Instagram

Neuvot ja vinkit

Miten Fiumicinon lentokentältä pääsee Rooman keskustaan

28/09/2014

Jos tässäkin blogissa mainituista paikoista haluaa nauttia paikan päällä, täytyy ensin matkata itse Roomaan. Eikä riitä, että ostaa lennot Roomaan, sillä Fiumicinon kenttä sijaitsee 35 kilometrin päässä Rooman keskustasta, joten sieltä pitää vielä hankkiutua keskustaan. Roomaan pääsee lentokentältä monella tapaa, eikä useimpien Rooman matkaoppaiden suosittelema turistijuna Leonardo Express välttämättä ole paras – eikä ainakaan halvin – vaihtoehto.

Varoitan ihan aluksi myös ystävällisistä taksin kaupittelijoista, joita on pilvin pimein odottelemassa lentokentän aulassa. Vaikka nämä saattavat vaikuttaa helpolta vaihtoehdolta,  älkää missään tapauksessa sortuko niihin, älkää edes pysähtykö kysymään hintaa, sillä hyvin nopeastipalvelualtis kuski on kiikuttamassa matkalaukkuanne kohti taksiaan. Ja se 80 tai 90 euroa, jonka tämä sitten matkasta veloittaa, tekee ikävän loven matkabudjettiin, eikä huijauksesta voi oikein mihinkään valittaakaan, jos taksi ei ole oikea virallinen taksi (valkoinen). Keskustaan pääsee kuitenkin aika näppärästi myös seuraavien ohjeiden avulla (ja rahaa säästyy paljon parempaan).

Juna

Fiumicinon kentän juna-asema sijaitsee Terminaali 3:n alla ja sinne löytää junan kuvia seuraamalla. Lippuautomaatteja näyttää tulleen asemalle vievien liukuportaiden yläpäähän, mutta siihen ei kannata jäädä jonottamaan, sillä automaatteja on lisää alhaalla. Lippuja saa myös palvelupisteestä ja kioskista. Lippuja EI myydä junassa, joten ne on ostettava ja leimattava ennen junaan nousemista.

Leimaa lippusi aina tämännäköisessä laitteessa ENNEN junaan nousua.
Leimaa lippusi tällaisella ennen junaan nousemista

 

 • Leonardo Express menee suoraan pysähtymättä Terminin asemalle (Rooman pääasema). Matka kestää n. 30 minuuttia ja maksaa 14 euroa/ suunta. Nopeutensa ja helppoutensa vuoksi Express on ihan hyvä vaihtoehto, jos hotelli sijaitsee Terminin ympäristössä tai vaikkapa Espanjalaisten portaiden tuntumassa tai muualla A-metrolinjan varrella. Paikallisia ei kuitenkaan tässä junassa näy, sillä he valitsevat edullisemman ja monelle kätevämmän vaihtoehdon, kuten…
 • Paikallisjuna (treno regionale). Fiumicinon asemalta lähtee myös paikallisjuna, joka pysähtyy mm. Trasteveren ja Ostiensen (Piramide) asemilla, mutta ei Terminillä. Matka kestää n. 40 minuuttia ja lippu maksaa 8 euroa. Junan määränpää on Fara Sabina tai Orte, mutta Fiumicinossa on vain 3 raidetta, joten oikea juna löytyy helposti. Jos lipun ostaa automaatista, pitää valita jokin tiettyyn aikaan lähtevä juna, mutta se on silkka muodollisuus. Ostettu lippu on aina samanlainen ja se on voimassa vasta, kun se leimataan. Trasteveren asemalla pysähtyvä juna on hyvä vaihtoehto, jos majapaikka on vaikkapa Trasteveressa tai vanhassa kaupungissa (esim. Campo dei Fiorin lähellä), sillä Trasteveren aseman edestä lähtevä raitiovaunu 8 vie lähelle näitä paikkoja. Ostiensesta taas pääsee paitsi Testaccioon, niin B-metrolla Terminiä näppärämmin sen varrella oleviin kohteisiin. Molemmilta asemilta lähtee myös juna Vatikaaniin.

Bussi
 
Bussi on junaa hitaampi, mutta edullisempi tapa päästä keskustaan. Matka kestää noin tunnin ruuhkasta riippuen. Fiumicinosta kulkee useampi bussiyhtiö ja niiden liput voi – ja kuulemma kannattaakin – ostaa etukäteen netistä, mutta niitä myydään myös bussissa. Liput maksavat n. 5 euroa/ suunta. Bussit lähtevät jostain kolmosterminaalin edestä, mutta tämän tarkemmin en osaa neuvoa, sillä itselleni kätevin kulkuneuvo on juna.

 • SIT Bus Shuttle menee Terminin asemalle ja Vatikaaniin, liput 6 € (yksisuuntainen)  ja 11 € (meno-paluu)
 • Terravision menee Terminin asemalle. Liput 4 €/ suunta.
 • T.A.M. bus menee Terminin ja Ostiensen asemille. Liput 4 €/ suunta.

Lisäksi keskustaan pääsee myös Cotralin ja ATRAL-Lazion paikallisbusseilla, mutta epäilen, että useimmat Roomaan tulijat eivät ensi töikseen halua lähteä metsästämään niiden lippuja T-merkillä merkitystä baarista tai tabaccheriasta. Ainakin yleensä näihin on ostettava liput etukäteen.

Taksi (ja sen fiksattu hinta)

Vielä kerran: älä ota “taksia” tuloaulasta. Rooman valkoiset taksit odottelevat ulkona kolmosterminaalin edessä. Taksi on hyvä vaihtoehto, jos jostain syystä matkatavaraa on paljon, koska kuten edeltä näette, useimmiten juna-asemilta joutuu vielä vaihtamaan bussiin tai metroon ja niissä matkustaminen matkalaukkujen kanssa on Roomassa kyllä tuskaa. Taksi on myös hyvä vaihtoehto, jos Rooman keskustaan menijöitä on 3 tai enemmän. Takseilla on nimittäin fiksattu hinta Aurelian muurien sisäpuolelle, siis esim. Vatikaanin, Espanjalaisten portaiden, Trasteveren ja muun historiallisen keskustan alueille. Fiksattu hinta 48 euroa, matkustajien ja matkalaukkujen määrästä riippumatta. Taksi vie perille asti, eikä hintaero julkisiin välineisiin ole iso, jos matkustajia on enemmän.

Monilla hotelleilla ja muilla majapaikoilla on myös omia taksipalvelujaan, jotka voivat olla virallisiakin vakiotakseja. Myös netistä löytyy lukemattomia kuljetusfirmoja, joista voi varata kyydin etukäteen. Nämä maksavat yleensä taksia enemmän (65 eurosta ylöspäin), mutta ovat toki hyvä vaihtoehto, jos haluaa satsata siihen, että pääsee suoraan laukkujen saamisen jälkeen eteenpäin.

Rooman keskustasta Fiumicinon kentälle pääsee periaatteessa päinvastaisessa järjestyksessä. Matkaan kentälle kannattaa varata aikaa, sillä ruuhka-aikaan lentokentälle vievät tiet tukkiutuvat, bussit ovat usein täyteen varattuja, lakkojen aikaan paikallisjunat eivät kulje jne.

Toivottavasti näistä ohjeista on apua!
Laittakaa kommenttia, jos on jotain kysyttävää tai lisättävää vaikka noihin busseihin.

Tykkää ja jaa:
 • Reply
  Bigblue
  15/10/2014 at 17:30

  Kiitos, tämä oli loistava teksti ensikertalaiselle Roomaan matkustajalle 🙂

 • Reply
  Heli
  15/10/2014 at 20:11

  Kiva kuulla!

