Image Alt

Blog

Kesätapahtumia Roomassa 2016

Kuten olen tullut maininneeksi, olemme yleensä kesät pois Roomasta. Enimmäkseen Suomessa.  Ja viime viikkoina Italia on kyllä tehnyt parhaansa, jotta alkaisin odottamaan Suomen lomaa! Yhdestä kylppäreistämme meni sähköt, joten olemme saaneet asioida siellä yli viikon hämärässä ja ilman lämmintä vettä (vesi lämmitetään sähköllä). Sähkömiehen metsästämiseen meni päiviä ja kun viimein paikan päälle saapunut totesi talon sähköviritysten olevan molto pericoloso, hyvin vaarallisia (minkä tosin jo tiesimmekin). Kylmä suihku ei tosin tässä kuumuudessa ole niin haitannut, sillä Roomassa on ollut pari viikkoa jo yli 35 astetta, jopa 39 astetta lämmintä. Olisin mieluummin viettänytkin aikaa uima-altaalla tai rannalla kuin sähkömiestä odotellessa.  Virkistävältä ei ole myöskään tuntunut seistä auringossa odottelemassa bussia, joka ei vain tule. Omalla autolla liikkuessa taas juuttuu tunneiksi ruuhkiin. Odotan siis kovasti Suomen lomaa: toimivia suihkuja, joista tulee heti lämmintä vettä, busseja, jotka kulkevat (netistä tarkastettavassa) aikataulussaan ja kauppoja, joista saa kaikkea. Perheen teinit tosin huomauttivat, että ollaan menossa mökille, jossa mitään edellä mainittuja asioita ei ole, mutta ei nyt tartuta lillukanvarsiin.

Rooman kesätapahtumia selaillessa alkaa tosin tuntua, ettei olisi hullumpaa sittenkin jäädä tännekään. Tarjolla on kaikenlaista viihdykettä oopperasta ulkoilmaelokuviin, Tiberin rannalle pystytetyistä ruokakojuista puistokonsetteihin. Tässä vähän listaa, mitä kivaa Roomassa kesällä tapahtuu:

Konsertit

caracalla

Photo credit Opera di Roma

Oopperaa ja balettia antiikin ranioilla

Mun agendaan on kuulunut koko Roomassa asumisen ajan päästä katsomaan joka kesä esittevää oopperaa antiikin kylpylän Terme di Caracallan rauniokulisseissa. Olemme kerran olleet oopperassa Veronan areenalla ja se oli niin huikea kokemus, että vain Terme di Caracallan raunioilla esitetty ooppera voisi vetää sille vertoja. Tänä vuonna yritin sumplia lentolippuja niin, että haaveeni viimein onnistuisi, mutta se jälleen siirtyi ensi vuoteen. Tänä vuonna Terme di Caracallassa esitetään Nabuccoa, Sevillan parturia ja Madame Butterflyta. Lisäksi balettia. Esityksiä on 9.7 – 9.8, tarkemmat tiedot ja lippujen hinnat löytyvät Rooman oopperan sivuilta.

Neil Youngin ja Lionel Richien konsertit Terme di Caracallassa

Neil Youngin konsertti samaisilla antiikin kylpylän raunioilla sai minut melkein perumaan osallistumiseni blogikonferenssiin, johon olen ilmoittaunut, vaikka en Niilon varsinaiseksi faniksi voi itseäni kutsuakaan (tiedän googlaamatta ehkä kolme biisiä). Mutta oishan se mahtava. Niilon nopeasti loppuunmyyty Suomen konsertti kesti kuulemma yli 3 tuntia, Rooman konserttiin on vielä lippuja jäljellä ja varmasti saa puitteista enemmän vastinetta rahoilleen. Edellisenä päivänä paikalla esiintyy Lionel Richie.

Lionel Richie Terme di Caracallassa 14.7., Neil Young Terme di Caracallassa 15.7. Lisätietoa yllä mainitulta sivulta.

