Miten Fiumicinon lentokentältä pääsee Rooman keskustaan

Jos tässäkin blogissa mainituista paikoista haluaa nauttia paikan päällä, täytyy ensin matkata itse Roomaan. Eikä riitä, että ostaa lennot Roomaan, sillä Fiumicinon kenttä sijaitsee 35 kilometrin päässä Rooman keskustasta, joten sieltä pitää vielä hankkiutua keskustaan. Roomaan pääsee lentokentältä monella tapaa, eikä useimpien Rooman matkaoppaiden suosittelema turistijuna Leonardo Express välttämättä ole paras – eikä ainakaan halvin – vaihtoehto.

Varoitan ihan aluksi myös ystävällisistä taksin kaupittelijoista, joita on pilvin pimein odottelemassa lentokentän aulassa. Vaikka nämä saattavat vaikuttaa helpolta vaihtoehdolta,  älkää missään tapauksessa sortuko niihin, älkää edes pysähtykö kysymään hintaa, sillä hyvin nopeastipalvelualtis kuski on kiikuttamassa matkalaukkuanne kohti taksiaan. Ja se 80 tai 90 euroa, jonka tämä sitten matkasta veloittaa, tekee ikävän loven matkabudjettiin, eikä huijauksesta voi oikein mihinkään valittaakaan, jos taksi ei ole oikea virallinen taksi (valkoinen). Keskustaan pääsee kuitenkin aika näppärästi myös seuraavien ohjeiden avulla (ja rahaa säästyy paljon parempaan).

Juna

Fiumicinon kentän juna-asema sijaitsee Terminaali 3:n alla ja sinne löytää junan kuvia seuraamalla. Lippuautomaatteja näyttää tulleen asemalle vievien liukuportaiden yläpäähän, mutta siihen ei kannata jäädä jonottamaan, sillä automaatteja on lisää alhaalla. Lippuja saa myös palvelupisteestä ja kioskista. Lippuja EI myydä junassa, joten ne on ostettava ja leimattava ennen junaan nousemista.

Leimaa lippusi aina tämännäköisessä laitteessa ENNEN junaan nousua.
Leimaa lippusi tällaisella ennen junaan nousemista

 

 • Leonardo Express menee suoraan pysähtymättä Terminin asemalle (Rooman pääasema). Matka kestää n. 30 minuuttia ja maksaa 14 euroa/ suunta. Nopeutensa ja helppoutensa vuoksi Express on ihan hyvä vaihtoehto, jos hotelli sijaitsee Terminin ympäristössä tai vaikkapa Espanjalaisten portaiden tuntumassa tai muualla A-metrolinjan varrella. Paikallisia ei kuitenkaan tässä junassa näy, sillä he valitsevat edullisemman ja monelle kätevämmän vaihtoehdon, kuten…
 • Paikallisjuna (treno regionale). Fiumicinon asemalta lähtee myös paikallisjuna, joka pysähtyy mm. Trasteveren ja Ostiensen (Piramide) asemilla, mutta ei Terminillä. Matka kestää n. 40 minuuttia ja lippu maksaa 8 euroa. Junan määränpää on Fara Sabina tai Orte, mutta Fiumicinossa on vain 3 raidetta, joten oikea juna löytyy helposti. Jos lipun ostaa automaatista, pitää valita jokin tiettyyn aikaan lähtevä juna, mutta se on silkka muodollisuus. Ostettu lippu on aina samanlainen ja se on voimassa vasta, kun se leimataan. Trasteveren asemalla pysähtyvä juna on hyvä vaihtoehto, jos majapaikka on vaikkapa Trasteveressa tai vanhassa kaupungissa (esim. Campo dei Fiorin lähellä), sillä Trasteveren aseman edestä lähtevä raitiovaunu 8 vie lähelle näitä paikkoja. Ostiensesta taas pääsee paitsi Testaccioon, niin B-metrolla Terminiä näppärämmin sen varrella oleviin kohteisiin. Molemmilta asemilta lähtee myös juna Vatikaaniin.

