Image Alt

Blog

Kymmenen reissu-unelmaa Euroopassa

Kohteena maailma -blogi laittoi liikkeelle helmikuun lopulla #blogihaasteen, joka on saanut kymmenet matkabloggaajat kertomaan reissu-unelmistaan: mistä paikoista, kaupungeista, majoitusmuodoista, luontokohteista ja muista reissukohteista he haaveilevat. Näitä reissu-unelmia on ollut hauska lukea, sillä ne ovat tarjonneet ihan huikean määrä inspiraatiota ja ideoita matkoihin! Haavelistoista voi erottaa selviä trendejäkin, etenkin Japani tuntuu olevan hurjassa nosteessa, sillä lähes joka postauksessa on mainittu Japani joko unelmakohdemaana, Tokio kaupunkina tai hanami tapahtumana. Kuuba näyttää myös kiinnostavan monia, samoin Trans-Siperian junamatka.

Ja ymmärsihän joku viimein haastaa minutkin, kiitos vain haasteesta Fifty–fifty-blogin Sonjalle! Haasteen myötä huomasin, että itse en tällä hetkellä oikeastaan haaveile kaukokohteista. Koska lähes joka kohtaan tuli ensimmäisenä mieleen Euroopan kohde, niin päätin rajata koko listan Eurooppaan. Joten

Kymmenen reissu-unelmaa Euroopassa – mikä kiinnostaa eniten juuri nyt?

1. Paikka: Moselin laakso

Kuva: Pixabay

Enpä olisi uskonut muutama vuosi sitten, että haaveilen matkasta SAKSAAN! Mutta kuvankauniita maisemia, linnoja, pittoreskeja pikkukyliä, viiniköynnöksiä ja raikasta Rieslingia – en nyt heti keksi täydellisempää paikkaa itselleni kuin Moselin laakso. Tämä unelma pitää tietenkin toteuttaa omalla autolla, vaikka se niitä viinilasillisia sitten rajoittaakin.

Mm. nämä jutut herättävät haaveilemaan:

2. Tapahtuma: Elton Johnin jäähyväiskonsertti

Välttelen viimeiseen asti kaikenlaisia tapahtumia ja festivaaleja, minua kiinnostavat tapahtumat kun tuppaavat kiinnostamaan monia muitakin,sillä psyykeni ei kestä tungosta, eikä jonottamista. Mietin tähän kohtaan jotain italialaista kyläjuhlaa eli sagraa tai viinijuhlaa, mutta sitten muistin, mihin olen koittanut lippuja viime kuukausina metsästää: Elton Johnin jäähyväiskiertueen konserttiin missä tahansa Euroopassa.

ÄLKÄÄ NAURAKO! En voi todellakaan sanoa, että olisin aina ollut Eltonin fani, mutta onhan miehen tuotanto nyt aika vakuuttava: Crocodile Rock, Candle in the Wind, Sacrifice, Nikita, Sorry Seems to Be The Hardest Word ja voimabiisini I’m still standing. Puhumattakaan siitä, että Eltonin konsertti on epäilemättä näyttävä show. Ja jos se tosiaan on viimeinen mahdollisuus nähdä Elton livenä, niin voisin sitten joskus tulevaisuudessa elvistellä sillä, että olen nähnyt Eltonin livenä Michael Jacksonin ja Amy Winehousen lisäksi. Eli jos jollakin on vinkkiä, mistä saada suht normaalihintaisia lippuja, niin laittakaa viestiä! En ole vielä turvautunut välityspalveluihin.

3. Kotimaan kohde: Rauma

Kuva: Saana/ Live now, dream later -blogi

Kotimaani ompi Suomi ja sinne matkustan joka kesä, mutta puoli Suomea Kolin kansallismaisemasta Tunturi-Lappiin on silti käymättä. Käymättömien korpimaiden sijaan tähän kohtaan silti pakko laittaa Rauma. Mukulakivikujia, vanhoja puutaloja, pari maailmanperintökohdetta, saaristonäkymiä, majakka – miksi ihmeessä en ole käynyt Raumalla koskaan? Todellinen unelmakohde!

