Subscribe & Follow

Neuvot ja vinkit

Porta Portesen katukirppis Trasteveressa

13/04/2014

Sunnuntaisin Viale Trasteveren suuntaiset kadut sivukatuineen aina Porta Portesen portilta Trasteveren asemalle asti muuttuvat valtavaksi katukirpputoriksi. Tai oikeastaan varsinaisesta kirpputorista on turha puhua, sillä kojuissa kaupataan enimmäkseen uutta tavaraa, vaikka toki kirppiskamaa ja antiikkiakin löytyy. Itse asiassa Porta Portesesta kannattaa aloittaa, jos tarvitsee mitä tahansa kotiin tai ylleen. Tarjolla on kaikkea Roma-lippiksistä lastenvaunuihin, pronssipatsaista hellemekkoihin: vaatteita, kenkiä, aurinkolaseja, kattiloita, kankaita, nappeja, alusvaatteita, nahkatakkeja, meikkejä, kännykänkuoria, koruja, kehyksiä, kristallikruunuja, levyjä, kirjoja, kukkia… 

Ties mistä haalitut käytetyt ja osin uudetkin vaatteet ovat eri hintaisissa läjissä, joista sitten koitetaan penkoa löytöjä.

Alue on niin iso, että sen kartoittamiseen menee muutama sunnuntai. Itse sukellan sisään yleensä Piazza Ippolito Nievon kohdalta, jonne pääsee ratikalla 8 kätevästi. Siinä kohdin on muutamia huonekaluja kauppaavia antiikkiliikkeitä ja muutenkin piazzalta alkaa mielestäni katukirppiksen kiinnostavin osa, siis se, jossa on oikeastikin vanhaa tavaraa, julisteita ja kaikkea kotiin tarvittavaa. Porta Portesen liepeiltä taas löytää lähinnä turistikamaa, jalkapallopaitoja ja kopiolaukkuja.

Kuten kaikki paikat, missä ihmismassat vellovat, niin Porta Portesekin on taskuvarkaiden suosiossa. Reppu on tietenkin varmin tapa päästä eroon omaisuudestaan – lompakosta perstaskussa puhumattakaan – mutta kyllä penkoessa selkäpuolelle heitetystä olkalaukustakin helposti lähtee lompakko ohikulkijan matkaan. Tavanomainen tarkkaavaisuus on siis tarpeen, minulta ei tosin koskaan ole edes yritetty viedä mitään täällä eikä muuallakaan Roomassa. Hmm, näytänköhän siltä, ettei laukussani ole mitään viemisen arvoista?

Tykkää ja jaa:
RSS
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram

5
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MatkatarHeliAnonyymi Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Anonyymi
Guest
Anonyymi

Jee, kiitos vinkistä, Ehkä törmäämme täällä ensi sunnuntaina. Nim. pääsiäinen Roomassa:)

Heli
Guest

Tervetuloa tänne pääsiäisen viettoon. Muutamalla muullakin taitaa olla sama suunnitelma 😉 Itse lähden luultavasti toisaalle loman viettoon, joten minua ei ainakaan ensi sunnuntaina Porta Portesessa näy. Unohtui laittaa tuohon, että katukirppis on auki aamusta klo 14 asti. Hyviä löytöjä sinulle!

Matkatar
Guest

Tutunnäköistä…asustelen talvisin Barcelonassa ja siellä on tuollainen kiinteä kirppis. Tulee käytyä ainakin kerran viikossa!

Heli
Guest

Mun ei tule itse asiassa käytyä tuolla katukirppiksellä kovinkaan usein. Sunnuntai-aamupäivisin kun on yleensä mukava vain olla kotona. Kiinteä kirppis olisi kivempi!
Barcelona on yksi haavematkakohteistani! Toivottavasti pääsen pian käymään sinne.

Anonyymi
Guest
Anonyymi

Olen tulossa tässä lähiaikoina Roomaan ja haluaisin tiedustella josko sieltä löytyisi jokin kiva askartelu-/paperitavaraa myyvä liike.