Bruce Springsteen and the E Street Band Circo Massimolla

Neil Young ei ole ainoa muinaisten roomalaisten mestoilla esiintyvä stara, vaan heti seuraavana päivänä Circo Massimolla esiintyy itse Bruce Springsteen. Epäilemättä hienoa olisi olla katsomassa Pomoakin täällä, lippuja (97,50 €) on vielä jäljellä.

Bruce Springsteen Circo Massimolla 16.7.2016. Lippuja täältä (Ticketone).

Rock in Roma

Brucen konsertti on itseasiassa osa Rock in Roma -festivaalia, jonka konsertteja on ollut jo kesäkuun alusta lähtien. Esiintyjiin on kuulunut myös Nightwish ja Apocalyptica ja vielä voi saada lippuja mm. Skunk Anansieta (15.7) ja Iron Maidenia, Anthraxia, Saxonia ja kumppaneita (24.7)

Rock in Roma, IPPODROMO DELLE CAPANNELLE – Via Appia Nuova, Lisätietoa konserteista, miten sinne pääsee ja lipuista tapahtuman sivuilta.

Maailmanmusiikkia Villa Adassa

Rooman toiseksi suurimmassa puistossa Villa Adassa on lähes joka ilta konsertteja Villa Ada incontra il Mondo (Villa Ada kohtaa maailman) –tapahtuman nimissä. Lisätietoa täällä.

Ulkoilmaelokuvia

Elokuvia Trasteveren taivaan alla

Yhdellä Rooman elävimmistä piazzoista, Piazza San Cosimatolla Trasteveressa, näytetään elokuvia ilmaiseksi joka ilta klo 21. Ohjelmistoon kuuluu elokuvia Leijonakuninkaasta nyky-italialaisiin filmeihin. Elokuvat on tietenkin dubattu italiaksi, mutta osassa on tekstitykset englanniksi. Ohjelmisto on nähtävissä Trastevere Cineman sivulla.

Ruoka- ja myyntikojuja Tiberin varrella

tiber

Joka kesä Tiberin rantapenkat täyttyvät ruoka-, baari- ja erinäistä taidetta, käsityötä ja krääsää myytävistä kojuista. Tänä vuonna kojut ilmestyivät aika myöhään, koska niitä vastaan oli protesteja: ne kun peittävät kuuluisan katutaiteilijan Kentridgen Tiberin jokivarrelle tekemän Rooman historiasta kertovan teoksen “Triumphs and Laments”. Mutta nyt kojut ovat levinneet myös Kentridgen teoksen viereen. Jokivarrella voi nauttia niin kevyen illallisen kuin drinksujakin. Ja katsoa vaikka jalkapalloa.

Jalkapallon Euroopan mestaruuskisat 2016

Mainitaan nyt tämäkin, vaikka kisat ovat kohta ohi ja Italia jo pudonnut geimeistä. Jos satutte olemaan Roomassa finaalien aikaan, niin matseja voi katsella samalla ruokaa nauttien esim. Campo de’ Fiorilla, Tiberin rannalla tai Trasteveressa. Italialaiseen perinteeseen kuuluu tosin katsoa ottelua postimerkin kokoisesta telkkarista jossain baarissa. Suurimmat screenit löytyvät britti- ja irkkupubeista.

eurocampo

Jalkapalloa Campo de’ Fiorilla, kun Italia oli vielä mukana.

 

Kaikki Rooman tapahtumat päättyvät elokuun alkuun, sillä elokuussa koko Rooma on kiinni. Ja pieni vinkki: hyttysiin on syytä varautua. Italialaiset itikat, zanzarre ovat hiljaisia, mutta jättävät jälkeensä kutiavia paukamia. Hyttyssuihkeet siis mukaan!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katariina H
7 years ago

Kesä Roomassa, kuten kai mikä tahansa muukin vuodenaika kuulostaa niin ihanalle! Minkälaisiin mittoihin voikaan Rooma-kuume kasvaa?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x