Image Alt

Blog

Postikortteja Roomasta

Milloin olet viimeksi saanut postikortin matkalta tai itse lähettänyt sellaisen? Tiedän, että jotkut yhä lähettävät niitä matkoiltaan, mutta itse olen kyllä liittynyt siihen enemmistöön, joka päivittää someen kuvia lentokentällä nautituista lähtökuohareista uima-altaan reunalla tai rannalla näkyviin lomavarpaisiin niin, että jokainen varmasti tietää, missä mennään ja mitä on tehty ja nähty.

Gladiaattorien tapaaminen/ Ave Ceasar

Minulla on kuitenkin sen verran ikää, että postikorttejakin on tullut aikoinaan läheteltyä aika lailla. Olihan jo se niiden valitseminen olennainen osa matkaa: kaverille auringonlaskukuva, työpaikalle kuva kulttuurikohteesta ja äidille sellainen kollaasikortti, jossa on pieni kuva kohteen kaikista nähtävyyksistä.

Ja sitten piti miettiä jollain kivalla terassilla, mitä niihin kirjoittaisi. Rantalomakohteesta lähetetty “Terveisiä täältä auringosta! Lämmintä riittää ja olut on halpaa!” toimi tietyin variaatioin aina, mutta kovin monesta elämyksestä tai käydystä nähtävyydestä ei postikorttiin mahtunut tekstiä. Se oli vähän niin kuin aikansa 140 merkkiä.

Palazzo Altemps/ Quartiere Coppedé

Nyt olen ajatellut elvyttää postikortin idean blogini uutiskirjeessä. Blogini sivupalkissa on ollut jo parin viikon ajan (aluksi vähän kökkö) lomake, jolla voi tilata “Postikortin Roomasta” ja aika moni onkin jo kirjautunut uutiskirjeeni saajaksi. Pahoittelen tätä viivästymistä varsinaisessa aloittamisessa. En voi syyttää edes epäluotettavaa postia siitä, ettei kortti vielä ole tullut perille!

Olen itse tilannut useammankin seuraamani blogin tai muun sivuston uutiskirjeen, mutta huomannut, että ne jäävät aika usein lukematta. Uutiskirjeiden ongelmana on, että niissä on usein liikaa paljon asiaa ja vaikka sen sähköpostiin tulleen uutiskirjeen avaisinkin, niin lykkään pitkän viestin varsinaisen lukemiseen hetkeen, jolloin on enemmän aikaa. Tosiasiassa lukeminen useimmiten unohtuu. Toinen blogien uutiskirjeiden ongelma on se, että niissä on usein linkkejä juttuihin, jotka olen jo lukenut blogista. Tässä ei tietenkään ole mitään vikaa, onhan uutiskirjeiden tarkoitus viime kädessä saada lisää lukijoita blogiin.

Ajattelin kuitenkin kokeilla toisenlaista konseptia: vain postikortin verran tekstiä jostain Rooman paikasta tai tapahtumasta, josta ei vielä ole postausta blogissa.

2017-11-02_09-54-09

2017-11-02_09-54-41

Miksi kannattaa tilata Postikortti Roomasta?

Minulla on mielessäni ja ylös kirjattunakin vaikka kuinka paljon paikkoja ja tapahtumia, joista voisi kirjoittaa blogiin. Roomassa on niin paljon naurettavan kauniita museoita, upeita kirkkoja ja niiden taideaarteita, viehättäviä viinibaareja ja trendikkäitä pienpanimo-olutpaikkoja, hyviä ravintoloita ja jopa kokonaisia kaupunginosia, joita ei juuri tunneta. Pysyvien kohteiden lisäksi täällä on vaikka mitä näyttelyitä ja tapahtumia. Blogiin näistä postausideoista päätyy vain murto-osa. Olen aika hidas kirjoittaja ja lauseita tulee hiottua pitkään ja hartaasti. Tutkijataustani vuoksi perehdyn usein myös taustatietoihin turhankin tarkkaan: tiedon penkominen on vaan niin ihanaa. Lisäksi vaikka olenkin bloggauksen myötä kehittynyt myös kuvaajana, valokuvaus ja etenkään kuvituksen suunnittelu ei edelleenkään ole vahvin lajini. Aika usein postaus saa jäädä luonnoksiin odottelemaan, koska minulla on kohteesta vain yksi kuva, jonka kehtaan julkaista. Näiden syiden vuoksi uutta postausta ei todellakaan tule aloitettua heti, kun on edellisen saanut valmiiksi!

Tähän tuskin on tulossa muutosta – pikemminkin luulen, että muiden suunnitelmien vuoksi blogini päinvastoin päivittyy lähiaikoina  nykyistäkin harvemmin. Koska kuitenkin haluan Postikortti Roomasta -uutiskirjeen ideana on siis kertoa lyhyesti jostain sellaisesta nähtävyydestä, tapahtumasta tai ravintolasta, josta ei vielä ole juttua blogissa. Ja vaikka blogiin joskus myöhemmin tulisikin postaus samasta aiheesta, niin Postikortti Roomasta -tilaajat saavat tietää paikasta ennen muita.

Jos tällaiset sisäpiirin tiedot kiinnostavat, viikoittain ilmestyvän Postikortti Roomasta -uutiskirjeen voi tilata sivupalkista tai tämän postauksen lopusta. Ensimmäinen kortti tulee postiluukkuun maanantaina (paitsi jos en opi viikonlopun aikana, miten ohjelma toimii).

Trasteveressa

Tilaa Postikortti Roomasta

* pakollinen tieto


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Margit
Margit
6 years ago

Pyrin joka lomareissulta lähettämään kortin vähintään äidilleni ja anopilleni – molemmilta kun uupuu se kuuluisa älypuhelin. Joskus kortin saa joku setä ja tätikin, tai kummilapsi, jolla on esim synttärit lähiaikoina.

Sari
Sari
6 years ago

Rooma on täynnä luksusta, koko se tunnelma ja kaikki… 🙂 Se, että olet maailman hienoimmassa kaupungissa, vaikka sielläkin tietenkin omat ongelmansa on.

Sattva-Hanna
Sattva-Hanna
6 years ago

Hyvin toimii tämä postikortti! Kiitoksia ihanasta piipahdushetkestä Roomassa.

T. Sattvis Sattvis

Khadi
Khadi
6 years ago

Heinäkuussa olin just viikon Roomassa 🙂 Itse tykkään vaalia edelleen perinteitä ja postikortit tulee vieläkin lähetettyä matkoilta – kaikki kun ei tosiaan ole niin aktiivisesti (tai ollenkaan somessa). Mikäs sen mukavampaa kuin istua jossain aurinkoisella terassilla kylmä olut kädessä ja kirjoitella terveisiä kaikessa rauhassa 🙂

Rìitta
Rìitta
6 years ago

Kiitos postikortista!
Piispa Henrik-veistosta ei näkynyt viime heinäkuussa, liekö ollut jossain lainassa.
Kristus-patsaalla maailman kauneimmat polvilumpiot ja jalkaterät.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x