

www.latavernacciaroma.com Via Giovanni da Catel Bolognese, 63

 

Kärkisijojen tuntumassa eli ravintolat, joissa jotain pientä vikaa

Da Enzo

Da Enzo Trastevere

Minulla on monia ystäviä, jotka vannovat Da Enzon nimeen ainoana aitona trattoriana Trasteveressa, mutta itse en ole sille koskaan täysin lämmennyt. Ehkä se johtuu siitä, että paikan annokset tuntuvat koko ajan pienenevän, mutta hinnat nousevan. Tai sitten siitä, miten englantia puhuvalle turistiseurueelle palvelu ja suositukset ovat erilaisia kuin paikallisille. Tai siitä, että leivän lisäksi laskutetaan erikseen myös oliiviöljystä, olkoonkin kuinka hyvälaatuista luomuöljyä tahansa. Mutta ennen kaikkea siitä, että sinne on nykyään ihan törkeät jonot. Oikeasti, Da Enzon ruoka on hyvää ja sijainti erinomainen, mutta ei minusta yli tunnin jonottamisen arvoista! Lähellä on muitakin ihan yhtä hyviä.

  • Roomalaisen keittiön klassikot ovat aina hyviä, mutta kannattaa tarkistaa päivän erikoisuudet liitutaululta. Esimerkiksi edellä mainittu lasagne ei kuulu paikan vakio-annoksiin. Siellä myös mainittu, että öljystä laskutetaan lisää (2 euroa).
  • Da Enzo ottaa pöytävarauksia vain iltaisin, ei lounasaikaan!

www.daenzoal29.com Via dei Vascellari 29, Avoinna ma – la 12.30 – 15 ja 19.30 – 23. Kiinni sunnuntaisin.

Spirito di Vino

Divino

“Viinin henki” ei tarjoa roomalaista, vaan (modernia) umbrialaista ruokaa, mutta se voi silti olla vaikuttavin ravintolaelämyksesi Rooman matkalla. Se on kohtuuhintainen slow food-paikka, jonne ei voi mennä pelkästään pastalle: kokki loukkaantuu. Ruokailusta pitkän kaavan mukaan kannattaa varautua myös maksamaan enemmän. Henkilökunta kertoo mielellään raaka-aineista ja mistä ne tulevat (läheltä!). Hyvä viinivalikoima ja paikassa kannattaakin pyytää käyntiä viinikellarissa, joka on vanhempi kuin Colosseum! Pöytävaraus välttämätön.

  • Raaka-aineet haetaan joka aamu suoraan torilta ja tuottajilta. Ne ovat 100 % luomua, eikä ravintolassa käytetä pakasteita tai esivalmisteltuja tuotteita. Paikan chef Eliana Catalani valmistaa itse kaikki ruoat.

EDIT: Luotettavien lähteiden mukaan Spirito di Vinosta on tullut vähän väsyneesti samat litaniat ruokailijoille ulkoaopitun tuntuisesti esittävä turistipaikka, jonka ruokakin jättää hintaansa nähden toivomisen varaa. Harmi.

www.ristorantespiritodivino.com, Via dei Genovesi 31A, avoinna maanantaista lauantaihin vain iltaisin 19 – 23.30.

Da Lucia

Da Lucia

Asuimme ensimmäiset vuodet Roomassa aivan Da Lucian kulman takana. Trasteverelle ominaisella pikkukujalla sijaitseva entisen nyrkkeilijän perustama trattoria oli silloin vielä tuntematon salaisuus ja se näytti suorastaan naurettavan kliseisesti tyypilliseltä pikkukaupungin trattorialta.  Seinillä on kulahtaneita valokuvia kuuluisista (?) asiakkaista  ja katosta roikkuu kuparipannuja. Ulkona mukulakivikujalla on yksinkertaisia puupöytiä. Nurkkapöydässä istui 100-vuotias papparainen ikuinen viinikarahvi edessään ja suvereenisti viittoili komentavaan sävyyn tarjoilijoille. Vakioasiakas tai kenties omistaja vuosikymmenien takaa? Palvelu oli sairaan hidasta, vaikka papparainen parhaansa mukaan hoputtikin tarjoilijoita, kun huomasi nälkäkiukun alkaavan vaivata lapsia – ja kenties myös erästä keski-ikäistä bloggaajaa. Hitauden vuoksi paikasta ei kaikesta sen viehättävyydestä ja hyvästä ruoasta huolimatta tullut kantapaikkaamme.