 • Reply
  Anonyymi
  14/07/2015 at 21:29

  Tieto takseista äly hyvä! Muutenki tosiaan ekakertalaiselle arvokasta tietoa!

 • Reply
  Heli
  17/07/2015 at 13:13

  Kiitos! Suututtaa aina niin paljon, kun kuulee jonkun tulleen huijatuksi.

 • Reply
  Anonyymi
  22/09/2015 at 08:37

  Hei Heli. Olemme lähdössä ylihuomenna, eli 24.9 Roomaan ja ajattelin yrittää josko sinulta saisi vinkin miten ja millä meidän olisi järkevin mennä lentokentältä tälle hotellille?
  http://www.infinityhotelstpeter.it/en/?r=4360000&gclid=Cj0KEQjwg9-vBRCK7L7wmO2u0JcBEiQA_tzoaBQyPU1_LRADwieiekBRBIzZU6thcPPS0W7RQy-Px7AaAmwx8P8HAQ

 • Reply
  Heli
  22/09/2015 at 19:30

  Moi. Sanoisin, että helpoin ja nopein tapa päästä tuonne Vatikaanin museon lähettyville julkisilla on tuo hotellin sivuillakin mainittu turistijuna Leonardo ja A-metro Terminin asemalta Ottavianolle. Terminille pääsee halvemmalla noilla busseilla (SIT, Terravision ja TAM), mutta matka kestää kauemmin. SITin bussi menee myös Vatikaanin Piazza Cavourille, mutta siitä on vielä kilometrin kävely hotellillenne. Yhdellä vaihdolla selviää myös, jos menee paikallisjunalla Ostiensen asemalle ja vaihtaa siellä bussiin 23, mutta silloin matkaan saa varata aikaa jo vähintään 1,5 tuntia. Taksin pitäisi maksaa 45 euroa (hotelli näyttäis mun mielestä olevan Aurelian muurien sisäpuolella), mutta asia kannattaa varmistaa hotellilta. Niillä voi olla samaan hintaan myös joku oma taksipalvelu.

  • Reply
   Roosa
   15/02/2017 at 20:39

   Täytyy huomauttaa, että kyseiset Rooman kaupunginmuurit ovat viralliselta suomenkieliseltä nimeltään Aurelianuksen muurit rakennuttajansa mukaan.

   • Reply
    helipekka
    16/02/2017 at 12:57

    Kiitos, täytyypä käydä korjaamassa.

 • Reply
  Heli
  22/09/2015 at 19:47

  Korjaan: taksi maksaa 48 euroa. Hotellinne on ihan siinä rajoilla, mutta ainakin Ottavianon metroasema on Aurelian sisäpuolella. Taksikuskille kannattaa tehdä selväksi, että tiedätte fiksatusta hinnasta ja ottaa lentokentältä AINA se virallinen valkoinen taksi.

 • Reply
  Anonyymi
  01/10/2015 at 18:19

  hei ja kiitos sivustasi. Olemme menossa marraskuun alussa ekaa kertaa Roomaan ja kysyisin että saako noita Leonardo Express .junalippuja myös ostettua siitä Termiinin päärautatieasemalta ? Ajattelin että jos mennessämme lentokentältä hotellille käyttäisimme bussia ja takaisinpäin lentokentälle sitten tuota Express junaa.

 • Reply
  Heli
  07/10/2015 at 15:00

  Hei, anteeksi vastauksen viivästyminen, mutta onhan tässä onneksi tuloonne vielä aikaa. Lippuja Leonardoon saa toki myös Terminiltä. Automaateissa on muistaakseni pikavalintana Fiumicino/ Aeroporto heti ruudulla. Suosittelen siis automaatteja (lippujonot voi olla mittavat ja automaatteihin pääsee yleensä jonottamatta), mutta varokaa "avuliaita" neuvojia, joita Terminillä notkuu rahapalkkion toivossa. Auttajien häätäminen on joskus hankalaa, mutta kannattaa pitää huolta, ettei lähettyvillä ole siinä vaiheessa ketään kun luottokorttia käytetään.

 • Reply
  liisinkortit
  22/10/2015 at 17:24

  Kiitos vinkeistäsi blogissasi on paljon hyödyllistä tietoa Roomaan matkaavalle. Käytimme heti neuvoasi hyödyksi ja otimme lentoasemalta Leonardo Express junan Terminin rautatieasemalle (jonka läheisyydessä hotellimme sijaitsi). Teimme kuten neuvoit ja löysimme lentokentällä Terminaali 3:n alla sijaitsevalle rautatieasemalle junan kuvia seuraamalla. Myöskin jossain vaiheessa kävellessämme asemalle eteemme osui kioski, josta voi ostaa junalippuja 14 euroa + 1 euro (jokin vero?). Eli yhden lipun hinnaksi tuli 15 euroa (jonoa ei ollut ollenkaan ko.kioskilla. Helppo oli löytää junalle, matkaa tosin oli kävellä (joskin meitä se ei haitannut). Lomalta paluumatkalle lentokentälle tilasimme hotellilta 48 euroa veloittavan taksin. Kiitos neuvoista/vinkeistä.

 • Reply
  Anna
  08/11/2015 at 17:21

  Hei, olen entinen roomalainen, minulle NCC eli noleggio con conducente eli kyltin kanssa odotteleva kuski oli ykköstapa kulkea, hinta noin 40 euroa ovelta ovelle jos oli yhtään matkatavaraa.

 • Reply
  Anna
  25/12/2016 at 17:03

  Hei, olemme ensi kertaa matkalla Roomaan enis vuoden alusta. Koneemme laskeutuu puolen yön aikaan Fiumicinon kentälle. Hotelli Aurelianmuurien sisäpuolella, mikä olisi turvallisin tapa päästä hotellille?

  • Reply
   helipekka
   28/12/2016 at 16:50

   Hei Anna. Yöllä julkinen liikenne toimii vielä huonommin kuin päivällä, viimeinen metrokin on jo mennyt. Riippuu tietysti hotellinne sijainnista, mutta taksi tai NCC on varmin ja nopein tapa päästä perille. Valkoinen virallinen taksi lentokentän edestä maksaa 48 euroa yölläkin. Netistä löytyy NCC haulla useita taksipalveluja, joilta voi pyytää tarjouksen etukäteen. Hinta keskustaan on 35 – 45 luokkaa, yöllä tosin varmaan veloittavat enemmän.

 • Reply
  Jaana
  30/12/2016 at 09:01

  Hei, onko tuo 48 euroa nyt tuoreinta tietoa? Hotelli on Via Nazionalella, olettaisin että muurien sisällä. Taksiin olemme varautuneet, koska laskeudumme yöllä kuten edellinen kysyjäkin.

  • Reply
   helipekka
   30/12/2016 at 14:38

   Tariffa fisso on ollut muutaman vuoden nyt 48 euroa Fiumicinosta Aurelian muurien sisälle. Via Nazionale on muurien sisällä. NCC voi olla halvempikin, kannattaa tarkistaa. Joka tapauksessa taksi on lähes ainoa vaihtoehto, sillä viimeinen Leonardo Express lähtee Fiumicinosta 23.23.

 • Reply
  Jaana
  31/12/2016 at 07:30

  Hei! Kiitos nopeasta vastauksesta. Onko tuo Ncc luotettava kyyti? Meitä on kolme aikuista ja yksi lapsi. Yöllä ei jaksaisi alkaa vääntämään hinnasta taksukuskin kanssa, jos tuo Ncc ei ole paljon kalliimpi ja hinta on selvä ilman tinkimistä.