Bussi
 
Bussi on junaa hitaampi, mutta edullisempi tapa päästä keskustaan. Matka kestää noin tunnin ruuhkasta riippuen. Fiumicinosta kulkee useampi bussiyhtiö ja niiden liput voi – ja kuulemma kannattaakin – ostaa etukäteen netistä, mutta niitä myydään myös bussissa. Liput maksavat n. 5 euroa/ suunta. Bussit lähtevät jostain kolmosterminaalin edestä, mutta tämän tarkemmin en osaa neuvoa, sillä itselleni kätevin kulkuneuvo on juna.

 • SIT Bus Shuttle menee Terminin asemalle ja Vatikaaniin, liput 6 € (yksisuuntainen)  ja 11 € (meno-paluu)
 • Terravision menee Terminin asemalle. Liput 4 €/ suunta.
 • T.A.M. bus menee Terminin ja Ostiensen asemille. Liput 4 €/ suunta.

Lisäksi keskustaan pääsee myös Cotralin ja ATRAL-Lazion paikallisbusseilla, mutta epäilen, että useimmat Roomaan tulijat eivät ensi töikseen halua lähteä metsästämään niiden lippuja T-merkillä merkitystä baarista tai tabaccheriasta. Ainakin yleensä näihin on ostettava liput etukäteen.

Taksi (ja sen fiksattu hinta)

Vielä kerran: älä ota ”taksia” tuloaulasta. Rooman valkoiset taksit odottelevat ulkona kolmosterminaalin edessä. Taksi on hyvä vaihtoehto, jos jostain syystä matkatavaraa on paljon, koska kuten edeltä näette, useimmiten juna-asemilta joutuu vielä vaihtamaan bussiin tai metroon ja niissä matkustaminen matkalaukkujen kanssa on Roomassa kyllä tuskaa. Taksi on myös hyvä vaihtoehto, jos Rooman keskustaan menijöitä on 3 tai enemmän. Takseilla on nimittäin fiksattu hinta Aurelian muurien sisäpuolelle, siis esim. Vatikaanin, Espanjalaisten portaiden, Trasteveren ja muun historiallisen keskustan alueille. Fiksattu hinta 48 euroa, matkustajien ja matkalaukkujen määrästä riippumatta. Taksi vie perille asti, eikä hintaero julkisiin välineisiin ole iso, jos matkustajia on enemmän.

Monilla hotelleilla ja muilla majapaikoilla on myös omia taksipalvelujaan, jotka voivat olla virallisiakin vakiotakseja. Myös netistä löytyy lukemattomia kuljetusfirmoja, joista voi varata kyydin etukäteen. Nämä maksavat yleensä taksia enemmän (65 eurosta ylöspäin), mutta ovat toki hyvä vaihtoehto, jos haluaa satsata siihen, että pääsee suoraan laukkujen saamisen jälkeen eteenpäin.

Rooman keskustasta Fiumicinon kentälle pääsee periaatteessa päinvastaisessa järjestyksessä. Matkaan kentälle kannattaa varata aikaa, sillä ruuhka-aikaan lentokentälle vievät tiet tukkiutuvat, bussit ovat usein täyteen varattuja, lakkojen aikaan paikallisjunat eivät kulje jne.

Toivottavasti näistä ohjeista on apua!
Laittakaa kommenttia, jos on jotain kysyttävää tai lisättävää vaikka noihin busseihin.

Tykkää ja jaa:

49 Comment

 1. Kiitos, tämä oli loistava teksti ensikertalaiselle Roomaan matkustajalle 🙂

 2. Heli says: Vastaa

  Kiva kuulla!

 3. Anonyymi says: Vastaa

  Tieto takseista äly hyvä! Muutenki tosiaan ekakertalaiselle arvokasta tietoa!

 4. Heli says: Vastaa

  Kiitos! Suututtaa aina niin paljon, kun kuulee jonkun tulleen huijatuksi.