Nyt pappa on poissa ja monen muun ravintolan tapaan Da Lucia on hankkinut henkilökuntaa keittiöön ja tarjoilemaan siirtolaisista (onko se poliittisesti korrekti nimitys kolmannen maailman maahanmuuttajille?). Palvelu on siis nopeampaa, sisustus yhä ennallaan ja sijainti mitä idyllisin, mutta ruoka ei ihan entisen veroista. Da Lucian bucatini alla matriciana on kuitenkin keskimääräistä parempaa, eikä pecorino-juustossa ole säästelty!

  • Suosittelen perinteisen, suorastaan vanhanaikaisen ruoan ja tunnelman ystäville. Hintataso on Trasteveren ravintolaksi varsin kohtuullinen.

Da Lucia (ei kotisivua), p. +39 06 5803601. Vicolo del Mattonato 2. Avoinna 12.30 – 15 ja 19.30 – 23

Trattoria De Gli Amici

“Ystävien trattorian” konsepti on aivan erityislaatuinen: siellä tarjoilijoina – tai ystävinä, kuten heidän paidoissaan lukee – toimivat kehitysvammaiset. Gli Amicin ideana pohjimmaisena ideana on tarjota kehitysvammaisille mahdollisuus tehdä työtä – Italiassa kun heille ei ole tarjolla suojatyöpaikkoja, vaan vammaisista huolehtiminen on enimmäkseen sukulaisten vastuulla. Gli amici aloitti pienenä panino-paikkana, mutta laajeni vähitellen suosituksi ja menestyneeksi ravintolaksi. Palvelu on ihan parasta, sijainti viehättävällä piazzalla Trasteveren museon vieressä erinomainen. Mutta itse ruoka on vähän epätasaista, viimeksi sielä syömäni pasta-annos oli aika epämääräisen näköinen ja aivan liian suolainen, mutta alkupalat ja jälkiruoka sen sijaan erinomaisia. Ruoasta valittaminen tarjoilijoille tuntuu ainakin minusta vähän hankalalta. Mutta kuten sanottu, paikassa voi saada myös todella hyvää ruokaa ja se on Trasteveren turistipitoisimman keskustan paikoista suositeltavin.

www.trattoriadegliamici.org, Piazza di S. Edigio. Avoinna joka päivä 12.30 – 15 ja 19.30 – 23.30.

Pizzerioita

Dar Poeta

Dar Poeta

Tämä kesäiltaisin kapealle kujalle levittäytyvä pizzeria tarjoaa paksuja, napolilaistyyppisiä pizzoja. Pizzoja saa myös päivällä lounasaikaan: Italiassa pizzat ovat yleensä iltaruokaa, koska niitä varten tulee lämmittää puu-uuni, eikä sitä tehdä yleensä päivällä kuumuuden ja sen viemän ajan takia. Roomassa on paljon  Dar Poetaa parempiakin pizzerioita, mutta ihan kelvollisia sen pizzat ovat ja saahan ne nauttia romanttisessa ympäristössä.  Paikalle kannattaa mennä ajoissa, jos ei ole pöytävarausta, sillä se on suosittu.

www.darpoeta.com, Vicolo del Bologna 46. Avoinna joka päivä klo 12 -24.

Pizzeria Ai Marmi

Paikallisten ”ruumishuoneeksi” marmoripöytien takia kutsuma huippusuosittu pizzeria. Ohuita roomalaispizzoja, jotka paistetaan puu-uunissa asiakkaiden näkyvillä. Myös alkuruoat, etenkin artisokat alla romana tai alla giudia ovat ihania, kuten myös friteeratut alkupalat (fritti) kuten täytetyt kesäkurpitsankukat. Eikä paikan tiramisussa ole moittimista. Kuten sanottu, paikka on suosittu, joten etenkin lämpiminä kesäiltoina on syytä varaurua ahtauteen, hälinään ja jonottamiseen. Ja aterian loppuvaiheessa jopa pieneen hätistelyynkin. Pizzeria ei ota pöytävarauksia, vaan asiakkaita palvellaan sitä mukaa, kun he tulevat. Sisään ei välttämättä pääse, vaikka olisi ensimmäisenä jonossa, sillä sisään otetaan yhtä suuri seurue kuin pois lähteväkin.  Suosittelen siis menemään paikalle heti avaamisen jälkeen (vain koska en itse kestä jonottamista/ jonossa ohittamista).