  • Reply
   helipekka
   31/12/2016 at 09:59

   NCC tarkoittaa “Noleggio auto Con Conducente” eli vuokra-autoa kuljettajalla ja palvelua tarjoavia yrityksiä on kymmeniä. En valitettavasti osaa neuvoa varmasti luotettavaa, kun en itse ole käyttänyt palvelua. Taksinkaan kanssa ei hinnasta tarvitse vääntää, jos siis menee viralliseen valkoiseen taksiin, jolla on taksinumero ja kuljettajan lupa yleensä kojelaudassa. Hinta on se 48 euroa matkustajien ja laukkujen määrästä riippumatta. Varalta voi tietenkin ilmaista tietävänsä tariffa fissasta. Missään tapauksessa taksia ei kannata ottaa keneltäkään lentokentän aulassa tarjoavalta, vaikka nämä väittäisivät olevansa virallisia takseja.

 • Reply
  RaneJ
  21/02/2017 at 19:51

  Ei kyllä yhtään haittaisi, vaikka näiden kysymysten, vastausten ja kommenttien kohdalla näkyisi päiväys. Turha lukea vinkkejä, joiden tiedot ovat jostain menneisyydestä.

  • Reply
   helipekka
   21/02/2017 at 20:25

   Totta, päiväyksiä ei harmillisesti näy kommenteissa ja ne ovat muutenkin vähän sekaisin, kun vaihdoin toiseen pohjaan. Mutta itse jutun tiedot ovat voimassa, joten ehkä kommenteissakin tiedot ovat jotakuinkin luotettavia.

 • Reply
  Katja
  22/03/2017 at 09:51

  Hei, osaatko kertoa onko juna- ja metrolippujen hinnat aina samat vai onko opiskelijoille eri hinnat? Löytyyköhän junalippuhinnastoa englanniksi jostain? Asumme Settebagnin aseman lähellä ja sieltä taitaa olla juna paras vaihtoehto liikkua keskustan suuntaan ja muualle.

  • Reply
   helipekka
   24/03/2017 at 10:17

   Hei ja anteeksi, että jouduit odottelemaan vastausta. Rooman paikallisliikenteen lippuhinnat ovat samat kaikille, ainoastaan vuosilipusta saa täällä asuvat opiskelija-alennuksen. Mutta liput ovat halpoja, kertalippu maksaa 1,50 euroa ja sillä saa matkustaa 90 minuuttia niin junalla, metrolla, bussilla kuin ratikallakin. Tosin vain yksi metromatka kuuluu hintaan. Lisäksi myydään 24 tunnin (7€), 48 tunnin (12,50€), 72 tunnin (18 €) ja 7 päivän (24 €) lippuja, mutta useimmiten kertaliput tulevat halvemmiksi. Settebagnin asemalta pääsee siis ihan normaalilla paikallisliikenteen lipulla. Niitä myydään T-merkillä varustetuissa “tupakkakaupoissa” ja lehtikioskeissa. Asemalla taitaa olla automaattikin. Lippu tulee leimata ENNEN junaan nousemista, ratikoissa ja busseissa on leimauslaitteet. Hinnat näkee Atacin (surkeilta) sivuilta http://www.atac.roma.it/.

   • Reply
    Mira
    19/07/2017 at 17:37

    Hei, olemme tulossa nyt sunnuntaina 23.7 Roomaan ja sitä myöten 2 viikoksi kiertelemään Italiaa.
    Olemme tulossa junalla Termini asemalle jossa meidän hotelli sijaitsee, onkohan tuo 14 € myös lapsilta? Mietin että 4 henkilöä junalla tekee lähes tuon taksin hinnan.
    Kerran aikaisemmin Roomassa olleena (toki 8 vuotta sitten) tulimme huijatuksi juuri tuolla lentokenttä taksilla.
    Olisiko joitakin ravintoloita joita voisit mainostaa meille?

    • Reply
     Heli Vihreältä kukkulalta
     21/07/2017 at 05:02

     Hei, anteeksi pieni viivästys, mutta vielä vastaus ehtii ennen matkaanne: Leonardo-junassa pääsee alle 4-12-vuotiaat lapset ilmaiseksi aikuisen seurassa (lippuun tulee automaattisesti 14 euron hinta, vaikka siihen merkitään lapsikin). Alle 4-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Yli 12-vuotiaista sitten menee se aikuisen hinta, siis 13 vuodesta lähtien. Terminin läheltä en oikein tiedä ravintoloita, mutta ainakin uudessa Mercatinossa aseman sivussa siellä voi pistäytyä maistamassa kuuluisaa Bonzin palapizzaa. Tässä jutussa joitakin suosikkipaikkojani Trasteveressa: https://kukkulalta.com/ravintola-opas-trastevereen/

 • Reply
  Pasikuikka
  24/05/2017 at 14:00

  Moi.
  Otettiin aulasta tuo tyrkkytaksi. Meno lentoasemalta colosseumin tuntumaan hotellille maksoi 65€. Paluumatkaa varten saatiin tarjouslipuke 40€ jos tullaan saman firman taksilla. Mitä lienee hinta virallisilla takseilla tuo väli. Pidän ~50€ hintaa ihan ok per suunta kun nämä kulut jakaa menopaluuksi.

 • Reply
  Virve
  29/05/2017 at 10:46

  Hei! Olemme tulossa nyt kesäkuun alussa 2017 Rooman liepeille Lido di ostia -nimiseen rantakaupunkiin. Matkaa lentokentältä on noin 10 km. Meitä on 6 hlö aikuista/lasta + 5kk ikäinen vauva, joten kahdella taksilla voisimme tietenkin mennä majapaikkaan ( tosin turvakaukaloasiat vauvan kohdalla mietityttää ). Osaisitko sanoa pääseekö/mistä lähtee bussit Ostian suuntaan? Tarkoitus on sitten loman aikana parina päivänä käydä Roomassa mutta muuten ottaa rauhallisemmin koska mukana on lapsia.

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   29/05/2017 at 11:10

   Hei. Laitoitpa hankalan kysymyksen. Ostia on tosiaan aika lähellä Fiumicinon lentokenttää, mutta en tiedä pääseekö sieltä suoraan kuitenkaan sinne. Junalla pääsee, kun vaihtaa Ostiensen (Piramiden) asemalla, mutta ei ole oikein järkeä tulla ensin 45 minuuttia Roomaan ja sitten toiset 40 minuuttia Lidoon…Busseista en löytänyt mitään tietoa. Taksi on varmaan nopein ja helpoin, mutta tosiaan turvakaukaloa tuskin saa edes kiinni, vaikka olisi omakin mukana. Tietäisikö teidän majapaikasta neuvoa? Monilla on myös “navetta” eli kuljetuspalvelu.

 • Reply
  Mira
  13/06/2017 at 10:05

  Hei! Osaatko sanoa miten nuo paikallisjunat kulkevat aikaisin aamulla? Olen mahdollisesti varaamassa lentoa, joka lähtisi Roomasta klo. 7:45 ja taksia en haluaisi ottaa. Katsoin trenitalian sivuilta että paikallisjunia kulkisi jo viiden kuuden aikaan aamulla noilta Rooman pysäkeiltä, mutta en tiedä voiko noihin sivuihin täysin luottaa. Onko sinulla tästä kokemusta? Käsimatkatavaroilla matkustan eli riittäisi olla noin tuntia ennen lennon lähtöä kentällä.

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   13/06/2017 at 11:06

   Ensimmäinen juna Tiburtinasta lähtee ainakin arkisin viideltä aamulla, Trasteveressa se on 15-20 minuuttia myöhemmin. Aamuisin junia näyttää menevän 20 minuutin välein. Koska junat on usein myöhässä tai jää tulematta, ei kannata ottaa sitä viimeistä, jolla vielä ehtii. Matka Fiumicinoon Trasteveren asemalta kestää n. 40 minuuttia. Itse olen kyllä ehtinyt aikaisillekin lähdöille junalla.

