Subscribe & Follow

Sekalaisia mietteitä

Blogin ulkoasu: miltä houkuttelevan matkablogin tulisi näyttää?

13/01/2015

Aivan aluksi haluan kiittää pyytää anteeksi niiltä mahdollisilta lukijoilta, jotka ovat käyneet viime viikolla blogissani. Niin banneri (otsake), fontit kuin sivupalkin ulkoasukin on vaihdellut aika tiuhaan tahtiin. Meneillään on teknisesti Neanderthalin ihmisen tasolla olevan päättämättömän ihmisen yritys uudistaa blogin ulkoasua.

Saman tien pyydän anteeksi, jos teitäkin on häirinnyt blogini ulkoasun silmiinpistävät kauneusvirheet kuten erisävyisellä vihreällä olleet some-ikonit, linkit ja banneri. Minua ainakin on. Ja se sitruunapuun kuva oman kuvan paikallakin on nolottanut. Aikomukseni ei ollut mitenkään erityisesti salata henkilöllisyyttäni, mutta en silloin blogia perustaessani vain löytänyt tarpeeksi imartelevaa edustavaa kuvaa itsestäni. Joten ajattelin laittaa hieman hapanta ja kirpeää luonnettani kuvaavan sitruunan kuvan väliaikaisesti siihen asti, kunnes laihtuisin 10 kiloa tai muistuttaisin muutenkin sitä sisäistä mielikuvaani itsestäni, joka valitettavan harvoin päätyy valokuviin. Taas tuli siis todistettua, että mikään ei ole niin pysyvää kuin väliaikaisiksi tarkoitetut ratkaisut. Nyt kuitenkin vaihdoin kuvan väliaikaisesti tuollaiseen selfiehen, joka ei nyt ollut ihan se, mitä oli mielessäni, mutta ainahan sen kuvan voi sitten vaihtaa…   

Blogini ulkoasua olen aloittanut muokkaamaan monta kertaa, mutta kun se on noista aluksi mainitsemistani syistä niin kovin työlästä. Ohjeiden etsiminen joka pikkumuutokseen vei ihan tolkuttomasti aikaa ja niitä vaihtoehtojakin on ihan liikaa. Ratkaisuksi tuntui tarjoutuvan Etsy ja siellä myytävät valmiit blogipohjat. (Juu, sellaisiakin tietenkin on. Olisihan se pitänyt tietää.) Niissäkin on muuten valinnanvaraa, joten selaillessa meni viikko jos toinenkin. Kaikissa tuntui olevan jotain vikaa; silmääni miellyttävimmissä ainakin hinta. Lopulta päädyin esittelykuvissa ihan kivalta näyttävään malliin, joka sitten blogissa näyttikin vääränlaiselta. Koska pohjaan ei voinut – tai en osannut – tehdä itse muutoksia, olin taas lähtötilanteessa: googlailemassa niitä hemmetin ohjeita ja selailemassa fonttivaihtoehtoja. No, oppiipahan jotain uutta, mikä on kuulemma hyväksi aivoille.

Viime viikolla tuli siis kokeiltua kaikenlaista. Alkujaan tavoittelin sellaista minimalistisen tyylikästä tyyliä, jota näkee vaikkapa monissa sisustusblogeissa. Mutta ankara minimalismi kokeiltuna ei tuntunutkaan istuvan Roomastakertovaan blogiin. Näin jälkeenpäin se tuntuu aika itsestään selvältä, eikö?
Mutta nyt minulla on jonkinlainen visio tulevasta näkymästä, jota kohti mennään sitä mukaa, kun taidot karttuvat. Toisin sanoen tämänhetkisenkin ulkoasun on tarkoitus olla väliaikainen. En siis varsinaisesti kysele mielipiteitä nyt tekemistäni muutoksista – vaikka palautetta onkin aina kiva saada – mutta olisi kiva kuulla näkemyksiänne, mikä teistä blogin ulkoasussa miellyttää ja mikä ärsyttää. Itseäni ei esimerkiksi pieni kotikutoisuus blogissa haittaa, mutta koukeroiset fontit ja tekstin keskittäminen karkottavat pois blogin parista, vaikka itse jutut kiinnostaisivatkin. Entäpä teillä, minkä näköinen blogi – etenkin siis matkablogi – houkuttelee lukemaan? Ja ihan konkreettiset vinkit, toiveet ja parannusehdotukset ovat tervetulleita.  

Tykkää ja jaa:
fb-share-icon
Tweet
fb-share-icon

4
Leave a Reply

avatar
4Comment threads
0Thread replies
0Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1Comment authors
Terhiiivika tHeliRecent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newestoldestmost voted
Notify of
Terhi
Guest

Blogisi näyttää ihan mainiolta – ja selfie on hyvä! Kiva nähdä kasvot blogin takana! Mun mielestä yksi tärkeimmistä blogin ulkonäköjutuista on se, että tekstin (ja kuvat) pystyy katsomaan ilman, että pitää rullata sivusuunnaassa eteen ja taakse. Harvallapa nykyään niin leveää mallia on käytössäkään, mutta välillä tulee vastaan. Pidän myös vaaleasta /simppelistä taustasta, ettei ole liikaa häiriötekijöitä…

iivika t
Guest

Minuakin miellyttää vaaleat ja simppelit ulkoasut, kuten Helikin tuossa sanoi.
Vinkkinä voisin vihjata Pinkbubble-blogin, sen ohjeilla tämäkin blondi on monta muutosta blogiin kikkaillut onnistuneesti!

Heli
Guest

Kiitos! Minustakin jutut on ikään kuin uskottavampia, kun näkee kirjoittajan. Ja muutenkin ihan inhimillisen uteliaisuuden vuoksi on kiva nähdä kirjoittajan naama. Jotenkin se kynnys laittaa oma kuva blogiin vain kasvoi sitä mukaa kuin blogi vanheni…
Ja ehdottomasti vaalea tausta pitää olla ja teksti tarpeeksi tummalla (ja ISOLLA), ettei lukeminen rasita.

Heli
Guest

Tuo Pink Bubble on mainio! Kaikki, mitä tiedän bloggaamisesta ja blogin muokkaamisesta, olen oppinut sieltä. Tai ainakin melkein: nyt on pitänyt etsiä ohjeita muualtakin, kun tuota blogia päivitetään nykyään harvemmin. Mutta ilman Pink Bubblea en ehkä osaisi muita ohjeita edes etsiä tai hyödyntää. Ja siellä on ehdottomasti parhaiten kirjoitetut ja selkeimmät ohjeet, mitä tiedän.