Rauman paras puolestapuhuja on tietenkin Live now, dream later -blogin Saana:

4. Kaupunki: Moskova

Kuva: Pixabay

Euroopassa riittää kauniita kaupunkikohteita ja tähän olisin voinut valita minkä tahansa, jossa on jonkinlainen vanhakaupunki, kivoja ravintoloita ja jotain muutakin nähtävää. Valintani on kuitenkin Euroopan suurin kaupunki Moskova, osin juuri siksi, että se on niin erilainen kuin keski- ja eteläeurooppalaiset kaupungit. Moskovan valot ovat alkaneet kiinnostaa myös siksi, että veljeni muutti viime syksynä puolisoineen sinne. Tarjolla olisi bonuksena siis hyvää seuraa ja paikallisopas!

Kohteena maailma -blogin Rami tykkää listoista 🙂 Tässä Ramin kattava Top10-lista Moskovan nähtävyyksistä ja pari muuta vinkkijuttua kaupunkiin:

5. Maa: Slovenia

Bled-järvi. Kuva: Artem Sapegin (Unsplash)

Sloveniasta tuntuu löytyvän kaikki, mistä olen ikinä matkakohteeltani haaveillut. Postikorttimaisemia. Linnoja. Vuoria. Järviä. Jokia. Kauniita kaupunkeja. Viinilaaksoja. Viiniä ja hyvää ruokaa.  Historiaa. Omaa rauhaa. Slovenian kohdallakin täytyy vain ihmetellä, miksi ihmeessä en ole käynyt siellä jo??

Sloveniaan ovat ihastuneet lähes kaikki tietämäni ihmiset, jotka siellä ovat käyneet:

6. Saari: Färsaaret

Kuva: Maailman äärellä -matkablogi

Euroopassa on niin paljon upeita, erilaisia, omaleimaisia saaria ja kokonaisia saarivaltioita (kuten Irlanti ja Islanti), että tähän kohtaan oli vaikein valita kohdetta. Uppouduin oikein unelmoimaan ja googlailin kuvahaun avulla Euroopan saaria Madeiralta Muhuun ja Korčulalta Gotlantiin ja vaihdoin suunnilleen jokaisen kohdalla unelmakohdettani. Kunnes yksi saari tai oikeammin 18:n saaren saariryhmä sai sydämeni lyömään nopeammin. Niin se vain on, että juuri tällä hetkellä unelmoin eniten reissusta Färsaarille!

Syytän tästäkin edellä mainittua Dream now, live later -blogin Saanaa, joka viime kesänä yhdessä Maailman äärellä -blogin Heidin kanssa postasi Instagram-tileilleen  (@saanajaakkola ja @heidimaailmanaarella) yhteiseltä matkaltaan Färsaarille. Ja voi herrajumala minkälaisia kuvia ne olivatkaan! Färsaaret näyttävät satumaisilta! Katso vaikka itse:

7. Extreme: Glacier Express

Kuva: Wikimedia Commons

Reissut ovat vuosien varrella tarjonneet minulle pyytämättä ja yllätyksenä extreme-kokemuksia. Olen voittanut pelkoni ja käynyt snorklaamassa syvällä veden alla ja erinäisissä luolissa maan alla. Käteeni on tyrkätty kasa käärmeitä ja olen saapunut koirankokoisia rottia vilisevään kaupunkiin aamuyöllä. Viime kesänä pääsin kuumailmapallolennolle ja yöpymään tsekkiläisessä bunkkerissa. Näihin kokemuksiin liittyvät pelkokertoimet ja jännitysmomentit eivät kuitenkaan saaneet minua unelmoimaan yhtään enempää extreme-kokemuksista: viihdyn mainiosti mukavuusalueellani. Monen mielestä suhteellisen lyhyt junamatka turvallisen tuntuisella sveitsiläisellä junalla henkeäsalpaavien maisemien läpi ei varmaan ole kummoinenkaan extreme-kokemus, mutta minulle matka Glacier Expressillä  pelkkää ikkunaa olevassa näköalavaunussa vuoren rinteessä ja 291:n sillan yli (ml. huikean korkea Landwasserviadukt) ja 91:n tunnelin läpi on ihan tarpeeksi extremea juuri nyt. Matkan tekisin toki Excellence-luokassa, jossa lipun hintaan kuuluu mm. sampanjaa, viiden ruokalajin aterian ja viiniä. Extremea minun tapaani!