 • Reply
  Mira
  13/06/2017 at 11:35

  Kiitos nopeasta vastauksesta! Tällä tiedolla otan tuon aamulennon vaihtoehdoksi ja alan tutkailemaan muita postauksiasi Roomasta 🙂

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   13/06/2017 at 11:44

   Iik apua, heti iski paniikki! En tietenkään ota mitään vastuuta, jos junat ei kuljekaan 🙂 Toivotaan, ettei mikään lakko tai ratarikko iske (lakotkin yleensä alkaa vasta ku ihmiset on päässeet töihin).

   • Reply
    Mira
    22/08/2017 at 07:02

    Täytyy olla hyvissä ajoin liikenteessä ja varautua siihen että ehtii vielä taksillakin jos sattuisi joku lakko olemaan. Pääasia että tiedän nyt että junia noin yleisesti kulkee myös aikaisin aamulla, poikkeustilanteille ei toki voi mitään. 🙂

 • Reply
  Tuula
  09/07/2017 at 15:02

  Hei, viikon päästä Roomaan. Miten pitkä matka on juna-asemalta Terriniltä Piazza del Popololle?
  Mikä on paras tapa siirtyä? Tykkään blogistasi tosi paljon!Ystävällisin terveisin: Tuula

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   09/07/2017 at 16:34

   Hei Tuula, tervetuloa ja varaudu aika kovaan kuumuuteen (tänään 38 astetta…). Terminiltä Popololle on vähän vajaa 3 kilometriä ja paras tapa siirtyä on A-metro, 4 pysäkinväliä Battistinin suuntaan. Terminillä on metroasema, samoin Piazza del Popololla (Flaminio). Lippuja saa automaatista ennen metroa ja kannattaa ostaa samantien muutama varalle liikkumista varten. Ne tulevat voimaan vasta leimattaessa.
   Kiva kuulla, että tykkäät blogistani!

 • Reply
  risto 72
  11/07/2017 at 06:25

  Hei.
  Olemme lähdössä elo-syyskuun vaiteessa Roomaan, Kielitaito on olematon, vähän suomee ja vähän savvoo. Olen tuossa tutkaillut noita lentoaseman ja keskustan välisiä junia ja busseja,
  Tuntuisi olevan kaikista järkevin tapa ostaa bussilippu netistä, Ainakin tuo T.A.M bus lähtee ensimmäinen takaisin päin aamulla jo 4.30 ja kentäällä 5.30, Koneemme lähtee muistaakseni joskus 7.45. jäisi aikaa sekiolla lentokentällä, että löytää oikean koneen mihin menossa. Tuo junan aikataulu on minusta aika tipalla jos jotain propleemia
  Ja kiitoksia hienosta blogista, erittäin paljon hyödyllistä tietoa tälläiselle tavalliselle Taaville.

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   14/07/2017 at 08:18

   En ole itse koskaan bussilla mennyt kentälle, joten en osaa parasta tapaa neuvoa. Mutta jos liput saa netistä, niin hyvä! Paikan päällä ostamiseen voi mennä aikaa. Jos teitä on useampi, niin kannattaa harkita myös taksia tai jotain NCC-palvelua (max 45 € – fiksattu hinta, missään tapauksessa älkää uskoko, jos pyytävät enemmän). Tuo Norwegianin aamulento on kyllä hermostuttava!

 • Reply
  risto 72
  15/07/2017 at 08:05

  Kiitos,
  Pitää nyt harkita taksia pois lähtiessä aamulla, Aikataulun mukaan kyllä bussi lähtee aamulla 4.30,
  sillä pitäisi kyllä kaiken järjen mukaan keretä lennolle, mutta miten ne aikataulut sitten pitävät kutinsa. 😀 ei kyllä viitsisi myöhästyä lennolta, kävellen on pitkä matka kotiin ,,, heh

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   15/07/2017 at 11:19

   No 4.30 bussilla varmasti ehtii ja tungosta tuskin on! Kannattaa kuitenkin ehkä ottaa vähän myöhäisempi bussi, koska eihän lähtöselvityskään avaudu kuin 2 tuntia ennen ja lähtöportti selviää usein vasta tuntia ennen lähtöä. Kyllä mä noiden kaupallisten bussien aikatauluihin luottaisin, sillä niitä eivät lakot ym. koske, eikä aikaisin aamulla mitään ruuhkiakaan ole. Leonardo-juna on myös lakkojen ulkopuolella.

 • Reply
  risto 72
  15/07/2017 at 14:58

  Kiitos kiitos !!
  seuraava bussi lähtee tunnin kuluttua 5.30, se voi vetää vähän tiukille, on kentällä 6,20 jos tulee jotain hässäkkää,, Olen kerran ollut tipalla myöhästyä koneesta, vaikka varasin aikaa tarpeeksi (talvella auto jäätyi) sen jälkeen, parempi vähän liian aikaisin kun myöhässä,
  Mutta eiköhän tämä tästä järjesty,
  Olen lueskellut näitä sinun juttuja, ja odotan innolla kunpääsemme nautiskelemaan Rooman nähtävyyksistä, ja eritoten italian ruuasta,,, Vaikka tässä pienellä eläkebudjetilla mennään niin
  luulen että tulee hieno reissu

 • Reply
  risto 72
  16/07/2017 at 02:19

  Tuli mieleen että tuskin nyt kutenkaan auto jä jäätyy Roomassa 😀

 • Reply
  Heli
  25/07/2017 at 17:31

  Hei! Tulossa elokuussa Roomaan Norwegianilla, onko sinulla hyviä hotelli suosituksia Nomentanon tai Trasteveren alueelta?

 • Reply
  Sh
  26/07/2017 at 17:35

  Hei! Kysyisin, että onko taksilla kulkiessa lentokentän ja keskustan välillä tunneleita joista joutuu ajamaan?

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   30/07/2017 at 16:55

   Hmm, ei taida olla, mutta vähän riippuu, mitä tarkoitat keskustalla. Vatikaaniin mennessä on tunneli, mutta en ole ihan varma, joutuuko siitä ajamaan, jos tulee lentokentältä. Mutta ainakaan minun käyttämilläni reiteillä ei tunneleita ole.

 • Reply
  Milli
  05/08/2017 at 14:58

  Ciao Heli, kiitokset tosi mielenkiintoisesta blogista ja infosta!!
  Osaisitko kertoa millä julkisilla kulkuneuvoilla voi matkustaa suuren koiran kanssa? (dobermann) Ja tiedätkö, onko jotain rajoituksia tai maksaako eläin lähiliikenteessä jotain? Ilmeisesti kaukojunissa oma lippu lemmikille?
  Majapaikasta ei vielä tietoa, mutta Roomaan luultavasti lennot – häkki jonnekin säilöön (olisiko ideoita minne – lentokenttäsäilytys ei tule kyseeseen – tulisi kuukausien ajaksi valtavan kalliiksi), ja yleisillä matkaan rinkan ja hurtan kanssa.
  Auguri di ogni bene!
  Saluti da Milli

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   06/08/2017 at 10:05

   Ciao Milli. Itselläni on pieni koira ja ainakin sen kanssa saa matkustaa kaikissa julkisissa ihan maksutta. Roomassa on paljon koiria ja isojakin näkee myös julkisissa. Täytyy vain ottaa huomioon, että ne ovat usein niin täynnä, että koiran kanssa voi olla hankalaa mahtua sisään. Kuonokoppa on sääntöjen mukaan pakollinen, mutta en ole koskaan sellaista koirilla nähnyt…Kannattaa kuitenkin hommata sellainen varalta. Pikkukoira matkustaa ilmaiseksi tai ehkä 5 euron maksua vastaan myös kaukojunissa, mutta en tiedä isojen koirien rajoituksista. Ei tule mieleen mitään häkin säilytyspaikkaakaan ainakaa näin yhtäkkiä.
   Jos olet täällä huhti- ja lokakuun välisenä aikana, kannattaa koira suojata hyttysten levittämää leishmaniaasia vastaan! Itse käytän nimistä valmistetta, joka laitetaan kerran kuukaudessa niskaiholle ja suojaa koiran kuukauden ajan.