 5. Anonyymi says: Vastaa

  Hei Heli. Olemme lähdössä ylihuomenna, eli 24.9 Roomaan ja ajattelin yrittää josko sinulta saisi vinkin miten ja millä meidän olisi järkevin mennä lentokentältä tälle hotellille?
  http://www.infinityhotelstpeter.it/en/?r=4360000&gclid=Cj0KEQjwg9-vBRCK7L7wmO2u0JcBEiQA_tzoaBQyPU1_LRADwieiekBRBIzZU6thcPPS0W7RQy-Px7AaAmwx8P8HAQ

 6. Heli says: Vastaa

  Moi. Sanoisin, että helpoin ja nopein tapa päästä tuonne Vatikaanin museon lähettyville julkisilla on tuo hotellin sivuillakin mainittu turistijuna Leonardo ja A-metro Terminin asemalta Ottavianolle. Terminille pääsee halvemmalla noilla busseilla (SIT, Terravision ja TAM), mutta matka kestää kauemmin. SITin bussi menee myös Vatikaanin Piazza Cavourille, mutta siitä on vielä kilometrin kävely hotellillenne. Yhdellä vaihdolla selviää myös, jos menee paikallisjunalla Ostiensen asemalle ja vaihtaa siellä bussiin 23, mutta silloin matkaan saa varata aikaa jo vähintään 1,5 tuntia. Taksin pitäisi maksaa 45 euroa (hotelli näyttäis mun mielestä olevan Aurelian muurien sisäpuolella), mutta asia kannattaa varmistaa hotellilta. Niillä voi olla samaan hintaan myös joku oma taksipalvelu.

  1. Roosa says: Vastaa

   Täytyy huomauttaa, että kyseiset Rooman kaupunginmuurit ovat viralliselta suomenkieliseltä nimeltään Aurelianuksen muurit rakennuttajansa mukaan.

   1. helipekka says: Vastaa

    Kiitos, täytyypä käydä korjaamassa.

 7. Heli says: Vastaa

  Korjaan: taksi maksaa 48 euroa. Hotellinne on ihan siinä rajoilla, mutta ainakin Ottavianon metroasema on Aurelian sisäpuolella. Taksikuskille kannattaa tehdä selväksi, että tiedätte fiksatusta hinnasta ja ottaa lentokentältä AINA se virallinen valkoinen taksi.

 8. Anonyymi says: Vastaa

  hei ja kiitos sivustasi. Olemme menossa marraskuun alussa ekaa kertaa Roomaan ja kysyisin että saako noita Leonardo Express .junalippuja myös ostettua siitä Termiinin päärautatieasemalta ? Ajattelin että jos mennessämme lentokentältä hotellille käyttäisimme bussia ja takaisinpäin lentokentälle sitten tuota Express junaa.

 9. Heli says: Vastaa

  Hei, anteeksi vastauksen viivästyminen, mutta onhan tässä onneksi tuloonne vielä aikaa. Lippuja Leonardoon saa toki myös Terminiltä. Automaateissa on muistaakseni pikavalintana Fiumicino/ Aeroporto heti ruudulla. Suosittelen siis automaatteja (lippujonot voi olla mittavat ja automaatteihin pääsee yleensä jonottamatta), mutta varokaa "avuliaita" neuvojia, joita Terminillä notkuu rahapalkkion toivossa. Auttajien häätäminen on joskus hankalaa, mutta kannattaa pitää huolta, ettei lähettyvillä ole siinä vaiheessa ketään kun luottokorttia käytetään.

 10. Kiitos vinkeistäsi blogissasi on paljon hyödyllistä tietoa Roomaan matkaavalle. Käytimme heti neuvoasi hyödyksi ja otimme lentoasemalta Leonardo Express junan Terminin rautatieasemalle (jonka läheisyydessä hotellimme sijaitsi). Teimme kuten neuvoit ja löysimme lentokentällä Terminaali 3:n alla sijaitsevalle rautatieasemalle junan kuvia seuraamalla. Myöskin jossain vaiheessa kävellessämme asemalle eteemme osui kioski, josta voi ostaa junalippuja 14 euroa + 1 euro (jokin vero?). Eli yhden lipun hinnaksi tuli 15 euroa (jonoa ei ollut ollenkaan ko.kioskilla. Helppo oli löytää junalle, matkaa tosin oli kävellä (joskin meitä se ei haitannut). Lomalta paluumatkalle lentokentälle tilasimme hotellilta 48 euroa veloittavan taksin. Kiitos neuvoista/vinkeistä.