8. Majoitusmuoto: linna (tai kartano)

Kuva: Glenapp Castle Hotel (Skotlanti)

Käsi ylös, kuka yllättyi? Unelmieni majoitusmuoto on tietenkin linna. Tosin Downton Abbey -tyyppinen kartanokin kelpaa. En panisi pahakseni myöskään omaa kamarineitoa, paria sisäkköä ja hovimestaria. Nykyajan mukavuudet ja kunnon sänky pitäisi kuitenkin olla. Kummitukset saavat myös pysyä poissa.

9. Luontokohde: Alpit

Kuva: Pixabay

Olin tähän jo kirjoittamassa Islannista, kunnes muistin, että niin mielelläni kuin sinne lähtisinkin ja varmasti Islannin luonnosta nauttisin, niin se ei varsinaisesti ole oma unelmani. Jos nyt oikein mietin, minkälainen luontomaisema saa minut huokailemaan haaveilevasti, niin kyllä siihen kuuluu vuoret, vihreät laaksot ja kukat. Joten kirjaan tähän kohtaan Alpit, tällä hetkellä erityisesti Sveitsin tai Itävallan henkeäsalpaavat maisemat. Mieluiten keväällä tai kesällä, kun niitä kukkiakin näkee. Edelweiss, edelweiss…

Sveitsin Alpeista saivat haaveilemaan mm. nämä blogikirjoitukset:

10. Ruoka & juoma: Lontoo

Breakfast clubin veggie burrito

Aamiainen lontoolaiseen tapaan Breakfast Clubilla: kyllä tällä päivä alkaa!

Tiedän olevani onnekas, kun saan syödä ihanaa italialaista ruokaa joka päivä. Mutta siinäpä se ongelma onkin: tarjolla on vain italialaista ruokaa. Joka. Ikinen. Päivä. Edes Rooman kaltaisessa suurkaupungissa ei ole juurikaan etnisiä ravintoloita, eikä täältä tahdo saada edes muiden Italian alueiden ruokia tai viinejä. Siksi haaveilenkin lähinnä muiden maiden keittiöistä. Ja mikä olisi silloin parempi kohde kuin Lontoo, jonka ravintolatarjonnasta löytyy koko maailman keittiöt, niin perinteisinä, innovatiivisina tai fuusioversioina! Kasvisversioita ja vegaaniruokaakin on tarjolla joka paikassa. Olen käynyt Lontoossa viime vuosina pari, kolme kertaa vuodessa ja nauttinut siellä monen muun puolen lisäksi siitä, että siellä voi miettiä aamiaisesta illalliseen saakka, tekisikö mieli nyt korealaista vai perulaista ruokaa, terveellistä vai mättöä. Ja ruoan voi huuhdella alas vaikka minkä maalaisella viinillä ja pubeihinkin voi mennä vaikka keskellä päivää. Lontoon valikoimasta voi Roomassa vain unelmoida.

Yhteenveto

Nyt kun katson listaani, alkaa ihan naurattaa: missä ovat turkoosit meret ja sykkivät suurkaupungit? Ne taitavat olla niin lähellä, ettei niistä tarvitse unelmoida.  Unelmani vihreistä maisemista, viileistä vesistä, vuorista, viinistä, linnoista ja paikoista, joissa on mahdollisimman vähän ihmisiä, osoittavat, että kaipaan nyt hiljaisuutta, rauhaa ja menneen ajan romantiikkaa.