 • Reply
  Jaana Tani
  24/10/2017 at 06:32

  Moikka Heli,
  Tulemme ensikertaa Roomaan ja tietysti tuolla iltalennolla eli kone laskeutuu 23.20. Osaatko sanoa onko kentällä mitään kauppaa josta voisi siihen aikaan ostaa mukaansa aamiaistarvikkeita, lähinnä leikkeleitä ja vihanneksia?
  Terveisin,
  Jaana

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   25/10/2017 at 18:48

   Hei Jaana. Fiumicinon kentällä ei ole yhtään ruokakauppaa 🙁 Kahviloista voi ostaa mukaan täytettyjä leipiä (paninoja) ja ehkä hedelmiäkin, mutta en tiedä onko ne tuohon aikaan auki. Paras suositus on mennä sit aamulla lähimpään baariin capuccinolle ja cornetolle, niin kuin italialaisetkin tekevät. Tuo Norvegianin yölento on kyllä todella huono, kun viimeiset junatkin lähtee keskustaan 23.30 eli niihin ei ehdi.

 • Reply
  Jaana Tani
  08/11/2017 at 12:36

  Kiitos Heli, teemme näin.
  Ollaankin varauduttu matkaamaan asunnolle taksilla juuri tuon kellonajan takia.
  Kiva kun viitsit vastata näihin kysymyksiin. Niistä on suuri apu.
  T. Jaana

 • Reply
  RosaM
  25/11/2017 at 12:00

  Hei!

  Olen lähdöss Roomaan, ja hotelli sijaitsee
  Terminin aseman vieressä. Kone on vasta puolilta öin perillä, joten viimeiseen junaan en taida ehtiä (23:38). Yritin katsoa tuolta
  http://www.sitbusshuttle.com/en bussia lentoasemalta terminiin mutta siinä tulee määränpäävaihtoehdoiksi vain
  Roma City Center via marsala 5, City Center vaticano via crescenzio 2, tai Roma Citycenter via aurelia 448. Onko se jokin näistä? Kiitos!

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   25/11/2017 at 12:39

   Hei. Nuo myöhäiset lennot (esim. Norwegianin nykyinen 23.20 perillä oleva) ovat viheliäisiä yhteyksien puolesta, vaikka bussilla kyllä pääseekin. Junaan ei ehdi. Oikea osoite Terminiin on tuo Via Marsala. Se on Terminin aseman vieressä oleva katu.

 • Reply
  Milli
  03/12/2017 at 10:29

  Ciao
  Kiitoksia kovasti – tosi hyviä, konkreettisia vinkkejä!!!
  Pystyykö lippuja ostamaan käteisellä; kolikoilla tai seteleillä automaateista vai onko käytettävä korttia? Matkustan ison koiran kanssa – sille ei ilmeisesti tarvitse ostaa lippua lähiliikenteessä? Kuonokoppa vain päähän matkalle.
  Kuinka saan ostettua pitkän matkan juniin koiralle lipun? Se on niin iso, että kulkee ilman häkkiä. Olen käsittänyt, että lippuuni pitää kirjoittaa koira ja 50% aikuisen lipun hinnasta, pitääkö paikkansa? Jos tilaan pitkille matkoille liput netitse, miten saan koiran matkan varattua? En löytänyt AlItalian sivuilta lemmikkivaihtoehtoa lainkaan.. Olen kuullut, että ellei lipussani ole mainintaa koirasta, voin saada 80€ sakot?

  Tässä on edelleen säätöä lentoyhtiöiden kanssa ja odotan jälleen vahvistuksia kuljettavatko sittenkään noin ison häkin vai tullaanko Suomesta saakka junilla (viikko lähtöön). Pidätkö aivan mahdottomana matkustaa yksin suuren dobermannin kanssa junalla tai bussilla kentältä Terminin asemalle rinkan ja valtavan häkin kanssa?
  Otan pienen kärrin mukaan, koska yksin en pysty häkkiä edes nostamaan. Tarkoitus on purkaa lentohäkki kahteen osaan, laittaa sen sisään rinkka ja köyttää koko hoito kärryyn, jota vedän perässä ja koira kulkee toisessa kädessä. JOS nyt saan koiran noille lennoille, olisimme puolilta päivin Fiumicinolla – onko se ruuhkainen aika siirtyä Terminille? Tai olisiko joku hiljaisempi aika, jolloin julkisissa kenties olisi vähän enemmän tilaa? (En ole toistaiseksi löytänyt ketään, joka haluaisi tulla auttamaan heh… joten yksin on selvittävä.)
  Sitäkään en tiedä, missä saisin ulkoilutettua koiran helposti kentällä? Meidän oli pakko ottaa välilaskulliset lennot kun suoria ei niillä yhtiöillä ole, jotka mahdollisesti meidät kuljettaisivat. Eli koira joutuu olemaan aika pitkään häkissä ja juna/bussi kestää miltei tunnin Terminille, tuskin sielläkään kummoisia puistoja on ulkoilla? Vinkeistä olen enemmän kuin kiitollinen!!

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   03/12/2017 at 14:11

   Hei Milli, pitkässä viestissäsi tuli monta syytä, miksi halusin meille pienikokoisen koiran: matkustelu on sen kanssa paljon helpompaa. Koska minulla on siis pieni koira, jonka voi ottaa mukaan kaikkialle, en ihan suoralta kädeltä osaa vastata kysymyksiin, mutta googlasin vähän tietoa sinun matkasuunnitelmia helpottamaan. Trenitalian (tarkoitit varmaan sitä, Alitalia on lentoyhtiö) sivuilta löysin, että pienikokoiset koirat saavat matkustaa ilmaiseksi, mutta isommille täytyy ostaa tosiaan tuo 50 % normaalilipusta maksava lippu. Koirat saavat matkustaa kaikissa junissa, mutta eivät ihan kaikissa vaunuissa, eivätkä paikallisjunissa (treni regionali) ruuhka-aikaan klo 7 – 9. Erillisiä lemmikkivaunuja ei ole. Lipun voi ilmeisesti ostaa vain asemalta, tietyiltä matkatoimistoilta tai puhelinpalvelusta, mutta ei netistä. Tämä on ärsyttävän tavallista täällä Italiassa, joka on ihan internetin kehitysmaa. En tiedä, miten tuon häkin kanssa tulee toimia, sitä tulee kysyä Trenitalialta. Puolen päivän aikaan ei ole mitään erityistä ruuhkaa junassa, mutta Rooman julkisen liikenteen kanssa on isojen kantamusten ja koiran kanssa ongelmia. Lentokentällä ei ole juuri ulkoiluttamismahdollisuuksia. Kävelymatkan päässä Terminiltä on pieni puisto Colle Oppio ja vähän kauempana viehättävä Villa Celimontana.
   Yleensä ottaen italialaiset rakastavat koiria, kaikennäköisiä ja -kokoisia ja joustoa säännöistä löytyy, mutta tietenkään tähän ei voi luottaa. Olen nähnyt julkisissa vain harvoin isoja koiria, vaikka niitä on täällä paljon. Ota yhteyttä, jos haluat linkit noihin Trenitalian ohjeisiin tai muuta tietoa!

