Subscribe & Follow

Korona Italiassa

Italian matkustussäännöt ja muut koronarajoitukset (päivittyvä postaus)

28/09/2021

Päivitetty 1.5.2022

Voiko Suomesta matkustaa Italiaan, jos ei ole saanut koronarokotusta? Kenen täytyy tehdä koronatesti ennen kuin matkustaa Italiaan? Voiko Italian sisällä matkustaa ilman rajoituksia? Entä lapset, voivatko he matkustaa ilman koronatestiä tai -rokotetta? Täytyykö Italiassa käyttää maskia?

Olen koonnut aina ajantasaisen tietopaketin Italian matkustussäännöistä ja muista koronarajoituksista eli päivitän tietoja, jos tilanne muuttuu.

Italian matkustussäännöt ja muut koronarajoitukset, sisältö

Forum Romanum

Italian matkustussäännöt: mitä todistuksia vaaditaan?

1.3.2022 lähtien Italiaan pääsee niin EU-maista kuin EU:n ulkopuolisistakin maista pelkällä koronapassilla. Rokotusten lisäksi ei siis tarvitse erillistä testiä mistään maasta tullessa. Kentällä tehdään kuitenkin satunnaisia testejä Italiaan tulijoille.I

Italiaan matkustattessa vaaditaan siis todistus

  • Todistus täydestä rokotussarjasta (EU:n hyväksymät rokotteet). Jos on saanut vain 2 rokotusannosta, viimeisimmästä rokotteesta saa olla korkeintaan 6 kk aikaa. Kolmannen rokotteen (booster) jälkeen aikarajoitusta ei ole.

TAI

  • Todistus viimeisen 6 kk sisällä sairastetusta koronasta.

TAI

  • Todistus korkeintaan 48 ennen maahantuloa saadusta negatiivisesta koronatestituloksesta.

Lisäksi kaikkien Italiaan tulevien on täytettävä *ennen Italiaan tuloa* EU:n sähköinen matkustajatietolomake eli dPLF (EU digital Passenger Locator Form).

Italia vaatii myös, että maskia käytetään niin Italiaan tulevilla kuin Italiasta lähtevillä lennoilla.

Matkustaminen Italian sisällä

Italia poisti jaon valkoisiin, keltaisiin, oransseihin ja punaisiin alueisiin 1.4.2022. Koko Italiassa saa matkustaa nyt vapaasti alueelta toiselle.

1.5.2022 alkaen Italiassa ei vaadita enää koronapassia käytännössä mihinkään. Maskia (FFP2) täytyy kuitenkin pitää julkisissa liikennevälineissä.

Italian koronarajoitukset

Kuten edellä kerroin, Italian alueet on jaettu koronariskin mukaan punaisiin (suurin riski), oransseihin, keltaisiin ja valkoisiin (pienin riski). Näillä alueilla on erilaisia liikkumista sekä kauppojen, ravintoloiden, koulujen ja yliopistojen, vapaa-ajanviettopaikkojen (elokuvateatterit, kuntosalit jne.) sekä museoiden ja nähtävyyksien aukioloa koskevia koronarajoituksia.

Pienza 1

Italiassa voimassa olevat koronasäännöt

Koronapassi (green pass) ja superkoronapassi

Koronapassi Green Pass on viranomaisten myöntämä digitaalinen tai paperinen dokumentti, jonka saa, jos on ottanut vähintään yhden rokotuksen tai sairastanut koronan viimeisen 6 kuukauden sisällä tai tehnyt negatiivisen testin viimeisen 48 tunnin sisällä.

1.5.2022 alkaen Italia luopuu koronapassin ja ns. Super Green Passin vaatimuksista käytännössä kokonaan. Vahvistetun koronapassin tarvitsee enää vain sairaalassa ja hoitokodissa vieraillessaan. Toisin sanoen töissä, ravintoloissa, museoissa, teattereissa, kuntosaleilla yms. ei enää kysellä koronapassia.

Maskipakko

Italia helpottaa myös maskin käyttöpakkoa 1.5.2022 lähtien. Maski ei enää ole pakollinen ravintoloissa,baareissa, kaupoissa, ruokakaupoissa, kirkoissa eikä museoissa. Maskin käyttöä kuitenkin suositellaan yhä näissä paikoissa.

Maskipakko on yhä voimassa kesäkuun puoliväliin eli 15.6.2022 saakka kaikissa julkisissa liikennevälineissä, sairaaloissa, teattereissa ja elokuvateattereissa, konserteissa, urheilutapahtumissa, kouluissa ja yliopistoissa.

Koronasääntöjen rikkomisesta voi saada 400–1000 euron sakot.

