Tietoja blogista

 

PicMonkey Photo
Mitä blogista löytyy?

Aloin pitämään blogia lähinnä siitä syystä, että minua alkoi ärsyttää matkaoppaista ja matkakertomuksista löytyvä yksipuolinen ja usein jopa väärä tieto Roomasta. Roomassa on paljon muutakin kuin Colosseum, Trevin suihkulähde ja (inhokkikohteeni) Espanjalaiset portaat! Löydän Ikuisesta kaupungista vähintään viikoittain jotain päräyttävää. Itse asiassa joka kerta, kun lähden liikkeelle, sillä Rooma ei ole pelkästään antiikin raunioita ja barokin mestariteoksia täynnä oleva museo, vaan myös elävä suurkaupunki, jossa yhä syödään, juodaan ja tehdään taidetta. Yhdyn täysin täkäläiseen sanontaan Roma non basta una vita (Roomalle ei yksi elämä riitä).

Tässä blogissa pyrin kertomaan lähinnä Rooman kätketyistä ihmeistä ja vähemmän tunnetuista paikoista, mutta tarjoan myös käytännön vinkkejä nyky-Roomassa vierailua varten. Toisin kuin väitetään, tiet vievät toisinaan myös pois Roomasta. Matkani suuntautuvat lähinnä Italiaan ja niitä vaikeuttavat rikastuttavat matkaseuralaisinani kaksi teiniä ja nykyään myös pieni sekarotuinen koiruli. Mieluiten matkustan kauas turistivirroista, suosin matkoillani muita majoituspaikkoja kuin hotelleja ja syön mieluiten siellä, missä paikallisetkin.

Olen entinen yliopistotutkija, joten tarkistan tietoni ja lähteeni tarkkaan, enkä kirjoita mitään, mistä en ole varma.

Yhteystiedot

Mahdolliset sisältöyhteistyö- ja muut työtarjoukset voi lähettää osoitteeseen heli.pekkarinen (at) gmail.com

Otan mielelläni vastaan juttuehdotuksia, kehuja ja kritiikkiä. Vastaan myös Roomaa ja siellä lomailua koskeviin kysymyksiin, jos minulta tietoa löytyy. Muistathan kuitenkin, että pidän blogia ihan ilmaiseksi, siis ilman palkkaa, enkä voi ryhtyä kenenkään matkatoimistoksi tai neuvonantajaksi. Pyydän, että laitatkin käytännön kysymykset mieluiten blogin kommenttiosioon tai vaikka sen Facebook-sivulle. Näin vastauksestani voi olla hyötyä muillekin lukijoille.

Facebook www.facebook.com/vihrealtakukkulalta/

Twitter www.twitter.com/vihreakukkula

Instagram www.instagram.com/kukkulalta/