Image Alt

Blog

Non parli italiano? No hätä, opi käsillä puhumisen taito italialaisten miesmallien avulla

Vihannesten jälkeen on pakko postata jostain ihan muusta. Tämä video on onnistuneesti kiertänyt somessa, mutta pitäähän se tännekin laittaa. Eli olkaapa hyvä, Dolce&Gabbanan miesmallit opettavat ne kaikkein yleisimmät käsimerkit merkityksineen täällä.

Tämä käsillä puhumisen taito on minusta todella kiinnostavaa. Näillä eleillä on siis selvästi vakiintuneet merkityksensä ja ne opitaan tilanteista siinä kuin mikä tahansa muukin kieli. Itse olen omaksunut (yli puhutun kielen rajojen) ainakin Suomi-kavereiden naureskelusta päätellen ensimmäisenä esitellyn sormet nipussa heiluttelun, joka sopiikin tilanteeseen kuin tilanteeseen. Muutkin ovat tutuksi käyneet. Esimerkiksi poikani jalkapallo-otteluissa voi nähdä koko repertuaarin. Ja näitä on vielä paljon lisääkin, mm. yllättäen ruokaan liittyviä. Osa on selvästi pelkästään miesten käyttämiä, osaa käyttää pikkulapsetkin. Jänniä ovat.

Että siitä vain opettelemaan, näiden avulla voi hyvin haastaa riitaa roomalaisella nakkikioskilla, vaikkei italian kieli niin sujuisikaan. Miksiköhän nämä käsimerkit ovatkin niin tunnepitoisia? Onkohan niitä tutkittu?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Heli
10 years ago

Minäkin olen lukenut saman "50 Signs That Rome is Home" -kirjoituksen. Ja olen samaa mieltä, että kaupunginosamainintoja lukuun ottamatta suurin osa noista 50:stä (!) merkistä pätee koko Italiaan. Samaa mieltä olen siitäkin, että käsimerkit tarttuvat helposti. Täytyy vain kestää se kavereiden pilkka huitomisesta. Tai istua niiden käsien päällä 🙂

iivika t
10 years ago

Facebookista löysin joku aika sitten muistaakseni englantilaisen naisen blogikirjoituksen mistä tietää, että Roomasta on tullut koti. Pitäisi etsiä se uudelleen, päti nimittäin muuhunkin Italiaan. Yksi kohdista kuitenkin oli, että kotimaassa vierraillessa joutuu istumaan käsien päällä, ettei kaverit nauraisi. Uskomattoman hyvin nuo käsimerkit tarttuu, itsekin olen kummasti alkanut puhua käsillä täällä asuessani.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x