 11. Anna says: Vastaa

  Hei, olen entinen roomalainen, minulle NCC eli noleggio con conducente eli kyltin kanssa odotteleva kuski oli ykköstapa kulkea, hinta noin 40 euroa ovelta ovelle jos oli yhtään matkatavaraa.

 12. Anna says: Vastaa

  Hei, olemme ensi kertaa matkalla Roomaan enis vuoden alusta. Koneemme laskeutuu puolen yön aikaan Fiumicinon kentälle. Hotelli Aurelianmuurien sisäpuolella, mikä olisi turvallisin tapa päästä hotellille?

  1. helipekka says: Vastaa

   Hei Anna. Yöllä julkinen liikenne toimii vielä huonommin kuin päivällä, viimeinen metrokin on jo mennyt. Riippuu tietysti hotellinne sijainnista, mutta taksi tai NCC on varmin ja nopein tapa päästä perille. Valkoinen virallinen taksi lentokentän edestä maksaa 48 euroa yölläkin. Netistä löytyy NCC haulla useita taksipalveluja, joilta voi pyytää tarjouksen etukäteen. Hinta keskustaan on 35 – 45 luokkaa, yöllä tosin varmaan veloittavat enemmän.

 13. Jaana says: Vastaa

  Hei, onko tuo 48 euroa nyt tuoreinta tietoa? Hotelli on Via Nazionalella, olettaisin että muurien sisällä. Taksiin olemme varautuneet, koska laskeudumme yöllä kuten edellinen kysyjäkin.

  1. helipekka says: Vastaa

   Tariffa fisso on ollut muutaman vuoden nyt 48 euroa Fiumicinosta Aurelian muurien sisälle. Via Nazionale on muurien sisällä. NCC voi olla halvempikin, kannattaa tarkistaa. Joka tapauksessa taksi on lähes ainoa vaihtoehto, sillä viimeinen Leonardo Express lähtee Fiumicinosta 23.23.

 14. Jaana says: Vastaa

  Hei! Kiitos nopeasta vastauksesta. Onko tuo Ncc luotettava kyyti? Meitä on kolme aikuista ja yksi lapsi. Yöllä ei jaksaisi alkaa vääntämään hinnasta taksukuskin kanssa, jos tuo Ncc ei ole paljon kalliimpi ja hinta on selvä ilman tinkimistä.

  1. helipekka says: Vastaa

   NCC tarkoittaa ”Noleggio auto Con Conducente” eli vuokra-autoa kuljettajalla ja palvelua tarjoavia yrityksiä on kymmeniä. En valitettavasti osaa neuvoa varmasti luotettavaa, kun en itse ole käyttänyt palvelua. Taksinkaan kanssa ei hinnasta tarvitse vääntää, jos siis menee viralliseen valkoiseen taksiin, jolla on taksinumero ja kuljettajan lupa yleensä kojelaudassa. Hinta on se 48 euroa matkustajien ja laukkujen määrästä riippumatta. Varalta voi tietenkin ilmaista tietävänsä tariffa fissasta. Missään tapauksessa taksia ei kannata ottaa keneltäkään lentokentän aulassa tarjoavalta, vaikka nämä väittäisivät olevansa virallisia takseja.

 15. RaneJ says: Vastaa

  Ei kyllä yhtään haittaisi, vaikka näiden kysymysten, vastausten ja kommenttien kohdalla näkyisi päiväys. Turha lukea vinkkejä, joiden tiedot ovat jostain menneisyydestä.

