Image Alt

Blog

Le mani in pasta – luottoravintolani Trasteveressa

Trasteveren hiljaisemmalla puolella, kapealla kujalla sijaitseva osteria Le mani in pasta (suom. Kädet taikinassa) kuuluu niihin ravintoloihin, joita olen suositellut niille tutuille ja tutuntutuille, jotka ovat kyselleet vinkkejä hyvistä ravintoloista Roomassa. Viime viikkoon asti olen kuitenkin joutunut lisäämään suositukseeni, että en ole käynyt paikassa yli vuoteen (tai kahteen). Sillä kuten olen kertonut ennenkin, hyviksi havaittujen ravintoloidenkin taso voi täällä laskea nopeastikin, etenkin kun niistä tulee suosittuja. Ja Le mani in pasta on ollut suosittu pitkään. Mutta kävimme siellä viime viikolla ja nyt voin taas varauksetta suositella paikkaa. Siellä on palaset kohdallaan: loistavaa ruokaa kohtuuhintaan ja hyvä palvelu.

Kuten nimikin kertoo, Le mani in pastaan kannattaa tulla jo yksinomaan mahtavien itse tehtyjen pastojen vuoksi, mutta ei sen muistakaan ruoista löydy moittimista. Paikka on vähän kallellaan kalaruokiin ja kalan tuoreuden voi itse tarkistaa, sillä tarjoilijat käyvät ylpeinä esittelemässä päivän saalista salin puolella. Koska ruoka tehdään muutenkin tuoreista ja kauden mukaisista aineksista, niin ruokalista vaihtuu vuodenaikojen mukaan, joten aina kannattaa kysyä myös päivän erikoista. Listalla on kuitenkin aina roomalaisen keittiön klassikoita kuten spaghetti alla carbonaraa ja cacio e pepea, joihin kolmihenkinen seurueemme tällä kertaa päätyi. Alkupalaksi jaoimme sulassa sovussa sekä lajitelman leikkeleitä ja järjettömän hyvää bufala-mozzarellaa että kalalautasen, jolle kuului mm. kylmäsavustettua miekkakalaa, tonnikalaa ja mustekalasalaattia. Vaikka tilasimme siis kumpaakin vain yhden hengen annoksen, niin tarjoilija toi ystävällisesti osterit kaikille kolmelle. Tarjoilija toi myös pienet annokset meidän carbonara- ja cacio e pepe-pastoistamme puolisolle, joka oli liikkeellä lihalinjalla. Le mani in pasta -osterian spaghetti alla carbonara on yksi parhaista, mitä Roomasta saa. Ellei paras. Täyttävä pasta oli niin hyvää, että se piti tietenkin syödä kokonaan, joten jälkiruoalle ei paljon jäänyt tilaa. Mutta kyllä yksi pieni tiramisu puoliksi limoncellon kera aina uppoaa.

tarjoilija_ja_kala

Talon tarjoamia prosecco-lasillisia siemaillessamme tarjoilija esitteli juuri tuotua pikkufisua, joka – jos oikein ymmärsin – on kalastettu harppuunalla (?) veden alla.

taydellinen_carbonar_lemaniinpas

pihvi_lemaniinpasta

Tiramisu

 

Le mani in pastan ohi kävelee helposti, sillä osteriasta kertoo vain vaatimaton kyltti oven vieressä. Mutta ei se mitään mainosvaloja eikä sisäänheittäjiä tarvitsekaan, sillä se täyttyy joka ilta niin paikallisista kuin turisteistakin. Pöytävaraus on siis ehdottomasti tarpeen, sillä paikka on melko pieni. Etenkin viikonlopuksi varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Itse sain pöydälle samalle illalle, kun lupasin tulla paikalle heti puoli kahdeksalta, kun paikka aukeaa ja lähteä kymmeneen mennessä, kun roomalaiset tulevat syömään. Älkää siis hämääntykö, jos paikassa on kahdeksan aikaan vain turisteja: se täyttyy kyllä paikallisistakin myöhemmin. Osteria on auki myös lounasaikaan.

Le mani in pasta, Via dei Genovesi 37

Pöytävaraukset (vain puhelimitse!) +39.06.581.6017

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Julia Silvennoinen
8 years ago

Kiitos ravintolavinkistäsi! Kävimme täällä syömässä viime viikon Rooman matkalla ja illallinen oli yksi matkamme kohokohdista. Kaikki ruuat olivat loistavia, erityisesti pasta carbonara:) Meillä kävi tuuri kun pääsimme ilman pöytävarausta, mutta se kannattaa kyllä ehdottomasti jatkossa tehdä.

Roomafani
Roomafani
4 years ago

Kiitos Heli loistavista Roomavinkeistä 🙂 Tässäkin ravintolassa olemme käyneet jo useamman vuoden ajan ja koskaan ei ole tarvinnut pettyä. Tryffelipasta, aina kun sitä on saatavilla, on mahtavaa!!! Saakohan tryffelipastaa kesällä? Sen saanti on varmaan vuodenaikaan sidottua?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x