Image Alt

Blog

Kuvia keväisestä Roomasta

Kevät on ihanaa aikaa Roomassa(kin). Vaikka talvi ei täällä olekaan niin pitkä ja pimeä kuin synnyinmaassani, niin se aika, kun aurinko alkaa oikeasti lämmittää ja ja etenkin maalis-huhtikuun vaihde, jolloin Rooma puhkeaa kukkaan, on ihan mieletöntä. Ensin kadun varsilla ja puistoissa kukkivat magnoliat, sitten kirsikkapuut, juudaksen leipäpuut ja moninaiset pensaat, joiden nimestä minulla ei ole hajuakaan. Viime viikkoina niin koulu- kuin kauppamatkoillakin on kännykkä tullut usein kaivettua taskusta ja napattua kuva. Kyllä kukkiva kirsikkapuu saa ankeimmankin tuplaparkkeeratun kadun roskiksineen näyttämään romanttiselta hamami-juhlapaikalta, vai mitä?

  
 

Lehdet puihin kasvavat tähän aikaan ihan silmissä. Joka päivä on yhä vihreämpää ja joka paikka hehkuu ihanan vaalean vihreänä.

Omalla parvekkeellakin riittää töitä, mutta myös hämmästyttäviä ilon aiheita keväisin. Että siihen kuolleelta näyttäneeseen viiniköynnökseeen ja muihin heitteille jääneisiin kasveihin ilmestyy uusia lehtiä ja kukkia – ihme!

Puhumattakaan niistä herkuista, joita kevät tuo torien tiskeille ja kahviloiden valikoimiin.  Kevät on mansikka-aikaa Roomassa ja grillattukin on jo monta kertaa.

Villiparsaa.

Osan näistä kännykällä napatuista kevätkuvista olenkin julkaissut jo Instagram-tililläni, jota kannattaa seurata, sillä sinne tulee laitettua kuvia ja vinkkejä päivittäin, vaikka blogin puolella olisi hiljaisempaa. Linkki tililleni on sivupalkissa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonyymi
Anonyymi
9 years ago

Oi, villiparsaa. Kerran sitä onnistuttiin Suomessakin ostamaan.

Suski

Sofia
9 years ago

Kiitos! Menemme siis viettämään iltaa kaupungille että olemme valmiudessa 🙂

Heli
9 years ago

Hei Sofia, anteeksi, että vastaus vähän viivästyi. Rooman syntymäpäivää kannattaa viettää Circus Maximuksen lähettyvillä: sieltä lähtee mm. jokavuotinen kulkue antiikkiasuissaan, tosin tänä vuonna jo sunnuntaina 19.4. klo 11. Tarkempaa tietoa ohjelmasta täältä. Ilotulituksesta en löytänyt tietoa minäkään. Yleensä ne alkavat vasta, kun on kunnolla pimeää eli yhdeksän, kymmenen aikaan illalla.

Sofia
9 years ago

Hei! Olisiko sinulla tietoa tämän vuoden natale di roma ohjelmasta? Netin syövereistä löytyi tieto, että yleensä 21.4 on ollut ilotulitus jossain päin Roomaa, mutta mitään tarkempaa tietoa en löytänyt. Haluaisin siis osata olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan 🙂 Kiitos!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x