Instagram

kulttuurieroja Tekemistä Roomassa

Bau beach – koirien oma ranta Roomassa

02/07/2017

Koira sanoo italiaksi bau bau. Ja Bau Beachilla koirat saavat haukkua – vai baukkua? – niin paljon kuin lystäävät, sillä Bau Beach on koirien oma ranta.

Polku rannalle

Mennään rannalle

Oma pikkukoirani on nyt puolitoistavuotias ja olen tänä aikana huomannut, että italialaiset rakastavat koiria vielä enemmän kuin lapsia. Ainakin tuollaisen pienempää kokoluokkaa edustavan koirulin kanssa pääsee täällä ihan joka paikkaan: ravintolaan, baariin, lihakauppaan, ruokakauppaan. Koirat saavat juosta vapaana puistoissa ja uida suihkulähteissä (ei niissä kuuluisissa tietenkään) ja ihmiset huutavat korkeintaan, kuinka söpöjä ne ovat. Mutta suurimmalle osalle rannoista on koirilta pääsy kielletty. Kuten olen aiemminkin sanonut, enin osa rannoista on nimittäin maksullisia ja niiden säännöt eivät ymmärrettävästi salli lemmikkien mukaanottamista rannalle. Yleisillä uimarannoilla näkee koiria, mutta itse en kyllä veisi koiraa sinne ainakaan kuumimpaan sesonkiaikaan, sillä täpötäydellä rannalla koiran kanssa ei tietenkään voi olla kovin vapaasti. Itse asiassa en itsekään suostu enää menemään kuumimpaan sesonkiaikaan muualle kuin Bau Beachille.

Making new friends

Koiranelämää rannalla

Vuonna 1998 perustettu Bau Beach on Italian vanhin koirille suunnattu ranta. Se sijaitsee lähellä Fiumicinon lentokenttää Maccaresen alueella. Rannalle päästäkseen on liityttävä rantaa ylläpitävän järjestön jäseneksi. Vuosimaksu on peräti 11 euroa, joka on ihan hemmetin kohtuullinen, kun ajattelee, että yksityisten rantojen pääsymaksut ovat näin heinäkuussa ihan yleisesti 6 – 12 euroa ja viikonloppuisin ja elokuussa rannat voivat maksaa jopa 25 euroa. Bau Beachille pääsee jäsenkortilla ilmaiseksi, eikä alaikäisten tarvitse maksaa edes jäsenmaksua. Koirasta tosin joutuu maksamaan erikseen 5 euroa. Tuohon hintaan saa juomakupin, juomavettä ja oman pikkuisen aurinkovarjon (!!) koiralleen. Söpöintä ikinä!

IMG_20160628_173306

Oma aurinkotuoli olisi kiva.

Paikka on varsin miellyttävä myös koiran palvelusväelle omistajille. Siellä voi vuokrata aurinkopetejä ja -varjoja varsin kohtuulliseen hintaan: aurinkotuoli taitaa maksaa vitosen ja varjo kolme euroa. Paikka tarjoaa myös mm. joogatunteja, agilitya ja koirankoulutusta. Oletan, että joogatunnit on suunnattu lähinnä omistajille, en ole vielä niin pitkällä yhteisissä harrastuksissamme pikkukoiran kanssa, että olisin ne testannut.

Paikalla on myös baari, joka tarjoaa juotavaa, syötävää ja jäätelöä kuten muillakin rannoilla. Bau Beachin baari on vegaaninen, joten sieltä saa vain luomulimppareita ja pienpanimoiden olutta ja terveellistä vegaaniruokaa. Ruokapuoli on toistaiseksi kyllä testaamatta. Sen sijaan viimeksi tuli testattua, että 13-vuotias saa ostettua paikasta IPA-oluen. Koska tuttuja merkkejä ei ollut tarjolla, pojan kaveri oli pyytänyt kiinnostavalta näyttävän tölkin. Myyjätäti oli selvästi töissä ensimmäistä päivää, eikä suostunut vaihtamaan jo avattua juomaa alkoholittomaan, vaikka huomautin, että on tavallaan laitonta myydä olutta alaikäiselle. No tällaisten tätien kanssa ja muutaman euron tähden ei kannata päiväänsä pilata, joten uhrauduin juomaan oluen itse ja ostin pojalle luomukolan.