Olisikin kiva kuulla muiden ulkosuomalaisten bloggaajien reissu-unelmista. Haastan siis mukaan seuraavat ulkosuomalaiset bloggaajat kertomaan reissu-unelmistaan tämän listan kohtiin:

Blogihaaste: Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin kymmenen reissu-unelmaapostauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä viisi (tai haluamasi määrä, haasteeseen on jo niin moni vastannut) bloggajaa kertomaan reissu-unelmistaan.

Kannen kuva: Sebastian Boring on Unsplash

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maisemaonnellinen Johanna

Mielenkiintoisia haaveita, kiva että löytyy unelmia joita upea Eurooppamme voi tyydyttää. Teimme tuon Glacier Express -reissun muutama vuosi sitten. Se oli kyllä jonkinlainen pettymys, sillä vaunujen ikkunoissa oli koko ajan niin kovat heijastukset, että kuvaaminen oli käytännössä mahdotonta. Ja Landwasserviaduct oli niin nopeasti ohi, että tuskin huomasi kun olimme jo yli. Ehkä yksi jännimmistä jutuista oli se, kun rata teki tunnelin sisällä täyden ympyrän jonkun vuoren sisällä. Zermatt tarjoili myös eräänlaisen pettymyksen, sillä Matterhorn oli kokonaisen vuorokauden syvällä pilviverhon sisällä. Tai no, oli siellä pienen pieni ohikiitävä hetki jolloin verho väistyi hetkeksi. Ehkä mulla on siitä kuva, mutta silmin sitä… Read more »

Jenni / Unelmatrippi
5 years ago

Eurooppa on mun ehdoton suosikkini, vaikka tykkään käydä kauempanakin. Euroopasta eivät lopu kiinnostavat kohteet ihan äkkiä! On tullut huomattua tämä, kun on sahattu niin paljon eestaas vuosien varrella ja silti jostain pulpahtelee jatkuvasti uusia ja uusia Eurooppa-unelmia. Tulevana kesänä niistä lähtee toteutukseen taas pari. 🙂

Ja Saksa, sinne matkustaminen on aina hyvä idea! Moselin laakso on ilman muuta vierailun arvoinen. Kiitos linkkauksesta! Sloveniaa voin myös suositella lämpimästi, ja tietenkin Alppeja. <3 Mä kävin Raumalla viime kesänä ekaa kertaa, ja onhan se tosiaan nätti paikka sekin.

Travelloverin Annika
5 years ago

Täältä kamalasti ääniä kaikille niille, jotka olen ehtinyt itse kokea: Moskova, Färsaaret, Slovenia, Glacier Express! Alahan toteuttaa unelmia! Siksi ne on! <3

Heidi / Maailman äärellä

Oi, sain tästä omalle unelmalistalleni aivan uuden unelman: Glacier Express -junamatkan. Tai kunnes luin Johannan kommentin. Mutta kyllä se silti vaikuttaa kiehtovalta. Ehkä en vaan usko Johannaa…Ja Sveitsiin haluaisin minäkin lähteä vuoria valloittamaan, ja Sloveniakin on yksi haaveeni, vaikka omalle listalleni se ei viimeksi yltänytkään. Itse asiassa mietin, josko jo tänä vuonna ehtisi Slovenia-haaveen toteuttamaan.
Färsaaret on todellakin unelmien arvoinen! Ihan mieletön luontoparatiisi.
Ja Moskovakin yllätti minut positiivisesti. Ja sinne kannattaa ehdottomasti mennä lentokoneen sijaan Tolstoi-junalla. Jo junamatka on aivan oma elämyksensä!
Me jatkettiin sitten Moskovasta vielä junalla Pietariin. Hyvin voi yhdistää nämä kaksi komeaa kaupunkia samaan reissuun!

Kohteena maailma / Rami

Toi Glacier Express olisi kova! Olin kuukausi takaperin Zermatissa ja sinnehän ei pääse muulla kuin junalla. Olisi varmaan kesäaikaan upea paikka myöskin, talvella ei saa aina koko kuvaa Alppikylistä/kaupungeista.

Kaiken kaikkiaan tosi kiinnostavia haavekohteita, kaikki käy minulle erinomaisesti!

trackback
10 lähimatkaunelmaa Keski-Euroopassa - London