  1. helipekka says: Vastaa

   Totta, päiväyksiä ei harmillisesti näy kommenteissa ja ne ovat muutenkin vähän sekaisin, kun vaihdoin toiseen pohjaan. Mutta itse jutun tiedot ovat voimassa, joten ehkä kommenteissakin tiedot ovat jotakuinkin luotettavia.

 16. Katja says: Vastaa

  Hei, osaatko kertoa onko juna- ja metrolippujen hinnat aina samat vai onko opiskelijoille eri hinnat? Löytyyköhän junalippuhinnastoa englanniksi jostain? Asumme Settebagnin aseman lähellä ja sieltä taitaa olla juna paras vaihtoehto liikkua keskustan suuntaan ja muualle.

  1. helipekka says: Vastaa

   Hei ja anteeksi, että jouduit odottelemaan vastausta. Rooman paikallisliikenteen lippuhinnat ovat samat kaikille, ainoastaan vuosilipusta saa täällä asuvat opiskelija-alennuksen. Mutta liput ovat halpoja, kertalippu maksaa 1,50 euroa ja sillä saa matkustaa 90 minuuttia niin junalla, metrolla, bussilla kuin ratikallakin. Tosin vain yksi metromatka kuuluu hintaan. Lisäksi myydään 24 tunnin (7€), 48 tunnin (12,50€), 72 tunnin (18 €) ja 7 päivän (24 €) lippuja, mutta useimmiten kertaliput tulevat halvemmiksi. Settebagnin asemalta pääsee siis ihan normaalilla paikallisliikenteen lipulla. Niitä myydään T-merkillä varustetuissa ”tupakkakaupoissa” ja lehtikioskeissa. Asemalla taitaa olla automaattikin. Lippu tulee leimata ENNEN junaan nousemista, ratikoissa ja busseissa on leimauslaitteet. Hinnat näkee Atacin (surkeilta) sivuilta http://www.atac.roma.it/.

   1. Mira says: Vastaa

    Hei, olemme tulossa nyt sunnuntaina 23.7 Roomaan ja sitä myöten 2 viikoksi kiertelemään Italiaa.
    Olemme tulossa junalla Termini asemalle jossa meidän hotelli sijaitsee, onkohan tuo 14 € myös lapsilta? Mietin että 4 henkilöä junalla tekee lähes tuon taksin hinnan.
    Kerran aikaisemmin Roomassa olleena (toki 8 vuotta sitten) tulimme huijatuksi juuri tuolla lentokenttä taksilla.
    Olisiko joitakin ravintoloita joita voisit mainostaa meille?

    1. Heli Vihreältä kukkulalta says: Vastaa

     Hei, anteeksi pieni viivästys, mutta vielä vastaus ehtii ennen matkaanne: Leonardo-junassa pääsee alle 4-12-vuotiaat lapset ilmaiseksi aikuisen seurassa (lippuun tulee automaattisesti 14 euron hinta, vaikka siihen merkitään lapsikin). Alle 4-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Yli 12-vuotiaista sitten menee se aikuisen hinta, siis 13 vuodesta lähtien. Terminin läheltä en oikein tiedä ravintoloita, mutta ainakin uudessa Mercatinossa aseman sivussa siellä voi pistäytyä maistamassa kuuluisaa Bonzin palapizzaa. Tässä jutussa joitakin suosikkipaikkojani Trasteveressa: http://kukkulalta.com/ravintola-opas-trastevereen/

 17. Pasikuikka says: Vastaa

  Moi.
  Otettiin aulasta tuo tyrkkytaksi. Meno lentoasemalta colosseumin tuntumaan hotellille maksoi 65€. Paluumatkaa varten saatiin tarjouslipuke 40€ jos tullaan saman firman taksilla. Mitä lienee hinta virallisilla takseilla tuo väli. Pidän ~50€ hintaa ihan ok per suunta kun nämä kulut jakaa menopaluuksi.