Koirat pääsevät nauttimaan rantaelämästä, kunhan muutamat perusasiat ovat kunnossa. Koirat ovat rannalla vapaana, joten agressiivisia koiria ei hyväksytä. Myöskään alle 3-kuiset koiranpennut ja juoksussa olevat nartut eivät pääse rannalle. Koiralla täytyy olla mikrosiru ja rokotukset kunnossa (ja omistajalla pyydettäessä todistus tästä).

Uimaan

Juoksevia koiria Bau beachilla

Omaa pikkukoiraani ei veteen saa, enkä siksi käynyt rannalla kuin pari kertaa viime kesänä. Mutta tämän kesän ensimmäisellä reissulla Tuisku selvästi nautti muiden koirien kanssa juoksemisesta ja saattoi vähän kastuakin, vaikka uiminen ei selvästi olekaan sen juttu. Bau Beach ei ehkä kuulu Italian kauneimpiin rantoihin, eikä se ole aikuisten ihmisten vesileikkeihin paras mahdollinen, sillä ranta on ns. lapsiystävällinen: matalaa riittää varsin pitkälle. Mutta siellä on kyllä ihanan rento tunnelma – kukaan ei takuulla tule urputtamaan koirasta – ja se on puhtaampi kuin yleiset rannat, sillä kakkapusseja ja roskiksia on tarpeeksi. Siellä voi siis viettää varsin mukavan rantapäivän.

Tykkää ja jaa:
 • Reply
  Emma
  02/07/2017 at 15:32

  En kestä!!! Tää on maailman paras blogijuttu ikinä! Voisin katsella söpöjä koirakuvia ja pikkuhaukkujen aurinkovarjoja loputtomasti! ❤❤❤

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   03/07/2017 at 07:56

   Haha, kiitos! Bau Beachin omalla sivullakin on kuvagalleria, vink vink.

 • Reply
  Sateenmuru
  02/07/2017 at 19:11

  Oi vitsi mikä ranta! Minunkin Ernesti the Westie käyttäisi vain tassunsa meressä, mutta kiva olisi seurailla muiden koirien touhua. Hauskoja kuvia. ^_^

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   04/07/2017 at 06:08

   Minun pikkukoirani tykkää juosta ja tuolla rannalla se sai vetää muutaman vauhtikierroksen pitkin rantaviivaa. Jarrut vain meni pohjaan, jos tultiin liian lähelle ikävää märkää vettä 😀

 • Reply
  Johanna @ Out of Office
  02/07/2017 at 19:28

  Aivan mahtava ranta! Päivä auringossa ja merivedessä ja koiran saa mukaan! Meillä tosin olisi vaikeaa saada koiria ylös vedestä, kaikki kolme noutajaa rakastavat vettä intohimoisesti. Tällainen pitäisi saada Suomeenkin 🙂

  Hyvä että siellä vaaditaan tuo jäsenyys. Se on aika hyvä takuu siitä, että kävijät ovat fiksua porukkaa.

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   04/07/2017 at 06:13

   Jäsenyys on hyvä, kun siihen vaaditaan henkilötiedot ja koirankin rokotukset ja mikrosiru täytyy olla kunnossa. Siihen sisältyy myös vakuutus, jos nyt sit kuitenkin jotain rannalla sattuu.
   Ihana on katsella tuolla rannalla koiria, jotka nauttii vedestä! Mun pikkukoira kyllä katsoo niitä vähän päätään puistellen, ei voi käsittää 🙂

 • Reply
  Anna-Katri / Adalmina's Adventures
  05/07/2017 at 12:06

  Eikä miten ihana paikka! Kaunis ranta kuin mikä, ja voi että noita karvaturreja! Koirakuume ei täällä vain ota laantuakseen, varsinkin kun näkee tällaisia kuvia. <3

 • Reply
  Janni / Lentopelko
  06/07/2017 at 06:01

  Enpäs tienny, että tällasia paikkoja on olemassakaan! Oispa ihanaa päästä tonne koiran kanssa, varsinkin kun se rakastaa uimista. 🙂 täytyypä tutkia onko tällasia paikkoja suomessa!

  • Reply
   Heli Vihreältä kukkulalta
   09/07/2017 at 08:59

   Helsingissä on ainakin Rajasaari, kokonainen saari koirille. Mutta ei se ole ihan sama asia, kun siellä taas katsotaan ihmisuimareita tai auringonottajia vähän karsaasti.

Leave a Reply