 • Reply
  Milli
  05/12/2017 at 09:00

  Grazie mille! Paljon kiitoksia vaivannäöstäsi!
  Kaikista vinkeistä on iso apu ja tosiaan jos sinne aiotaan muuttaa, luultavasti kyllä autolla. Lähellä oli, etten lähtenyt maateitse lautalla ja junilla koko matkaa Suomesta, kun lentojen kanssa ison häkin koon vuoksi meinasi tulla vallan kamalia ongelmia.. Ollappa hieman pienempi hurtta heh… Mutta minkäs teet? Onneksi ei ole tanskandoggi, eikä onneksi vielä kahta isoa koiraa = )
  Olet oikeassa, Trenitalia tietenkin. Linkit ovat tervetulleita. Myös siellä koirarannalla käynti tai jos muuten haluat tavata, lähteä vaikka vierailemaan johonkin koirakouluun kanssani, niin laitatko vaikka meiliä, kiitos? Olen näillä näkymin vain päivän tai kaksi Roomassa (ainakin nyt tulomatkalla), viimeisimpänä uutisena mahdollisuus, että työnantaja EHKÄ sattuu juuri 12.12 olemaan Roomassa, jolloin saatais suoraan kyyti, mikä olisi todella mahtavaa. Mutta jollei, joku halpa hotelli Terminin läheltä, jokusen koirakontaktin treffaus ja häkin vienti säilytykseen ja sitten junilla Salernoa kohti.. Mutta siis lippu ostettava vasta paikan päältä? Eli ei kannata omaakaan matkaa varata etukäteen kun ei siihen saa sitä koiraa, vai mitä?
  Tarkennus regionale vain tuohon ruuhka-aikaan koirat kielletty?
  Osaatko muuten sanoa pitkän matkan junista, millaiset tilat siellä on matkustaa ison koiran kanssa, jos omaa lemmikkivaunua ei kerran ole? Jalkatila, käytävä… missähän se mahtuu nukkumaan? Tiedätkö minkä aikaa asemilla pysähdytään ja voiko junan lähellä käyttää koiran pissillä pitkillä matkoilla vai jääkö silloin helposti junasta ja uskaltaako rinkan ja repun tällöin jättää hetkeksi silmistään vai saako sille saman tien jättää hyvästit? Onko Italiassa yhä konduktöörejä, jotka katsovat, että ihmiset ovat sisällä ennen kuin juna lähtee? Suomessa meinasin invalidin ja koiran kanssa jäädä oven väliin…
  Kiitoksia puistovinkeistä! Pakko kai sitä on edes pissittää jossain kentälläkin kun on pitkään ollut häkissä. Onneksi uroskoiran kanssa on helppoa – tekee tarpeet käskystä missä vain on jokin puu tms. Mikä koira sinulla muuten on?
  Todella mukavaa kun voi kysellä ja keskustella toisen suomalaisen kanssa käytännön asioista. Kiitoksia blogistasi ja oikein hyvää jatkoa!
  Saluti di Finlandia
  Milli & Caleb

 • Reply
  Fransiina
  03/01/2018 at 11:12

  Onpa loistoblogi Italianmatkaa suunnittelevalle. Itse varasimme lennot Roomaan ensi kevääseen, huhti-toukokuun taitteeseen ja reissuun siis lähdössä vanhemmat ja 9 ja 11-v lapset. Tarkoituksena on viettää ihan kaupunkilomaa. Majoitusta ei olla vielä varattu, mutta jäin pohtimaan kahta asiaa: onko paluupäivämme 1.5. pyhäpäivä, jolloin kenties julkinen liikenne kentälle 7.45 lähtevällä lennolle kulkee huonommin? Ja pääseekö 7 päivän julkisten lipulla myös lentokentälle vai onko se vain lähiliikenteeseen?

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   03/01/2018 at 12:54

   Kiitos! 1.5. on vapaapäivä täälläkin eli julkinen liikenne kulkee pyhäaikataulujen mukaan. Mutta Leonardo-junalla ja yksityisten yhtiöiden lentokenttäbusseilla on omat, vakioaikataulunsa, joihin ei lakot ja kansalliset vapaapäivät vaikuta. Paikallisjuna sen sijaan kulkee vähän harvemmin. 7 päivän Atacin lipulla ei pääse lentokentälle, mutta moneen lähikaupunkiin kyllä (esim. Ostia Anticaan). Vähän majapaikasta riippuu, kannattaako sitä hankkia. Usein 1,5 euron hintaiset ja 90 minuuttia voimassa olevat kertaliput tulevat halvemmiksi. Alle 10-vuotiaat saavat matkustaa ilmaiseksi julkisilla Rooman sisäisessä liikenteessä.

   • Reply
    Fransiina
    03/01/2018 at 22:27

    Kiitos pikaisesta vastauksestasi!

    Surffailimmekin illan ratoksi majoituksia eri sivustojen kautta. Täytyy myöntää, että hintataso jossain määrin yllätti, kun moni muu asia lukemani perusteella on edullista. Mutta toki, saahan majoituksesta maksaa kutakuinkin jokaisessa eurooppalaisessa suurkaupungissa. Onko sinulla jotain vinkkejä perinteisten hotels.comin, bookingsin, airbnb:n tai home awayn ohelle mistä kannattaisi hakea edullista keskustamajoitusta nelihenkiselle perheelle? Tai mikä muu kuin keskusta voisi olla suositeltava majoituspaikka eli hinta edullisempi, mutta hyvät liikenneyhteydet? Varausaste keväälle näytti olevan jo melko korkea, joten hinnat tuskin odottamalla ainakaan laskevat.

    • Reply
     Heli Vihreältä kukkulalta
     04/01/2018 at 11:25

     Mistä päin olette etsineet majoitusta? Roomassa ei ole oikein yksiselitteistä keskustaa, sillä historiallinen keskusta, Terminin ja Nazionalen seutu ym. muodostavat kukin oman keskustansa. Historiallinen keskusta ja Espanjalaisten portaiden ympäristö on kalleinta (ja meluisinta) aluetta ja Terminin ympäristöä en suosittele etenkään ilta-aikaan liikkuville. Myös Trastevere on kallis ja melua on paljon, mutta mitä lähemmäs Trasteveren asemaa mennään, sitä hiljaisempaa ja edullisempaa on, ei myöskään niin viehättävää. Metron varrella esimerkiksi Pigneto on kiva alue, samoin Ostiense, Piramiden asemalta pääsee myös suoraan lentokentälle. Valitettavasti olen vähän huono neuvomaan näissä majapaikan etsimisissä, kun en ole itse koskaan yöpynyt Roomassa kuin kotonani 🙂

 • Reply
  Rea
  18/02/2018 at 22:32

  Kätevintä on asua noin Oopperan-Republican seutuvilla (kävely- ja metroyhteydet). Ei kuitenkaan Via Nazionalella (järkky liikennemelu) vaan sen sivukaduilla (tarkista kuitenkin, ettei hotellisi ole bussikadulla: http://www.atac.roma.it/files/doc.asp?r=3).

  Ikävää aluetta on Terminin ympäristö. Yleisesti voi rajata, että mitä enempi Santa Maria Maggioresta mennään Piazza Vittorio Emmanuellen (Esquilinon) suuntaan, sitä huonompaa aluetta. Toiseen suuntaan eli Barberiiniin päin, on elo parempaa.