 18. Virve says: Vastaa

  Hei! Olemme tulossa nyt kesäkuun alussa 2017 Rooman liepeille Lido di ostia -nimiseen rantakaupunkiin. Matkaa lentokentältä on noin 10 km. Meitä on 6 hlö aikuista/lasta + 5kk ikäinen vauva, joten kahdella taksilla voisimme tietenkin mennä majapaikkaan ( tosin turvakaukaloasiat vauvan kohdalla mietityttää ). Osaisitko sanoa pääseekö/mistä lähtee bussit Ostian suuntaan? Tarkoitus on sitten loman aikana parina päivänä käydä Roomassa mutta muuten ottaa rauhallisemmin koska mukana on lapsia.

  1. Heli Vihreältä kukkulalta says: Vastaa

   Hei. Laitoitpa hankalan kysymyksen. Ostia on tosiaan aika lähellä Fiumicinon lentokenttää, mutta en tiedä pääseekö sieltä suoraan kuitenkaan sinne. Junalla pääsee, kun vaihtaa Ostiensen (Piramiden) asemalla, mutta ei ole oikein järkeä tulla ensin 45 minuuttia Roomaan ja sitten toiset 40 minuuttia Lidoon…Busseista en löytänyt mitään tietoa. Taksi on varmaan nopein ja helpoin, mutta tosiaan turvakaukaloa tuskin saa edes kiinni, vaikka olisi omakin mukana. Tietäisikö teidän majapaikasta neuvoa? Monilla on myös ”navetta” eli kuljetuspalvelu.

 19. Mira says: Vastaa

  Hei! Osaatko sanoa miten nuo paikallisjunat kulkevat aikaisin aamulla? Olen mahdollisesti varaamassa lentoa, joka lähtisi Roomasta klo. 7:45 ja taksia en haluaisi ottaa. Katsoin trenitalian sivuilta että paikallisjunia kulkisi jo viiden kuuden aikaan aamulla noilta Rooman pysäkeiltä, mutta en tiedä voiko noihin sivuihin täysin luottaa. Onko sinulla tästä kokemusta? Käsimatkatavaroilla matkustan eli riittäisi olla noin tuntia ennen lennon lähtöä kentällä.

  1. Heli Vihreältä kukkulalta says: Vastaa

   Ensimmäinen juna Tiburtinasta lähtee ainakin arkisin viideltä aamulla, Trasteveressa se on 15-20 minuuttia myöhemmin. Aamuisin junia näyttää menevän 20 minuutin välein. Koska junat on usein myöhässä tai jää tulematta, ei kannata ottaa sitä viimeistä, jolla vielä ehtii. Matka Fiumicinoon Trasteveren asemalta kestää n. 40 minuuttia. Itse olen kyllä ehtinyt aikaisillekin lähdöille junalla.

 20. Mira says: Vastaa

  Kiitos nopeasta vastauksesta! Tällä tiedolla otan tuon aamulennon vaihtoehdoksi ja alan tutkailemaan muita postauksiasi Roomasta 🙂

  1. Heli Vihreältä kukkulalta says: Vastaa

   Iik apua, heti iski paniikki! En tietenkään ota mitään vastuuta, jos junat ei kuljekaan 🙂 Toivotaan, ettei mikään lakko tai ratarikko iske (lakotkin yleensä alkaa vasta ku ihmiset on päässeet töihin).

   1. Mira says: Vastaa

    Täytyy olla hyvissä ajoin liikenteessä ja varautua siihen että ehtii vielä taksillakin jos sattuisi joku lakko olemaan. Pääasia että tiedän nyt että junia noin yleisesti kulkee myös aikaisin aamulla, poikkeustilanteille ei toki voi mitään. 🙂

 21. Tuula says: Vastaa

  Hei, viikon päästä Roomaan. Miten pitkä matka on juna-asemalta Terriniltä Piazza del Popololle?
  Mikä on paras tapa siirtyä? Tykkään blogistasi tosi paljon!Ystävällisin terveisin: Tuula

  1. Heli Vihreältä kukkulalta says: Vastaa

   Hei Tuula, tervetuloa ja varaudu aika kovaan kuumuuteen (tänään 38 astetta…). Terminiltä Popololle on vähän vajaa 3 kilometriä ja paras tapa siirtyä on A-metro, 4 pysäkinväliä Battistinin suuntaan. Terminillä on metroasema, samoin Piazza del Popololla (Flaminio). Lippuja saa automaatista ennen metroa ja kannattaa ostaa samantien muutama varalle liikkumista varten. Ne tulevat voimaan vasta leimattaessa.
   Kiva kuulla, että tykkäät blogistani!