Italian koronavirus- ja koronarokotetilanne (ei päivitetty)

Kuten edellä käy ilmi, lähes koko Italia on valkoista aluetta eli koronatilanne on melko hyvä. Uusia koronavirustartuntoja todettiin maanantaina 27.9.2021 2771, mikä on 25,7 % vähemmän kuin viikkoa aikaisemmin. Suurimmassa osassa Italiaa koronavirustartuntoja todetaan alle viisikymmentä 100 000 asukasta kohden, mutta muutamissa maakunissa esimerkiksi Reggio di Calabrian, Crotonen, Sienan, Firenzen, Parman ja Bolzanon maakunnissa tapauksia on enemmän. Italian eri alueiden koronavirustilannetta voi seurata ajantasaisesti ao. linkistä.

Täyden rokotesuojan (2 annosta BioNTechin (Pfizerin), Modernan tai AstraZenecan kehittämää koronavirusrokotetta tai yhden annoksen Janssen-Cilag (Johnson&Johnson) covid-19-rokotetta) on saanut maanantaina 71,08 % väestöstä. Ja vähintään yhden annoksen rokotetta on saanut 75,87 % väestöstä. Jos laskee mukaan vain yli 12-vuotiaat, niin 83,24 % on saanut vähintään yhden rokoteannoksen ja 77,99 % koko rokotesarjan.

Italian alueiden välillä on eroja niin, että eniten rokottamattomia italialaisia on Sisiliassa (24,2 % ei ole ottanut tai saanut vielä yhtään rokotetta), Bolzanossa, Calabriassa ja Valle d’Aostassa, kun taas paras rokotetilanne on Molisessa, Laziossa, Apuliassa ja Toscanassa, joissa n. 87 % väestöstä on saanut vähintään yhden rokotteen. Italian koronavirusrokotetilannetta voi seurata ajantasaisesti ao- linkistä.

Lähteet

Tämän postauksen tiedot pohjautuvat Italian terveysministeriön tiedotteisiin.

Tykkää ja jaa:
RSS
Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram

13
Leave a Reply

avatar
8 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
MariHeli Vihreältä kukkulaltaSannaKarina RongonenKirsi Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
Guest

Paljon kiinnostaisi lähteä Keski- ja Etelä-Eurooppaan reissuun. Tykkään kuitenkin yleensä käydä samalla reissulla useissa paikoissa. Viime kesänä se onnistui hyvin, mutta varsin haastavaa se rokotettunakin siinä mielessä on, että onko kaikki alueet hyviä muiden näkökulmasta ja toisaalta säännötkin muuttuvat myös todella nopeasti. Vaatii aika paljon suunnittelua ja jopa hieman tuuria, että kaikki menisi hyvin.

Maarit
Guest
Maarit

Hei, käykö maahantuloon pcr- testin sijasta antigeenitesti? Mikä on antigeenitestin hinta Italiassa keskimäärin?

Heidi
Guest
Heidi

Kii tos, Heli, yhteenvedosta.

Tiedätkö koskeeko Superkoronapassisäännökset myös lapsia? Olemme varanneet reissuun Roomaan joulun jälkeen, ja perheeseemme kuuluu 5- ja 8-vuotiaat lapset, joilla ei ole koronarokotetta. Mietimme, pääsevätkö he museoihin ym., koska superkoronapassin vaatimukset eivät täyty. Mietin siis, onko mitään järkeä lähteä koko reissulle.

Kirsi
Guest
Kirsi

Hei, kiitos korona-päivityksistäsi. Suunnittelemme Rooman matkaa ja kysyisinkin sinulta, kuinka kauan kolmannesta rokotteesta täytyy olla, jotta on mahdollisuus ilman testiä osallistua tilaisuuksiin ym, mihin vaaditaan super green pass?

Karina Rongonen
Guest
Karina Rongonen

Hei! Osaatko sanoa, että pitääkö 7 vuotiaasta lapsesta täyttää EUdPLF aplikaatiossa tiedot? Siis me aikuiset olemme rokotettuja/sairastaneet, mutta lapsi ei kumpaakaan.

Sanna
Guest
Sanna

Hei, osaatko sanoa tarvitseeko 7- ja 9- vuotiaat lapset vielä negatiivisen koronatestituloksen? Yhdet rokotteet ovat saaneet, riittääköhän se?

Mari
Guest
Mari

Vieläkö tarvitsee dPLF lomake täyttää Italiaan matkustaessa?

trackback

[…] Olimme myös lukeneet Näkymiä vihreältä kukkulalta -blogista hiljattain päivitetyn postauksen Italian matkustussäännöistä. Samasta lähteestä kannattaa vilkaista myös vinkkejä Rooman nähtävyyksistä ja ravintoloista. […]