Ai Marmi, Viale Trastevere 43. Avoinna 18.30 – 02.00 Kiinni keskiviikkoisin.

Ivo a Trastevere

Perinteinen vanha hyvä pizzeria Trasteveressa, joka joskus oli fudistähtien ja muiden kuuluisuuksien suosiossa. Nykyään heitä ei ehkä paikan päältä bongaa, mutta pizzat kelpaisivat kelle tahansa. Paikasta saa muitakin ruokia, mutta kokemuksen rintaäänellä sanoisin, että Ivossa kannattaa pysytellä pizzoissa. Niistä se on tunnettu. Niin ja jälkiruoistaan, sillä Ivo aloitti 60-luvulla nimenomaan dolce-paikkana. Ja ovathan ne frititkin hyviä.

ivoatrastevere.it Via San Francesco a Ripa 158. Avoinna iltaisin 19.30 – , sunnuntaina myös lounasaikaan.

La Renella

leipomo_ja_fillari

La Renella on Rooman parhaita palapizzapaikkoja ja sen todella huomaa lounasaikaan, kun paikalliset jonottavat rapeapohjaisia pizzapalojaan ulos asti.  La Renellan pizzojen salaisuus on pohjassa, perus-margheritakin on suussasulava. Paikasta saa myös ihanaa leipää, jota ikävöin Trasteveresta ehkä eniten! Nyt siellä on tarjolla myös paninoja, jotka ainakin näyttävät herkullisilta.

www.panificiolarenella.com Via del Moro 15, avoinna 7 – 02.

Baareja ja kahviloita

Trasteveressa on baareja vieri vieressä, siis niin drinkkibaareja kuin kahvilabaarejakin. Enin osa näyttää houkuttelevan asiakkaita tarjoamalla mojito-kannullisia. En käy nyt näistä paikoista varoittelemaan, arvaatte varmaan itsekin, miten niiden kanssa voi käydä. Taskuvarkaudet ovat näissä paikoissa myös tavallisia. Kahvista voi keskuspiazzan vieressä joutua maksamaan moninkertaisesti normihintaan nähden, mutta kyllä Trasteveresta vielä aitoja, perinteisiäkin baareja löytyy. Tai ainakin yksi, joka jää ainoaksi suositukseni tässä kategoriassa:

Bar San Calisto

2017-04-06_05-40-57

Lempibaarini, jonne voi mennä aamulla nauttimaan capuccinon (90 senttiä) ja corneton, iltapäivällä hyvää jäätelöä, alkuillasta spritzin ja jatkaa myöhään yöhön halvan oluen parissa. Kassan takana olevaa Marcelloa voi pitää jo nähtävyytenä itsessään. Palvelu? No, ei suorastaan ystävällistä, mutta ei tylyäkään. Ja ainakin se on sama kaikille, tulitpa paikalle suoraan kerjäyskeikalta saadut kolikot kourassa tai Guccin puvussa. Asiakaskunta on siis varsin kirjavaa.

  • Suosikkibaaristani  olen kirjoittanut aiemminkin.

Bar San Calisto. Piazza San Calisto. Auki ma – la

Gelateriat

Fior di Luna

Miksi kaiken pitää aina muuttua, teki mieleni huutaa Putous-hahmon tapaan, kun näin Fior di Lunan ovella lapun, että se on remontissa ja uudistuu. Ja eihän se uudistus ollut minun makuuni, vaan nyt paikka oransseine muovituoleineen  tuo mieleeni lähinnä Helsingin metron. Onneksi itse gelato on ennallaan. Pienimmän koon (2 makua) hinta oli tosin noussut 2,5 euroon, mutta se näyttää nykyään olevan normi keskustan gelaterioissa. Rooman parhaat suklaamaut! 

fiordiluna.com Via della Lungaretta 96.

Fatamorgana

Fata morgana tarkoittaa epätavallista kangastusilmiötä. Se sai nimensä eteläisen Italian rannikoiden kangastuksista, joiden ajateltiin johtuvan kuningas Arthurin tarustossa esiintyvät velhotar Morgan le Fayn taioista (lähde: Wikipedia). Gelateria Fatamorganan jäätelö ei onneksi ole harhaa. Sielläkin panostetaan luomuun ja kauden raaka-aineisiin. Ja kokeillaan uusia makuja. Miten olisi vaikka trendikäs matcha-gelato? Tai raikas lime-inkivääri? Tai rosmariinilla, wasabilla tai mojitolla maustettu gelato? Kannattaa kokeilla vaikka perinteisen maun kumppaniksi.

www.gelateriafatamorgana.com Via Roma Libera/ Piazza Cosimato.

