Instagram

Instagram has returned invalid data.
arki sää

Kuvia keväisestä Roomasta

12/04/2015

Kevät on ihanaa aikaa Roomassa(kin). Vaikka talvi ei täällä olekaan niin pitkä ja pimeä kuin synnyinmaassani, niin se aika, kun aurinko alkaa oikeasti lämmittää ja ja etenkin maalis-huhtikuun vaihde, jolloin Rooma puhkeaa kukkaan, on ihan mieletöntä. Ensin kadun varsilla ja puistoissa kukkivat magnoliat, sitten kirsikkapuut, juudaksen leipäpuut ja moninaiset pensaat, joiden nimestä minulla ei ole hajuakaan. Viime viikkoina niin koulu- kuin kauppamatkoillakin on kännykkä tullut usein kaivettua taskusta ja napattua kuva. Kyllä kukkiva kirsikkapuu saa ankeimmankin tuplaparkkeeratun kadun roskiksineen näyttämään romanttiselta hamami-juhlapaikalta, vai mitä?

  
 

Lehdet puihin kasvavat tähän aikaan ihan silmissä. Joka päivä on yhä vihreämpää ja joka paikka hehkuu ihanan vaalean vihreänä.

Omalla parvekkeellakin riittää töitä, mutta myös hämmästyttäviä ilon aiheita keväisin. Että siihen kuolleelta näyttäneeseen viiniköynnökseeen ja muihin heitteille jääneisiin kasveihin ilmestyy uusia lehtiä ja kukkia – ihme!

Puhumattakaan niistä herkuista, joita kevät tuo torien tiskeille ja kahviloiden valikoimiin.  Kevät on mansikka-aikaa Roomassa ja grillattukin on jo monta kertaa.

Villiparsaa.

Osan näistä kännykällä napatuista kevätkuvista olenkin julkaissut jo Instagram-tililläni, jota kannattaa seurata, sillä sinne tulee laitettua kuvia ja vinkkejä päivittäin, vaikka blogin puolella olisi hiljaisempaa. Linkki tililleni on sivupalkissa.

Tykkää ja jaa:
 • Reply
  Sofia
  14/04/2015 at 15:14

  Hei! Olisiko sinulla tietoa tämän vuoden natale di roma ohjelmasta? Netin syövereistä löytyi tieto, että yleensä 21.4 on ollut ilotulitus jossain päin Roomaa, mutta mitään tarkempaa tietoa en löytänyt. Haluaisin siis osata olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan 🙂 Kiitos!

 • Reply
  Heli
  15/04/2015 at 08:58

  Hei Sofia, anteeksi, että vastaus vähän viivästyi. Rooman syntymäpäivää kannattaa viettää Circus Maximuksen lähettyvillä: sieltä lähtee mm. jokavuotinen kulkue antiikkiasuissaan, tosin tänä vuonna jo sunnuntaina 19.4. klo 11. Tarkempaa tietoa ohjelmasta täältä. Ilotulituksesta en löytänyt tietoa minäkään. Yleensä ne alkavat vasta, kun on kunnolla pimeää eli yhdeksän, kymmenen aikaan illalla.

 • Reply
  Sofia
  15/04/2015 at 15:53

  Kiitos! Menemme siis viettämään iltaa kaupungille että olemme valmiudessa 🙂

 • Reply
  Anonyymi
  19/04/2015 at 13:13

  Oi, villiparsaa. Kerran sitä onnistuttiin Suomessakin ostamaan.

  Suski

Leave a Reply