Image Alt

Blog

Kottaraiset kaupungin yllä

 Ne ovat täällä taas. Kottaraiset. Eikä niitä ole ihan vähän.

Kuva: Ulrika Suuronen

Kuva: Ulrika Suuronen

Joka vuosi lokakuun lopulla Roomaan tulee  kymmeniä – tai satoja – tuhansia kottaraisia. Ne valloittavat taivaan vähän ennen auringonlaskua eli noin viiden, puoli kuuden jälkeen illalla. Valtavien kottaraisparvien muodostamien kuvioiden liikehdintä puolelta toiselle on uskomattoman magneettista katsottavaa. Vähän niin kuin roomalaiset revontulet.

Kuva: Ulrika Suuronen

Kottaraisten tanssia taivaalla voi seurata esimerkiksi Trasteveren silloilta, sillä ne kerääntyvät etenkin Tiberin ympärille. Parhaimman kuvan jokailtaisesta näytelmästä saa kuitenkin hieman ylempää kuten esimerkiksi Savellon appelsiinitarhan näköalapaikalta Aventinon kukkulalla. Kuulemma myös Castel Sant’Angeloon kannattaa hakeutua kottaraisten vuoksi sen viimeisellä aukiolotunnilla. Linnoituksen katolta on muutenkin upeat näkymät ja kottaraismerten bongailuun se on oiva paikka.

Joka vuosi tähän aikaan paikalliset ottavat aurinkoisesta säästä huolimatta mukaan sateenvarjon, eivätkä parkkeeraa autojaan Lungotevereiden varteen. Ja Trasteveren ravintoloitsijat soittavat haukan ääniä megafoneillaan. Sillä kun taivaalla on kymmeniä – tai satoja – tuhansia kottaraisia, shit happens.

Kuva täältä.

Jos nyt sattuisitkin saamaan osuman takkiasi koristamaan tai (yäk) hiuksiisi pienen pikantin hoitoaineen, niin voit lohduttautua sillä, että aina yhtä taikauskoisten italialaisten mukaan kottaraisenkakka tuo onnea. Ja kyllä, minäkin sain osani tästä onnesta, kun kävin tarkistamassa, että joko ne ovat täällä.

Kottaraisia on nyt jo paljon, mutta niiden määrä ei vielä ole enimmillään. Niille, jotka eivät pääse nyt parin viikon sisällä ihailemaan ilmiötä paikan päälle, tämä hieno BBC:n videopätkä tarjoaa vähän tuntumaa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Heli
9 years ago

Näet varmasti! Nyt niitä on jo paljon enemmän kuin viime viikolla.

Marre
9 years ago

Ensi viikolla tulossa eli ehkä näen niitä! Upeaa! Pitääpä muistaa sateenvarjo mukaan…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x