***

En tietenkään ole käynyt kaikissa Trasteveren ravintoloissa, sinne tulee koko ajan uusia ja varmasti on monia muitakin hyviä ravintoloita. Onneksi tätä listaa voi täydentää! Jos sinulla on hyviä vinkkejä, jaa kommenttikentässä ne ihmeessä kaikkien iloksi!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Heidi / Seikkailujen helmiä

Me majoituttiin muutama vuosi sitten hotellissa, joka oli lähellä tuota Fior Di Lunaa. Se oliki eka gelateria mikä Roomasta löydettiin. Ja olihan se niitten gelato niin hyvää, ettei tosikaan! Silloin mietittiin, että kävikö juuri niin, että heti löydettiin täydellinen paikka, että voidaanko saada enää tämän parempaa gelatoa mistään. No ei saatu. Käytiin tuolla monta kertaa päivässä ja vieläki on ikävä tuota paikkaa!

Martina
7 years ago

Oijoi, tämä pitää laittaa talteen seuraavaa Rooman reissua varten. Me syötiin viime viikonloppuna Da Enzossa ja pidimme siitä kovasti. Pastat oli ihan sairaan hyviä, samoin Carciofo alla Giudia. Ainoastaan roomalaisittain valmistettu artisokka oli hieman sitkeä. Se ei uponnut kokonaan. Toinen vaihtoehtomme illalliselle oli Tavernaccia, mutta jätimme sen seuraavaan kertaan. Nyt oli tärkeää että ravintola sijaitsi lähellä hotelliamme, sillä illallisen jälkeen oli suunnattava suoraan nukkumaan kellon herättäessä aamulla varttia vaille neljä. Yäk, liian aikaisille aamulennoille!

Susannastravels
7 years ago

Ruuat näyttävät hyviltä. Roomassa on todella hyvää pitsaa. Viime kesänä sain useita kertoja palanutta pitsaa Pohjois-Italiassa. Olen samaa mieltä siitä että Sperlonga ja St.Marinella ovat oikein kivoja kohteita. Niin oletko muuten käynyt Sardiniassa missä päin? mistä se tietämys/olettamus että kaikki Sardiniat rannat ovat täpötäynnä turisteja kesällä etenkin elokuussa? oletko ollut elokuussa kuukauden Sardiniassa? olen käynyt kaksi kertaa Sardiniassa: vuosia sitten Algherossa, jossa oli keväällä vasta vähän turisteja. Rannoilla oli lähinnä paikallisia ja uimaan mahtui oikein hyvin. Vuosi sitten kävin lautalla Espanjasta Porto Torres nimisessä pikkukohteessa, jossa ei ollut keskikesällä vielä aluksi yhtään muita turisteja. Paikalliset vaikuttivat jopa ihmetelleen minua (ulkomaalaista)… Read more »

sari
sari
7 years ago

Hei oletkohan sama nainen joka on käynyt aikoinaan suomi24 Roomakeskusteluissa “rouva Roomatar” nimimerkillä arvostelemassa muita matkailijoita ja ollut tietävinäsi kaiken koko Roomasta? kovasti kuulostat häneltä. Suuressa turistikaupungissa asut ja olet aikoinasi ollut turisti itsekin.

Nina
Nina
7 years ago

Kiitos blogista! Tätä on mukava seurata ja haaveilla matkasta sinne.

Susannastravels
7 years ago

Missä päin Sardiniaa olit silloin? joo se on totta että Korsikalla taitaa ehkä olla jopa kaikkein hiljaisinta ja rauhallisinta, tosin kohteesta riippuen. Hassua etteivät ranskalaiset turistit ryntää suurina laumoina Korsikalle rantalomien viettoon. Myös Sardiniassa riippuu paljon siitä mihin menee, kun on niitä kuuluisia ja suosittuja rantakohteita kuten vaikka Stintino. Ilmeisesti myös Algheron suosio on noussut juuri viime vuosien aikana. Pikkukylien rannoilla voi hyvinkin olla vielä tilaa, mutta johtunee myös siitä että tarvitsisi vuokra-auton/muun kuljetuksen niille syrjäisille rannoille. Algherosta minulla ei ole kokemusta elokuulta, kävin keväällä vuosia sitten ja silloin oli vielä tilaa+tyhjää. Mitäs mieltä olet muuten Terracinasta, onko käyty? alkukesästä… Read more »

Malin
Malin
7 years ago

Hei!