  Hotelleiksi kutsuvat itseään myös kerrostalon kerroksissa olevat isot lukaalit. Itse varmistan aina, että hotelli on oikea hotelli eli oma privaatti sisäänkäynti kadulta. Kannattaa pyytää huonetta pihan puolelta ja yläkerroksista (ei jyristä metro tms.).

  Ps. Fiumicinolta kulkee myös öisin halpabusseja Terminille (tarkistettu helmi -18).

 • Reply
  Heidi
  25/02/2018 at 20:20

  Ollaan tulossa lasten kanssa Roomaan 1.5. ja majapaikka sijaitsee Monteverdessa. Onko siellä ruokamarketit auki?

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   25/02/2018 at 21:13

   Hei Heidi ja tervetuloa kotikaupunginosaani Vihreälle kukkulalle 😉 Vappupäivä on Italiassa juhlapäivä, mutta nyt en yhtäkkiä muista, onko kaupat silloin kokonaan kiinni vai sunnuntai-aikataulujen mukaan auki aamupäivällä klo 13 asti. Osa kaupoista on auki 24/7 ja poliittisesti epäkorrektisti kutsutut “bangladeshit” aina. Niistä saa maitoa, pastaa, hedelmiä ym perusjuttuja. Jos haluat, laita privana missä majailet, niin voin kertoa, mitä kauppoja siinä on lähellä. Asun itse Monteverde Nuovon puolella.

 • Reply
  Heidi
  19/03/2018 at 20:53

  Hei! Sori häiritsen mutta tiiätkö saako 5 päivän lipun vai pitääkö ottaa 7 päivän? Käykö sama 7 päivän lippu metroissa, ratikoissa, junissa ja busseissa? Vai pitääkö junaan ostaa erikseen lippu millä pääsee kentältä Terminiin, siihen ei käy se 7päivän lippu? Alkaako voimassaolo 7päivän lippuun heti kun sen ostaa? Vai pitääkö se aina erikseen leimata minne ikinä menee 7 päivän aikana? Jos junalippu ei lukeudu tuohon 7 päivän lippuun, voiko juna paluulipun Terministä kentälle ostaa jo Roomaan saapumispäivänä?

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   21/03/2018 at 08:13

   Roomassa saa 7 päivän lipun lisäksi 24 tunnin (7€), 48 tunnin (12,5€) ja 72 tunnin (18€) lippuja, mutta ei siis 5 vuorokauden lippua. Lippu käy kaikkiin Rooman alueen busseihin, ratikoihin, metroon ja paikallisjuniin (myös esim. Ostian junaan ja Tivolin busseihin), mutta EI lentokentältä tulevaan junaan. Kuten tässäkin jutussa sanotaan, Terminille tulevaan Leonardo-junaan ja Rooman muille asemille tulevaan paikallisjunaan tulee ostaa erillinen lippu. Paluulipun voi hyvin ostaa jo paluupäivänä. Automaatissa pitää teknisistä syistä valita joku tietty junan lähtöaika lipulle, mutta todellisuudessa lippu tulee voimaan VASTA KUN SE LEIMATAAN ennen junaan menoa.
   Jos majoitut keskustan alueella, kertaliput saattavat tulla halvemmiksi kuin 7 päivän lippu. Moniin Rooman paikkoihin kun pääsee helpoiten kävellen.

 • Reply
  eija niemi
  05/04/2018 at 06:56

  Hei Heli. Olemme tulossa Roomaan 11.4 -18 ja tarkoitus jatkaa Napoliin junalla. Lento 15.25 . Kannattaako ottaa juna heti suoraan Napoliin vai vasta termiiniltä. Entäs jos etukäteen netistä,niin mistä, miltä sivulta? Kiittäen Eija

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   05/04/2018 at 17:34

   Hei. Fiumicinon kentältä ei pääse suoraan Napoliin, vaan täytyy ensin mennä joko Terminin tai Tiburtinan asemalle. Terminille pääsee Leonardo-junalla ja Tiburtinaan paikallisjunalla FL1 (siis tuo sama kuin tässä jutussa selostettu). Roomasta Napoliin pääsee sekä Trenitalian että Italotrenon nopeilla junilla ja matka kestää reilun tunnin (1.10). Italotreno näyttää olevan halvempi, 11.4 liput ovat enimmäkseen 14.90, kun Trenitalian liput on 29.90. Molempien sivuilta voi ostaa liput netissä, Italotrenolta ei taida muuten voida ostaakaan. https://www.italotreno.it/ ja http://www.trenitalia.com/. Jos ostatte liput etukäteen, kannattaa muistaa, että jo pelkkä matka Fiumicinosta Terminille/ Tiburtinaan kestää n. 45 minuuttia ja lentokoneen laskeutumisesta rautatieasemalle menee myös puolisen tuntia ja enemmänkin, jos on matkatavaraa ruumassa. Siis kannattaa ottaa liput joku lähelle klo 17.30 – 18 olevaan junaan. Tai siis niin minä tekisin 🙂

 • Reply
  Jussi
  26/07/2018 at 07:52

  Hei! Osaatko sanoa saako noilla CIRS useamman vyöhykkeen (http://www.atac.roma.it/page.asp?p=229) lipuilla matkustaa lentokentän ja keskustan välisellä paikallisjunalla?

 • Reply
  Cara
  06/08/2018 at 13:11

  Hei, kiitos tästä blogipostauksesta! Taksituntemuksesi tulee tarpeeseen. Meillä hotelli Twenty One sijaitsee osoitteessa:Via Cola di Rienzo, 23, Tätä mainostetaan hyvällä sijainnilla. Menisimme mieluusti taksilla (sillä valkoisella). Neuvotellaanko hinta ennen kyytiä silloinkin?

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   15/08/2018 at 10:27

   Pahoittelen, että vastaan näin myöhässä. Jos nyt oikein kartasta katsoin Cola di Rienzo on muurin sisäpuolella eli sinne pätee tuo fiksattu hinta 48 euroa. Siitä ei tarvitse neuvotella kuskin kanssa, koska summa tosiaan on “fisso”, mutta taksin numero kannattaa aina ottaa ylös, jos tulee jotain epäselvää 🙁 Cola di Rienzo on hyvä ostoskatu lähellä Vatikaania ja sinne pääsee mm. busseilla 23 ja 81 ja metrollakin melko lähelle (Ottavianon pysäkki), mutta lentökentältä sinne on kieltämättä hankala päästä julkisilla.

 • Reply
  Plop
  26/01/2019 at 14:58

  Kannattaako Terminin lähelle majoittua, jos ei liiku yöllä? Kuinka turvallista? Tarkoitus olisi jatkaa Roomasta parin yön jälkeen junalla, ja ajattelimme, että voisimme hotellista kävellä laukkujen kanssa asemalle, mutta onko ihan hölmö idea?

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   26/01/2019 at 15:58

   Terminin alue on pienestä rauhattomuudesta huolimatta ihan turvallinen. Mitenkään erityisen kiva alue se ei ole, ei ole mitään hyviä ravintoloita ihan tuntumassa ja rotankin voi bongata (mutta niin voi kyllä Colosseumilla tai Trasteveressakin). Huijauksia ja taskuvarkauksia vastaan pärjää ihan maalaisjärjellä, muuten aseman seutu on rasittava, mutta turvallinen.

 • Reply
  Vierailija
  10/03/2019 at 10:14

  Satuinpa lukemaan tätä blogia vasta nyt, matkan jälkeen. Fiumicinon lentokentän taksihuijarit ovat aika ovelia: meitä houkutteli ihan virallisen näköiseen uniformuun pukeutunut nainen. Matkan hinnaksikin kerrottiin 48 euroa, mutta kun kysyimme voiko maksaa kortilla, väitettiin että se maksaa 7 euroa lisää. Tajusimme että eihän mikään korttimaksu voi olla noin kallis ja vasta sitten huomasimme viralliset valkoiset taksit. Taksikuski sitten kertoi että meidät oli yritetty kaapata laittomaan taksiin.