 22. risto 72 says: Vastaa

  Hei.
  Olemme lähdössä elo-syyskuun vaiteessa Roomaan, Kielitaito on olematon, vähän suomee ja vähän savvoo. Olen tuossa tutkaillut noita lentoaseman ja keskustan välisiä junia ja busseja,
  Tuntuisi olevan kaikista järkevin tapa ostaa bussilippu netistä, Ainakin tuo T.A.M bus lähtee ensimmäinen takaisin päin aamulla jo 4.30 ja kentäällä 5.30, Koneemme lähtee muistaakseni joskus 7.45. jäisi aikaa sekiolla lentokentällä, että löytää oikean koneen mihin menossa. Tuo junan aikataulu on minusta aika tipalla jos jotain propleemia
  Ja kiitoksia hienosta blogista, erittäin paljon hyödyllistä tietoa tälläiselle tavalliselle Taaville.

  1. Heli Vihreältä kukkulalta says: Vastaa

   En ole itse koskaan bussilla mennyt kentälle, joten en osaa parasta tapaa neuvoa. Mutta jos liput saa netistä, niin hyvä! Paikan päällä ostamiseen voi mennä aikaa. Jos teitä on useampi, niin kannattaa harkita myös taksia tai jotain NCC-palvelua (max 45 € – fiksattu hinta, missään tapauksessa älkää uskoko, jos pyytävät enemmän). Tuo Norwegianin aamulento on kyllä hermostuttava!

 23. risto 72 says: Vastaa

  Kiitos,
  Pitää nyt harkita taksia pois lähtiessä aamulla, Aikataulun mukaan kyllä bussi lähtee aamulla 4.30,
  sillä pitäisi kyllä kaiken järjen mukaan keretä lennolle, mutta miten ne aikataulut sitten pitävät kutinsa. 😀 ei kyllä viitsisi myöhästyä lennolta, kävellen on pitkä matka kotiin ,,, heh

  1. Heli Vihreältä kukkulalta says: Vastaa

   No 4.30 bussilla varmasti ehtii ja tungosta tuskin on! Kannattaa kuitenkin ehkä ottaa vähän myöhäisempi bussi, koska eihän lähtöselvityskään avaudu kuin 2 tuntia ennen ja lähtöportti selviää usein vasta tuntia ennen lähtöä. Kyllä mä noiden kaupallisten bussien aikatauluihin luottaisin, sillä niitä eivät lakot ym. koske, eikä aikaisin aamulla mitään ruuhkiakaan ole. Leonardo-juna on myös lakkojen ulkopuolella.

 24. risto 72 says: Vastaa

  Kiitos kiitos !!
  seuraava bussi lähtee tunnin kuluttua 5.30, se voi vetää vähän tiukille, on kentällä 6,20 jos tulee jotain hässäkkää,, Olen kerran ollut tipalla myöhästyä koneesta, vaikka varasin aikaa tarpeeksi (talvella auto jäätyi) sen jälkeen, parempi vähän liian aikaisin kun myöhässä,
  Mutta eiköhän tämä tästä järjesty,
  Olen lueskellut näitä sinun juttuja, ja odotan innolla kunpääsemme nautiskelemaan Rooman nähtävyyksistä, ja eritoten italian ruuasta,,, Vaikka tässä pienellä eläkebudjetilla mennään niin
  luulen että tulee hieno reissu

 25. risto 72 says: Vastaa

  Tuli mieleen että tuskin nyt kutenkaan auto jä jäätyy Roomassa 😀

 26. Heli says: Vastaa

  Hei! Tulossa elokuussa Roomaan Norwegianilla, onko sinulla hyviä hotelli suosituksia Nomentanon tai Trasteveren alueelta?