Aivan mahtava blogi! Löysin tämän, (niinkuin varmasti moni muukin) kun etsin tietoa Colosseumin lipuista. Uppouduin kuitenkin lopulta lukemaan tätä moneksi tunniksi. Olen itse asunut Parmassa vuoden verran, mutta Rooma on minulle vielä täysin tuntematon. Olisiko sinulla ollut mitään ravintola vinkkiä Lazion alueelle? Lähdemme reissuun toukokuun viimeisenä päivänä. Onko Colosseum silloin jo yhtä tukossa kuin esimerkiksi elokuussa?
Kiitos paljon vastauksista jo etukäteen! 🙂

Malin
Malin
7 years ago

Kiitos vinkistä Colosseumin suhteen! Nyt vasta huomasin oman mokani, tarkoitin siis San Lorenzon aluetta Roomassa en koko Lazion aluetta En tiedä mistä tuo aivopieru tuli, mutta onko sinulla siis antaa vinkkejä San Lorenzosta?

Heidi
Heidi
7 years ago

Etsin matkavinkkejä Rooman matkalle ja blogisi näyttää olevan juuri sitä mitä toivoin löytävänikin! Täytyy tutustua ajan kanssa ja nostattaa fiilistä 🙂 Roomassa olen muutamia kertoja käynyt ja Trastevere on jotenkin aina jäänyt ajan puutteesta johtuen koluamatta. Nyt lienee syytä korjata tuokin virhe.

Mari
Mari
7 years ago

Hei, upea Italia sivu sinulla! Olen lukenut antaumuksella! Olemme lähdössä perheen kanssa Umbrian kahdeksi viikoksi kesäkuussa ja lennämme Roomaan. Auton varaus ja palautus 06 aamulla mietityttää.. onko sinulla kokemusta auton vuokrauksesta Rooman lentokentältä? En löytänyt s-postiosoitettasi, olisin kysellyt neuvoa sitä kautta ja siksi laitoin tänne. Kiitos kaunis!

Mari
Mari
7 years ago

Kiitos vastauksesta! Juu kyse onkin aikaisesta aamulennosta takaisin Suomeen (7.45), jolloin auto pitäisi palauttaa noin klo.06 ja siksi tuo on ongelma! Kiitos kuitenkin, yritän selvittää asiaa vielä muualta. Kysyn vielä tuosta upeasta Saturnian kuumasta lähteestä.. osaatko sanoa onko pitkällä Umbriassa olevasta kaupungista nimeltä Fabro? T. Mari

Hellu
Hellu
6 years ago

Kiitos tästä!! Eilen meinasin kommentoida ravintolasuosituksia lukiessani, että osoitteet mukaan, mutta en vielä kerennyt. No nehän tuli kuitenkin nopsasti ilman pyyntöäkin. Itse olen asununut vuosia Roomassa, mennyt siellä naimisiin ja saanut siellä lapsetkin, mutta palannut jo tovi sitten takaisin Suomeen. Edelleen ihmiset kysyvät ravintola/hotellisuosituksia, mutta nehän ovat kaikki muuttuneet! Nyt osaan suositella. Ja käydä itsekin, kun sinne palaan. Sillä sinnehän kuitenkin aina palaan….

Sari
5 years ago

Kiitos tosi paljon näistä ravintolavinkeistä! Roomassa ensikertalaisena sain näistä paljon apuja, samoin vinkeistä nähtävyyksistä! Oma reissuni oli sen verran pikaisempi, että oli helppoa ottaa täältä sinun listalta ravintola ja suunnata nälän yllättäessä testaamaan. Dar Poetan Pizzalle en ole löytänyt voittajaa – ihana paikka, ihana tunnelma!

Tiina
Tiina
5 years ago

Ollaan lähdössä ekaa kertaa Roomaan 🙂 Vesi kielellä odotellaan matkaa ja päädymme varmasti täälle alueelle syömään. Ensikertalaisena kysynkin mahtavatko hotellit tehdä noita pöytävarauksia pyynnöstämme vai miten turisti kätevimmin tuon pöytävarauksen tekee?

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x