  Toinen huijaus Roomassa on rannekoruhuijaus. Huijari (näimme näitä kolme, kaikki englantia puhuvia afrikkalaisperäisiä miehiä) tulee iloisena höpöttämään jotakin juhlista, vaimon synnytyksestä tms. ja tyrkyttää puoliväkisellä rannekorua käteen. Kun kysyt hintaa, koru on kuulemma ilmainen. Mutta jos suostut, ryhdytäänkin heti perään vaatimaan rahaa. Haksahdimme tähän huijaukseen kerran, se maksoi meille 2 euroa. Rahaa olisi pitänyt antaa enemmänkin, ilmeisesti ihan setelirahaa, mutta emme yksinkertaisesti suostuneet: huijari ei uskaltanut vaatia väkisin vaikka käyttäytyi aika aggressiivisesti. Uskon kyllä että esim. yksinäinen nainen voisi olla aika pulassa tuossa tilanteessa. Seuraavan yrittäjän seuraavana päivänä huiskaisimme sitten huit hiiteen.

 • Reply
  ina
  18/03/2019 at 22:16

  Hei! Olen matkustamassa yksin Roomaan parin vkon päästä. Osaatko sanoa mistä bussit liikennöivät yö aikaan fiumicinon lentokentältä keskustaan? Lento on 23.35.

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   19/03/2019 at 07:48

   Hei. Tuo Norwegianin (?) yölento on todella ikävä, sillä jatkoyhteydet kentältä ovat lähes olemattomat. Junat ja lentokenttäbussit eivät kulje enää, viimeinen vuoro on 23.30. Julkisista kulkee Cotralin bussi (7 €), sekin vain kerran tunnissa. Tarkistan vielä aikataulun, mutta lähtee terminaali 1 -2 edestä klo 1.15, 2.15 ja 3.30. Suomen koneet tulevat terminaali 3:een, mutta siitä on lyhyt matka ykkös-kakkoseen. Bussi menee Tiburtinaan, mutta pysähtyy Terminilläkin. Lippu pitää ostaa etukäteen, sillä niitä ei myydä bussissa, enkä osaa sanoa tarkalleen, missä niitä saa. Jos näet merkin Cotral tai L’autobus, niin sieltä.

   Taksi on samanhintainen yölläkin. Viimeksi kun tulin tuolla yökoneella, taksitolpalla oli ihmisiä odottamassa samaan suuntaan meneviä jakamaan taksia. Täältä löysin englanniksi tietoa yö-liikenteestä: https://romevacationtips.com/to-and-from-fiumicino-airport-to-the-center-of-rome-at-night/

 • Reply
  Matti
  05/05/2019 at 20:10

  Moikka Heli

  Kiitos hienosta blogistasi, sitä jo edellisen Rooman reissun (toissa syksynä) yhteydessä luettiin ahkerasti. Sillä reissulla opittiin, että se 24 euroa maksava 7 päivän lippu kelpaakin yllättäen koko Lazion maakunnan alueella ainakin osassa junia ja sillä iloisesti matkustettiin sitten rantakohteisiin. Kaksi päivää vietettiin rannoilla ja eka päivä maksettiin erikseen liput, jotka maksoi muistaakseni 14 euroa edestakaisin. Sillä matkalla tutkiskelin sitten sitä viikon lippua tarkemmin ja google translatea apuan käyttäen tulkkasin, että eihän meidän olisi tarvinnut erillisiä lippuja ostaakaan! Seuraavana päivänä mentiin sitten vain sillä lipulla ja jännitys oli kova, kun konnari tuli tarkastamaan, että olinkohan tulkinnut oikein. Kyllä olin!

  Mutta kysymys kuuluukin nyt, voikohan tämän 7 päivän lipun ostaa jo lentoasemalta vai pitääkö ensin kiikuttaa itsensä lähimmälle juna-asemalle lentooaseman ulkopuolelle?

  Jotenkin en hämmästyisi, vaikka ei pystyisi, koska eihän lentoasemalta saa halvalla päästä ulos 😐

  PS. Tuohon edellisen kommentoijan kirjoitukseen liittyen. Meilläkin oli alunperin nuo myöhäiset lennot, mutta Norwegian vaihtoikin lennot aikaisemmiksi ja nyt voidaan hyödyntää hieman edullisemmat siirtymät.. Ollaan tulossa ensi perjantaina tyttären ja pojan kanssa.

  PPS. Törmäsin muuten tällaiseen taxi-firmaan, jossa matka 3-4 hengelle 37 euron fiksattuun hintaan: https://www.fiumicinotaxi.info. Onko kokemusta?

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   06/05/2019 at 11:02

   Hei Matti ja kiitos pitkästä kommentista. Sillä 7 päivän CIS-lipulla pääsee kyllä Rooman ulkopuolellekin mm. Ostian rannoille ja Viterboon, mutta ihan koko Lazion alueelle se ei kyllä käy. Esimerkiksi Fiumicinoon sillä ei pääse. Jos haluaa ostaa lipun, jolla voi liikkua vähän laajemmin Rooman ulkopuolella, niin sitten täytyy ostaa Metrebus Lazio. Sen kolmen vyöhykkeen CIRS viikkolipulla (34,50 €) pääsee jo Fiumicinoon tai vaikka Tivoliin. Täytyy ostaa kolmen vyöhykkeen lippu, koska Rooman kaupunki on kahden vyöhykkeen arvoinen. Ehkä tämä vyöhykekartta hahmottamaan: https://www.atac.roma.it/files/doc.asp?r=1643 Niitä pitäisi kyllä olla myynnissa kentälläkin T-merkillä varustetuissa kioskeissa.

   Juuri tuosta taksifirmasta ei ole kokemusta, mutta täällä on paljon näitä NCC-firmoja, jotka ovat etukäteen tilattuna kentältä otettua taksia halvempia. Ne ovat ihan luotettavia, kunhan maksusta on selvästi sovittu (miel. kirjallisesti) etukäteen tai matkan voi maksaa jo ennakkoon.

   • Reply
    Matti
    06/05/2019 at 17:15

    Mä tuota itsekin eilen vielä tutkiskelin ja päädyin samaan lopputulokseen. Taisi jäädä vyöhykkeet tarkistamatta siinä tai muutoin luin huonosti. No anyway, konduktööri hyväksyi, ehkä se päästi turistit armosta läpi 🙂

    Eka rantapäivänä mentiin junalla Santa Marinellaan ja sinne maksettiin erikseen liput (nyt kun muistelen, niin ei ne ehkä ihan 14 euroa maksaneet, olisikohan ollut 14 euroa / pariskunta). Tokana päivänä lähdettiin samaan suuntaan ja hypättiin Ladispolissa pois ja sinne ja takaisin tosiaan mentiin sillä CIS-lipulla, ehkäpä sitten pummilla 😀

    Hmm. siis jos ostan CIRS-lipun Fiumicinon kentältä, niin pääsen sieltä paikallisjunalla keskustaan ja takaisin? Siinähän tulee ainoastaan 10 euroa lisää lipulle, joten voisi olla järkevä vaihtoehto. Meillä aikataulut kuitenkin väljät myös paluupäivänä, kun paluulento lähtee illansuussa. Ja anyway, Ladispolissa oli ehkä tarkoitus käydä, joten sekin menisi sillä samalla sitten.

Leave a Reply