 27. Sh says: Vastaa

  Hei! Kysyisin, että onko taksilla kulkiessa lentokentän ja keskustan välillä tunneleita joista joutuu ajamaan?

  1. Heli Vihreältä kukkulalta says: Vastaa

   Hmm, ei taida olla, mutta vähän riippuu, mitä tarkoitat keskustalla. Vatikaaniin mennessä on tunneli, mutta en ole ihan varma, joutuuko siitä ajamaan, jos tulee lentokentältä. Mutta ainakaan minun käyttämilläni reiteillä ei tunneleita ole.

 28. Milli says: Vastaa

  Ciao Heli, kiitokset tosi mielenkiintoisesta blogista ja infosta!!
  Osaisitko kertoa millä julkisilla kulkuneuvoilla voi matkustaa suuren koiran kanssa? (dobermann) Ja tiedätkö, onko jotain rajoituksia tai maksaako eläin lähiliikenteessä jotain? Ilmeisesti kaukojunissa oma lippu lemmikille?
  Majapaikasta ei vielä tietoa, mutta Roomaan luultavasti lennot – häkki jonnekin säilöön (olisiko ideoita minne – lentokenttäsäilytys ei tule kyseeseen – tulisi kuukausien ajaksi valtavan kalliiksi), ja yleisillä matkaan rinkan ja hurtan kanssa.
  Auguri di ogni bene!
  Saluti da Milli

  1. Heli Vihreältä kukkulalta says: Vastaa

   Ciao Milli. Itselläni on pieni koira ja ainakin sen kanssa saa matkustaa kaikissa julkisissa ihan maksutta. Roomassa on paljon koiria ja isojakin näkee myös julkisissa. Täytyy vain ottaa huomioon, että ne ovat usein niin täynnä, että koiran kanssa voi olla hankalaa mahtua sisään. Kuonokoppa on sääntöjen mukaan pakollinen, mutta en ole koskaan sellaista koirilla nähnyt…Kannattaa kuitenkin hommata sellainen varalta. Pikkukoira matkustaa ilmaiseksi tai ehkä 5 euron maksua vastaan myös kaukojunissa, mutta en tiedä isojen koirien rajoituksista. Ei tule mieleen mitään häkin säilytyspaikkaakaan ainakaa näin yhtäkkiä.
   Jos olet täällä huhti- ja lokakuun välisenä aikana, kannattaa koira suojata hyttysten levittämää leishmaniaasia vastaan! Itse käytän nimistä valmistetta, joka laitetaan kerran kuukaudessa niskaiholle ja suojaa koiran kuukauden ajan.

 29. Jaana Tani says: Vastaa

  Moikka Heli,
  Tulemme ensikertaa Roomaan ja tietysti tuolla iltalennolla eli kone laskeutuu 23.20. Osaatko sanoa onko kentällä mitään kauppaa josta voisi siihen aikaan ostaa mukaansa aamiaistarvikkeita, lähinnä leikkeleitä ja vihanneksia?
  Terveisin,
  Jaana

  1. Heli Vihreältä kukkulalta says: Vastaa

   Hei Jaana. Fiumicinon kentällä ei ole yhtään ruokakauppaa 🙁 Kahviloista voi ostaa mukaan täytettyjä leipiä (paninoja) ja ehkä hedelmiäkin, mutta en tiedä onko ne tuohon aikaan auki. Paras suositus on mennä sit aamulla lähimpään baariin capuccinolle ja cornetolle, niin kuin italialaisetkin tekevät. Tuo Norvegianin yölento on kyllä todella huono, kun viimeiset junatkin lähtee keskustaan 23.30 eli niihin ei ehdi.

 30. Jaana Tani says: Vastaa

  Kiitos Heli, teemme näin.
  Ollaankin varauduttu matkaamaan asunnolle taksilla juuri tuon kellonajan takia.
  Kiva kun viitsit vastata näihin kysymyksiin. Niistä on suuri apu.
  T. Jaana