Image Alt

Blog

L’Oasi della Birra: mutkatonta ruokaa Roomassa

Minulta kysellään usein tämän bloginkin kautta vinkkejä hyvistä ja aidoista ravintoloista Roomassa, siis sellaisesta, jossa paikalliset käyvät ja josta saa varmasti hyvää ruokaa, mieluiten kohtuuhintaan. Rooman Testaccion kaupunginosan sydämessä sijaitseva oluravintolan, enotecan ja edullisen, mutta hyvän ruokapaikan yhdistelmä l’Oasi della Birra on juuri sellainen. Vaikka se se sijaitsee yhden Rooman suosituimman kaupunginosan keskuspiazzan reunalla, se on kuitenkin sen verran etäällä Rooman historiallisesta keskustasta ja nähtävyyksissä, etteivät (kaikki) turistit eksy sinne, vaikka sitä kuinka kehuttaisiin Tripadvisorissa. Paikan olueen viittaava nimi ja yksinkertaiset puupenkit saavat ehkä ruokapaikkaa hakevat hakeutumaan muihin lähistön ravintoloihin.  Mutta ei kannattaisi, sillä paikasta saa 500 olutmerkin lisäksi erinomaista ruokaa. Myös viinilista on laaja ja kattava. Oasi della Birra onkin myös erinomainen enoteca, viinimyymälä.

Oasi della Birran sisätiloja peittävät viini- ja oluthyllyt

Viinihyllyjä Oasi della Birrassa

Päivisin Oasi della Birra toimii lähinnä enotecana, viinimyymälänä.

Paikalliset tietävät paremmin, etenkin Oasi della Birran aperitivo eli alkuillasta 10 euron hintaan tarjottava buffet-pöytä minkä tahansa oluen tai viinilasillisen kera saa ihmiset jonottamaan sinne jo puoli kuuden maissa. Koska paikka on aika pieni, emme uskoneet saavamme pöytää sieltä perjantai-iltana ilman pöytävarausta, vaikka olimmekin liikkeellä vasta aperitivon jälkeen.  Ulkona olevat neljä pöytää olivat täynnä joko pöydissä istuvia seurueita tai varauksesta kertovia lappuja, eikä sisällä istuminen lämpinä kesäiltana houkutellut. Ystävällinen tarjoilija kehotti kuitenkin istahtamaan ikkunalaudalle (!) ja tilaamaan oluet, sillä pöytä vapautuisi varmaankin pian. En ollut sillä tuulella, että olisin jaksanut selailla romaanin paksuista olutlistaa, joten päädyin tilaamaan paljon suppeammasta hanaoluiden valikoimasta vehnäoluen. Puolisonkin valinta osui tällä kertaa ihan perinteiseen janonsammuttajaan. Meillä kävi tuuri, sillä tarjoilija kehotti tuoppimme tuodessaan samantien istumaan pöytään, josta poisti varauksen.

Pitkän avioliiton koulima siippa näki aivan oikein ilmeestäni, että ruokaa olisi saatava ja äkkiä ja pyysi tarjoilijaa tuomaan samantien jotain nopeasti saatavaa leikkeleitä. Kun pöytään kiikutettiin tällainen, alkoi rouvaakin taas hymyilyttää:
alkupalat_Oasidellebirre

Paikan käsinkirjoitettu ruokalista on melko suppea ja tietenkin vain italiaksi. Silti siitä oli melkein vaikea valita annosta. Valitsin miekkakalalasagnea, miehen valinta oli taas kunnon mättöannos: juustolla ja parmankinkulla täytetyt cotolette . Ei mitään kevyttä kesäruokaa – eikä varsin kuvauksellistakaan – mutta ah niin syntisen hyvää.

Miekkakalalasagne

Miekkakalalasagnette ja rapeaksi paistettuja sieniä.

Cotolette

Miehekäs mättöannos

#tuisku_pikkukoira

Maistuis mullekin!

Ruoan kanssa nautimme lasilliset kuplivaa Franciacortaa. Hinnat ovat roomalaisravintolaksi varsin kohtuulliset. Iso olut maksoi 5 euroa (olut on täällä suhteellisen kallista), ruoka-annokset 9 euroa. Viiniä saa laseittain, mutta vilkaisu naapuripöytiin osoitti, että yleisin annoskoko on pullollinen. Ravintola näytti levittäytyvän viereiselle piazzalle, siis ihmiset hakivat ravintolasta juomansa ja siirtyivät nauttimaan ne piazzalle. Tästä mä niin tykkään Italiassa: anniskelualue on ihan tuntematon käsite täällä.

L’Oasi della Birra, Piazza Testaccio, 40 p. +39 06 574 6122

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x